3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘ELDE VAR YETENEK, EVDE VAR EKMEK` PROJESİ DEVAM EDİYOR 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi`nin paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye` projesi, Toroslar ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi`ndeki kadınlarla buluştu. 

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:42   Okunma : 410

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi`nin paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye` projesi, Toroslar ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi`ndeki kadınlarla buluştu. 

Büyükşehir`in ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek` sloganıyla hayata geçirdiği projede çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Meral Seçer, projenin 20`nci mahallesi olan Mustafa Kemal Mahallesi`ndeki kadınlarla bir araya geldi. Meral Seçer konuşmasında, su tasarrufu ve mahremiyet eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Aslında su tasarrufu, farkındalık yaratılması gereken bir eğitim olarak düşünüyorum. Neden diyeceksiniz? Havayı görüyorsunuz. Kuraklık kapımızda. Onun için su tasarrufu ile ilgili dikkat çekmenizi çok isterim” dedi.

Projenin nasıl geliştiği konusunda kadınları bilgilendiren Meral Seçer, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz Başkanımız kadınları çok destekleyen bir Başkan. Tarlada, bahçede ürün yetiştiren, bunları değerlendirebiliyor. Bunun yanında ekim-dikim yapıyorlar, diktiklerini, ektiklerini daha sonra değerlendirebiliyorlar ama Başkanımız bize şunu söyledi; ‘Peki, evdeki kadınlar için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl bir çalışma yapmamız gerekiyor?` İşte bu düşünceyle Evimiz Atölye Projesi çıktı. Sizlerin yeni beceriler kazanması, birbirinizle iş birliğinizin artması, fikirlerinizin gelişmesi için önemli bir proje olarak düşünüyorum. Burada birbirinizle fikir alışverişi yapacaksınız, kendinize ek bir gelir elde edebileceksiniz. Bundan dolayı bu proje çok kıymetli. İnşallah daha güzel projelere imza atarız birlikte” diye konuştu.

Projeye katılan kadınlar ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Tuğba Demir: “Projemiz çok güzel gidiyor. Özellikle biz kadınlara verdiği bu güzel proje için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir kadın olarak da bir ev hanımı olarak da gerçekten çok güzel katkıda bulundu. Sadece benim için değil, bütün kadınlar için çok güzel şeyler yapıyor, her konuda. Bu bebek yapımı da gerçekten bizim için hem eğlenceli hem çok güzel. Hem bir şeyler öğreniyoruz hem sohbet ediyoruz, çok güzel geçiyor.”

-Seher Engin: “Evdeydik, pek imkanımız olmuyordu, çıkamıyorduk. Şimdi daha iyi imkanlar var, çoraptan bebekler yapıyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Anlattılar bize nasıl yapıldığını, şimdi güzel bir etkinlik oldu hanımlara. Sosyalleştik, dışarı çıktık, arkadaş çevremiz oldu. Güzel bir program oldu.”

-Güler Ülper: “Evin içinde oturmaktan daha güzel. Bunlar çocuklara gideceği için biz çok mutluyuz. O yüzden dikiyorum zaten. Sadece kendim için değil, bunu duyduktan sonra daha hevesli geldim, yapmak istedim. Ben ev hanımıyım, torunlarımıza bakıyorum, hiç çalışmadım ama bu çok iyi oldu. Çok hoşuma gitti.”

-Sabriye Okur: “Onlar da mutlu oluyor, bizim de evimize katkı oluyor. Biz de mutlu oluyoruz. Proje çok güzel gidiyor. En azından evden çıkmış oluyoruz. Çok iyi oluyor.” 

-Meryem Kapar: “Bizi sosyalleştirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Hem ev hanımlarına katkınız oldu. Sosyalleştik, dışarıya çıkıyoruz hiç olmazsa. Sürekli evde ev işlerinden başka hiçbir yere gidemiyorduk. Çok şükür birbirimizin yüzünü gördük.”

-Remziye Ekinci: “Buraya gelmeden önce evde oturuyorduk, bir şey yapmıyorduk. Buraya geldiğimiz için çok güzel geçiyor günümüz. En azından eve, çocuklarımıza katkı oluyor.”

-Güler Kaya: “İyi ki böyle bir şey çıkarttınız. Memnunuz. Hepimiz bir arada toplanıyoruz, yapıyoruz, bir şeyler öğreniyoruz. Güzel bir vakit bence.”

Kadınlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Nefise Canaran tarafından ‘Su Tasarrufu`, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nde psikolog olarak görev yapan Nazlı Cemre Dursun tarafından da ‘Mahremiyet Eğitimi` konularında bilgi verildi.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA