16 Mart 2026 Pazartesi

17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN  
 
     
   

TEİS GENEL BAŞKANI NURTEN SAYDAN: İTS ONLİNE İŞLEMLER EKRANI ECZACILARA AÇILSIN VE 29 BİN ECZANE BAKANLIK ADINA GÖREV YAPSIN


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, hangi ilaçların erişilebilir olduğunu kolay bir şekilde saptamak için İlaç Takip Sistemi (İTS) çevrimiçi işlemler ekranında yapılan karekod sorgusunun eczacılara açılmasını istedi. Saydan, eczacıların ilaç yokluğu ile baş edemez hale geldiklerinin altını çizerek, “İTS online işlemler ekranı eczacılara açılsın ve 29 bin eczane bakanlık adına görev yapsın” dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2023 Cuma 10:48   Okunma : 393

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, hangi ilaçların erişilebilir olduğunu kolay bir şekilde saptamak için İlaç Takip Sistemi (İTS) çevrimiçi işlemler ekranında yapılan karekod sorgusunun eczacılara açılmasını istedi. Saydan, eczacıların ilaç yokluğu ile baş edemez hale geldiklerinin altını çizerek, “İTS online işlemler ekranı eczacılara açılsın ve 29 bin eczane bakanlık adına görev yapsın” dedi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, İTS`nin çevrimiçi işlemler ekranında yapılan karekod sorgusunun eczacılara açılasına ilişkin açıklama yaptı. Saydan, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“İTS, İLAÇ SAHTECİLİĞİ VE İLAÇ KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEYEREK ORİJİNAL VE GÜVENİLİR İLAÇ TEDARİK EDİLMESİNİ SAĞLIYOR”

“Bilindiği üzere, Türkiye`de ilaç ambalajlarına karekod basılması, 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren mecburi hale getirildi. Buna bağlı olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından toplum sağlığına ciddi şekilde zarar veren, hatta ölümlere sebep olan ilaç kaçakçılığı ve sahteciliğini önlemek için 2010 yılından itibaren İTS devreye girdi. İTS, ilaç sahteciliği ve ilaç kaçakçılığını önleyerek orijinal ve güvenilir ilaç tedarik edilmesini sağlıyor. Dünyada ilk kez ülkemizde hayata geçen İTS, 2010 yılından bu yana başarılı bir şekilde hizmet veriyor. Dünyada bir tek bizim ülkemizde olan bu sistem; yerli, ithal veya ihraç edilecek tüm ilaçları karekod yardımıyla kayıt altına alıyor ve daha ilk andan itibaren ilaçlar hastaya ulaşıncaya kadar işlemleri takip ediyor.

“İTS ONLİNE İŞLEMLER EKRANI ECZACILARA AÇILSIN VE 29 BİN ECZANE BAKANLIK ADINA GÖREV YAPSIN”

Eczanelerimizde daha önce ‘İTS online işlemler` ekranında yapılan karekod sorgusu ile bir ilacın hangi tarihte üretildiği ve ecza deposuna hangi tarihte girişinin yapıldığı bilgilerine erişebiliyorken uzun bir süredir sadece ‘ürünün eczaneye girişi yapıldıktan sonraki hareketleri` görüntülenebiliyor. Dolayısıyla İTS`de bir ürünün firma ve ecza deposundaki hareketlerinin eczacılar tarafından görülmesi mümkün olmuyor. Hastasına ilaç vermek için ilaç arayan eczacı, aradığı ilacın hangi ecza deposunda bulunduğunu ya da firmanın elinde bulunup bulunmadığını İTS ekranından sorgulayarak hizmetini vermek istiyor. Ama bu bilgiye ulaşamıyor. İlacın sahibi biz eczacılarız ve ilaçların her hareketini görmek istiyoruz. Son zamanlarda yaşanan ilaç yokluğu, İTS`nin şeffaf olarak görüntülenmesiyle büyük ölçüde engellenecektir. Ülke genelinde 29 bin noktada ilaç ve eczacılık hizmeti vermeye çalışan eczacılar olarak, artık ilaç yokluklarıyla baş edemez hale geldik. İlaçların bulunamıyor olması, insan ve toplum sağlığı için ciddi bir sorun halini almış durumda. Bu bakımdan çözüm önerilerimizin yetkililerce dikkate alınmasını talep ediyoruz. İTS online işlemler ekranı eczacılara açılsın ve 29 bin eczane bakanlık adına görev yapsın.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA