16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN`DAN ANKARA TENİS KULÜBÜ`NÜN YIKILMASINA TEPKİ: "BU KENTSEL CİNAYET İLE ARAMIZDAN ALINAN CUMHURİYET`İN MODERN MİMARLIK ESERİNİ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ"


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş, “Ankara Tenis Kulübü de yıkıldı. Bu kentsel cinayet ile aramızdan alınan Cumhuriyet`in modern mimarlık eserlerinden olan eseri kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başkent`in ve mimarlık camiasının başı sağ olsun” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 14:36   Okunma : 697

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş, “Ankara Tenis Kulübü de yıkıldı. Bu kentsel cinayet ile aramızdan alınan Cumhuriyet`in modern mimarlık eserlerinden olan eseri kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başkent`in ve mimarlık camiasının başı sağ olsun” açıklamasını yaptı.

1954 yılında mimar Reha Ortaç`lı tasarımıyla inşa edilen Ankara Tenis Kulübü yıkıldı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yıkıma tepki gösterdi. Karakuş, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Tenis Kulübü de yıkıldı. Bu kentsel cinayet ile aramızdan alınan Cumhuriyet`in modern mimarlık eserlerinden olan eseri kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başkent`in ve mimarlık camiasının başı sağolsun. Şu binanın güzelliğine bak, nasıl kıyılır bu güzelliğe... Nasıl yıkılır, anlamak mümkün değil...”  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi`nin ‘Başsağlığı` açıklamasında da şöyle dendi:

“Ankara Tenis Kulübü, Cumhuriyet`in ‘sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur` sözünün sporla şekillendiği, spor politikalarının Başkent`teki temsil ve simge mekanlarından idi. Ankara Tenis Kulübü, Ankara`da İtalyan mimar Paolo Vietti imzasını taşıyan 1936 yılında inşa edilen Cumhuriyet`in ilk stadyumu olan 19 Mayıs Stadyumu yerleşkesinin içinde yer alıyordu. 19 Mayıs spor yerleşkesinde, hipodrom ve stadyum 1936 yılında inşa edilmiş, ertelenen iki adet tenis kortu 1938 yılında, 1947 yılında kurulan Ankara Tenis Kulübü`nün binası ise mimar Reha Ortaçlı tasarımı ile 1954 yılında inşa edilmiştir.

“2863 SAYILI KANUNA VE 662 SAYILI İLKE KARARINA RAĞMEN ANKARA TENİS KULÜBÜ DE YIKILDI”

Başkent`te Cumhuriyet`in modern mimarlık eserlerine yönelik yıkımlarla birlikte, önce 19 Mayıs stadyumu yıkıldı. Spor tesisi olarak tescil başvurusunun yapıldığı yargı aşamasında alanında uzman bilirkişilerin korunması için rapor verdiği bir dönemde 2863 sayılı kanuna ve 662 sayılı ilke kararına rağmen Ankara Tenis Kulübü de yıkıldı. Bu el birliği ile işlenmiş kentsel cinayet ile aramızdan alınan Cumhuriyet`in modern mimarlık eserlerinden olan Ankara Tenis Kulübü binasını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başkent`in ve mimarlık camiasının başı sağolsun”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA