20 Aralık 2025 Cumartesi

14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı  
 
     
   

7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM 10 İLİ VURDU… BİRÇOK ÜLKE TAZİYE VE DESTEK MESAJI PAYLAŞTI


Kahramanmaraş Pazarcık`ta bugün sabah saat 04.17`de meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin birçok ülke taziye ve destek mesajı paylaştı.

 

Tarih : 6 Şubat 2023 Pazartesi 11:33   Okunma : 468

Kahramanmaraş Pazarcık`ta bugün sabah saat 04.17`de meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin birçok ülke taziye ve destek mesajı paylaştı.

Bugün sabah saat 04.17`de meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık`taki 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis`te hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son açıklamaya göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi ise yaralandı.

Birçok ülkeden taziye ve destek mesajları yayınlandı. Yayınlanan mesajlar şöyle:

BİRLEŞİK KRALLIK BAŞBAKANI RISHI SUNAK: Bu sabah düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla, özellikle de depremde mahsur kalanları kurtarmak için yiğitçe çalışan ilk müdahale ekipleriyle birlikte. Birleşik Krallık, elimizden gelebilecek her şekilde, yardıma hazırdır.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI ISAAC HERZOG: İsrail halkı adına, dün gece Türkiye`de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerimi bildiririm. Yaşanan can kayıpları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. İsrail Devleti mümkün olan her yolla yardım göndermeye her zaman hazır durumdadır. Kalplerimiz bu acı dolu zamanda yas tutan ailelerin ve Türk halkının yanında.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI KIRIAKOS MIÇOTAKIS: Türkiye ve Suriye`de meydana gelen yıkıcı deprem felaketinden derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyor ve düşüncelerimizin depremden etkilenen tüm insanlarla birlikte olduğunu belirtmek istiyoruz. Yunanistan kaynaklarını seferber etmektedir ve hemen yardım sağlayacaktır.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI TOBIAS BILLSTROM: Türkiye ve Suriye`de meydana gelen ve büyük can kaybına yol açan depremin korkunç sonuçlarından derin üzüntü duyuyorum. İsveç`in Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığını yürüttüğü bu dönemde, bu felakete maruz kalan ülkelere yardım amacıyla AB tarafından sarf edilen çabaların koordinasyonu için Mevlüt Çavuşoğlu`na ve Suriye`ye ulaşacağız.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI ELI COHEN: İsrail Devleti adına Türkiye`nin güneyindeki deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi bildiririm. Kalbimiz depremden zarar görenlerin yanında. Dışişleri Bakanlığımızı acil yardım planı hazırlamak için görevlendirdim.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI DMITRO KULEBA: Bugün Türkiye`de meydana gelen trajik depremde yaşanan can kayıpları ve oluşan hasar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Kalbimiz hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ukrayna gerekli her türlü desteği sağlamaya hazır.

ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI JAKE SULLIVAN: ABD, bugün Türkiye & Suriye`de yıkıma yol açan bir depremin meydana geldiği yönündeki haberlerden derin endişe duymaktadır. Gerekli her yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, depremden etkilenenlere yardım edilmesi için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarımıza ABD`nin yardım seçeneklerinin incelenmesi yönünde talimat vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile eş güdümlü olarak durumu yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG: Korkunç depremin ardından Müttefikimiz Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temastayım ve NATO Müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumdalar.

AB KONSEYİ BAŞKANI CHARLES MICHEL: Bu sabah Türkiye ve Suriye`nin bazı bölgelerini etkileyen yıkıcı deprem haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden çok sayıda aileye en derin taziyelerimi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. AB sizinle tam dayanışma içerisindedir.

AB KOMİSYONU GENİŞLEMEDEN SORUMLU KOMİSERİ OLIVER VARHELYI: Türkiye ve Suriye`de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği deprem felaketi şok edici. Ailelere en derin taziyelerimi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanlarda yardım göndermeye hazırız.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI NIKOLAUS MEYER-LANDRUT: Türkiye`nin Güneydoğusundan gelen deprem haberi bizi derinden üzdü. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. Geçmiş olsun Türkiye.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ IRIT LILLIAN: Depremin korkunç sonuçlarının ilk tasvirini gördüğümüz şu günlerde İsrail`in düşünceleri Türkiye ve halkıyla birliktedir.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFF FLAKE: Kalplerimiz Türkiye`nin güneyinde meydana gelen depremden etkilenen herkesle birlikte. Dualarımız kazazedelerle ve yardım sağlayan çok sayıda yetenekli ilk müdahale ekibiyle birlikte.

DANİMARKA BÜYÜKELÇİSİ DANNY ANNAN: Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve Güneydoğu Türkiye`yi etkileyen şiddetli depremi derin bir üzüntü ile öğrendim. Türk halkı ve hükümetine taziyelerimi sunar, yaralılara acil şifalar dilerim.

BİRLEŞİK KRALLIK BÜYÜKELÇİSİ JILL MORRIS: Türkiye`nin güneydoğusunda korkunç ve yıkıcı bir deprem... Acil yardım yetkilileriyle, Birleşik Krallık`tan yardım konusunda temas halindeyiz. Bu zor zamanda düşüncelerimiz ve dualarımız Türkiye ve Türk halkıyla birlikte.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ VASYL BODNAR: Deprem haberlerini derin üzüntü ile öğrendim. İnşallah en az can ve mal kaybı ile atlatılır. Yaralılara acil şifalar, vefat edenlere Allahtan rahmet diliyor, herkesin acısını paylaşıyorum.

NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİ ERLING SKJONSBERG: Türkiye`nin Güneydoğusunda meydana gelen elim depremde sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Geçmiş olsun.

BİRLEŞİK KRALLIK İSTANBUL BAŞKONSOLOSU KENAN POLEO: Türkiye`nin Güneydoğu illerini etkileyen deprem haberi beni derinden sarstı, üzdü. Düşünce, dualarım depremden etkilenen herkesledir. Bu zor zamanda Türkiye`ye daha fazla destek sağlayabilmek için Birleşik Krallık`taki acil hizmet birimleriyle temastayız. Geçmiş olsun Türkiye.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: ABD`nin Türkiye`deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız.

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Bu sabah Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve çevre illerde de yıkıma yol açan şiddetli deprem haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerle ve yakınlarıyla. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Almanya bu zor anlarda Türkiye`nin yanındadır.

İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ: Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet; ailelerine başsağlığı, yararlılara acil şifalar dileriz. Her daim Türkiye Hükümeti ve Halkının yanındayız. Türkiye Başın Sağolsun.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA