27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

AKSARAYLI OPTİSYEN: "SABAHTAN BERİ 2 MÜŞTERİ GELDİ, NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK. IŞIĞI KAPATIP TASARRUF ETSEM MÜŞTERİ KARANLIK DİYE DÜKKANA GİRMEYECEK"


Aksaray`da optisyenlik yapan esnaf, "Önceden şuraya günde en az 10-15 tane müşteri girerdi bunun üçü beşi alışveriş yaptığı zaman bizi kurtarıyordu. Ben sabahtan beri oturuyorum, dizi izliyorum bilgisayarda dizi izliyorum. 2 tane müşteri geldi sabahtan beri ne yapacağımızı şaşırdık. Işığı kapatsam tasarruf etsem diyeceğim, müşteri karanlık diye dükkana girmeyecek" dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2023 Cuma 11:20   Okunma : 419

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray`da optisyenlik yapan esnaf, "Önceden şuraya günde en az 10-15 tane müşteri girerdi bunun üçü beşi alışveriş yaptığı zaman bizi kurtarıyordu. Ben sabahtan beri oturuyorum, dizi izliyorum bilgisayarda dizi izliyorum. 2 tane müşteri geldi sabahtan beri ne yapacağımızı şaşırdık. Işığı kapatsam tasarruf etsem diyeceğim, müşteri karanlık diye dükkana girmeyecek" dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin, milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk ve il yöneticileri esnaf ziyaretlerinde bulundu. Simit satan esnaf, "Simit pahalandı çünkü hammaddeler de pahalandı una, şekere, yağa süt ürünlerine bir ay içerisinde üç kez zam geldi. Mecbur bizim işimiz de un, yağ, suyla bir de bütün elemanlarımız asgari ücretle çalışıyor bizde isteriz ki daha uygun fiyata verelim insanlar buradan memnun ayrılsın. Biz daha çok üzülüyoruz. Zamlar asıl esnafı vurdu zaten sadece kendi açımızdan düşünmüyoruz herkesin açısından düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"80 LİRA OLAN TATLI BU SENE 300 LİRA"

Aksaray`da tatlıcılık bir vatandaş, "Geçen sene 80 lira olan tatlı bu sene 240 lira 300 liraya kadar fiyatlar arttı ama 150 liraya aldığımız şeker bugün bin 200 lira fıstık 150 lirayken bugün 750 lira olmuş. Herkes şikayetçi, şikayetçi olmayan var mı vatandaşlardan. 400 liraya aldığımız un bugün bin 400 lira sadece o değil mazota zam geliyor hangisini diyelim hepsi artıyor. Yüzde 300-500 zaten en büyük kriz bize vurdu" dedi.

BİR TANE CAMI 50 LİRAYA ALAMIYORUZ

Aksaray`da optisyenlik yapan vatandaş şu ifadeleri kullandı:

"Optikçiler olarak bizim kronik problemimiz devletin SGK ödeneği. 50 lira gibi komik bir rakam, çerçeve ve cam üç yılda bir verdiği ücret 50 lira yani sadece üç yılda bir veriyor o da 50 lirayı biz diyoruz 43 lira, 48 lira emeklilik durumuna sigorta durumuna göre değişiyor. Yaklaşık 20 yıldır bu fiyatta cam alamıyoruz. Bir tane camı 50 liraya alamıyoruz böyle komik bir rakam yazık günah. İnsanlara bir de yalancı durumuna düşüyoruz yeri geliyor kapıdan içeriye giriyor, `devletin verdiği gözlükten istiyorum ben` diyor. `Böyle bir şey yok 50 lira veriyor` diyorum, `yok` diyor, yeri geliyor çıktıyı gösteriyoruz. Biz bu parayı da 3 ay sonra alıyoruz BAĞ-KUR borcun varsa ondan kesiyor. Piyasanın durumunu söylemiyorum bile. Önceden şuraya günde en az 10-15 tane müşteri girerdi bunun üçü beşi alışveriş yaptığı zaman bizi kurtarıyordu. Ben sabahtan beri oturuyorum, dizi izliyorum bilgisayarda dizi izliyorum. İki tane müşteri geldi sabahtan beri ne yapacağımızı şaşırdık. Işığı kapatsam tasarruf etsem diyeceğim, müşteri karanlık diye dükkana girmeyecek. Sonuçta şuraya girdiği zaman bir rahatlık bir konfor olacak ki ben onunla camı anlatayım, çerçeveyi anlatayım ürünü tanıtayım, satış yaptığımızdan bir zevk alalım. Mecbur katlanıyoruz bakalım kiralar yüksek. AK Parti il binası karşımda siz CHP`den ikinci kez gelişiniz, AK Parti`den tüm pandemi boyunca biz burada kan ağladık, bütün esnafların kepenk kapattığı dönemde bir defa ne ihtiyacınız var diye gelmediler."

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA