20 Haziran 2026 Cumartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

ANKARALI EMEKLİ VATANDAŞ: “YAŞAMAK DEĞİL CAN ÇEKİŞİYORUZ. BİZ GELDİK GİDİYORUZ, BUNDAN SONRAKİLER NE OLACAK?”


CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dikmen pazarında esnaf ve vatandaşları dinledi. Her hafta pazarda en az 200 lira harcamak zorunda kaldığını anlatan bir emekli, maaşının 2023 asgari ücretinden az olduğunu vurgulayarak “Yaşamak değil can çekişiyoruz. Biz geldik gidiyoruz, bundan sonrakiler ne olacak” dedi.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 11:51   Okunma : 455

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dikmen pazarında esnaf ve vatandaşları dinledi. Her hafta pazarda en az 200 lira harcamak zorunda kaldığını anlatan bir emekli, maaşının 2023 asgari ücretinden az olduğunu vurgulayarak “Yaşamak değil can çekişiyoruz. Biz geldik gidiyoruz, bundan sonrakiler ne olacak” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Dikmen pazarında esnaf ve alışveriş yapan emekliler ile sohbet etti. Gök`ün konuştuğu bir emekli vatandaş, alım gücünün sıfır olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“YAŞAMAK DEĞİL CAN ÇEKİŞİYORUZ. BİZ GELDİK GİDİYORUZ, BUNDAN SONRAKİLER NE OLACAK?”

“Şimdi 10-15 liradan aşağı bir şey yok. Her hafta 200 liradan aşağı harcamıyorum, 2 kişi. Ayda 800 lira. Emekliyim, yeni asgari ücretten az alıyorum. Yüksekokul mezunuyum, 8 bin 500 liradan az alıyorum. 800 lira doğalgaza veriyorum, 400 lira elektriğe veriyorum. Gel de yaşa… Yaşamak değil can çekişiyoruz. Biz geldik gidiyoruz, bundan sonrakiler ne olacak?”

Bir kadın da pazar tezgahındaki ürünlerin fiyatlarının çok pahalı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“HER ŞEY ÇOK PAHALI”

“Hiçbir şeyin yanına varılmıyor. 200 lira düşünüyorum ama yiyecek hiçbir şey alacağımı sanmıyorum. Çok pahalı her şey. Emekliyiz, hiç yetmiyor. Emekliye de bir şey vermediler zaten. Doğalgaz, elektrik, su… Hayat çok zor.”

Emekli bir vatandaş da parasının ancak 2 kilo elma almaya yettiğini başka bir şey almanın zor olduğunu kaydetti. Gök`ün “Ne olacak bu hal böyle” sorusuna da “Hepimiz bir çaresine bakacağız kurtulacağız, ümitliyiz” yanıtını verdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA