20 Haziran 2026 Cumartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

GÜMÜŞHANE ÜNİVERİSTESİ`NDE “KİŞİYE ÖZEL” AÇILDIĞI ÖNE SÜRÜLEN KADROYA İTİRAZ EDEN İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI İSTİFA ETTİ


Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı`na alınacak araştırma görevlisi için yayınlanan ilanının “kişiye özel” hazırlandığı öne sürüldü. İlana itiraz eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, ilandaki özel şartı sağlamayan adayların başvurularını onayladığı için kendisine doğrudan ve dolaylı baskı yapıldığını iddia etti. Görevinden istifa eden Kuzudişli, istifasının henüz onaylanmadığını bildirdi.

 

Tarih : 27 Ocak 2023 Cuma 11:54   Okunma : 567

ÇAĞATAN AKYOL

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı`na alınacak araştırma görevlisi için yayınlanan ilanının “kişiye özel” hazırlandığı öne sürüldü. İlana itiraz eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, ilandaki özel şartı sağlamayan adayların başvurularını onayladığı için kendisine doğrudan ve dolaylı baskı yapıldığını iddia etti. Görevinden istifa eden Kuzudişli, istifasının henüz onaylanmadığını bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu`nca (YÖK), hazırlanan ‘Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 9 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlamıştı. Yönetmelikte, “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi, ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” denilmişti.

YÖK`ün bu kararına karşın üniversitelerde “adrese teslim” akademisyen kadro ilanları verilmeye devam ediyor. Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı`na alınacak araştırma görevlisi için, 19 Aralık 2022`de Resmi Gazete`de ilan yayınlandı. İlanda belirtilen şartlar arasında, “Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olup, eski Türk edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak” da yer aldı.

“ŞAHSIMA UYGULANAN DOĞRUDAN VE DOLAYLI HAKSIZ BASKILARI KABUL ETMİYORUM” 

İddiaya göre; “kişiye özel” açılan kadroya, üniversitenin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli itiraz etti. Olayın ardından istifasını sunan Kuzudişli, rektörlüğe gönderdiği yazıda şunları kaydetti:

“18 Ocak 2023 tarih, 152807 sayılı yazınızda, fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı için 19 Aralık 2022 tarihinde 32048 sayılı Resmi Gazete`de ilan edilen 6. derece araştırma görevlisi kadrosuna başvuran ve giriş sınavında başarılı olan A.Y.`nin, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 50/d maddesine göre bir yıl süre ile atanması teklifimizin, kadronun iptal edildiği gerekçesiyle reddedildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Söz konusu ilanda yer alan ‘Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olup, eski Türk edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak` özel şartına itiraz ettiğim ve ilgili kadroya başvuran İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinin başvurularını geçerli sayıp kabul ettiğim için şahsıma uygulanan doğrudan ve dolaylı haksız baskıları kabul etmediğimi, söz konusu kadro iptalinin ve gerekçesinin hiçbir yerde ilan edilmediğinden, yapılan işlemin mevzuata aykırı olup kazanan adayın mağdur edildiğini ve fakültemize uygun görülen bu tür keyfi uygulamalara tahammül sınırımı aştığımdan dolayı Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevimden istifa ettiğimi belirtir, gereğini bilgilerinize arz ederim.”

İSTİFASI HENÜZ ONAYLANMADI 

ANKA Haber Ajansı`nın ulaştığı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, konunun yeterince anlaşıldığını belirterek açıklama yapmak istemediğini belirtti. Kişiye özel açıldığı iddia edilen kadroya karşı istifasını sunduğunu doğrulayan Kuzudişli, istifasının ise henüz onaylanmadığını söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA