1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

MERSİN`DE YAŞAYAN RUSLAR, MEZİTLİ DAYANIŞMA EVİNİ GEZDİ


Mersin`de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesi`nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 15:18   Okunma : 588

Mersin`de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesi`nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dayanışma Evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir ile sohbet eden Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, Mersin Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve Mersin Plaj Voleybolu organizatörü Can Özdemir`in de aralarında olduğu Rusça konuşan topluluk üyeleri, yardım malzemelerin toplanması, temizlenerek gruplara ayrılması ve ihtiyaç sahibine ulaşması sürecini ayrıntılarıyla öğrendi.

Dayanışma Evi gönüllüsü Süreyya Özdemir, sosyal medya aracılığı ile her türlü kullanım fazlası ya da sıfır kıyafetin Dayanışma Evi`nde toplanarak gönüllüler yardımıyla temizlenmesi, yaş ve kategorilerine göre ayrılması ve mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda çok hassas bir süreç yürütüldüğünü anlattı. Özdemir, “Biz yardım etmek isteyen vatandaşların iyi niyetinin değerlendirilmesinin yanında ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesi konusunda çok hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızda bunu bilerek gönül rahatlığı ile gelip buradan eşya ve kıyafet alabiliyorlar. Bakımdan geçiriyoruz, evimize götürüp yıkıyoruz, ütülüyoruz ve ihtiyaç sahibine en hijyenik şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi adına mahalle muhtarları ile görüşerek tespitte bulunduğumuz ihtiyaç sahibini veri tabanımıza kaydediyoruz. Sonra onlara belirli aralıklarla randevu vererek ailesinde bulunan kişi başına ihtiyacına göre en az üç parça kıyafeti paketleyerek teslim ediyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan da bu konuda son derece hassas davranarak bu sürecin gizlice yürütülmesi konusunda bizlere destek oluyor” dedi.

Rusça konuşan topluluk temsilcileri de Mersin`de ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve eşya yardımı yapan tek belediye olduğunu dile getirerek, özellikle gönüllük ve dayanışma kavramı konusunda hayranlıklarını dile getirdi. Daha önce Başkan Tarhan`ı ziyaret ederek başta sahillerin temizlenmesi olmak üzere çevresel, kültürel, spor ve sosyal işbirlikleri yapılması konusunda karar aldıklarını belirterek, bu kapsamda Dayanışma Evi`nin çalışmalarını yakından görmek istediklerini de iletti. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA