3 Eylül 2026 Perşembe

21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’  
 
     
   

7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... VELİ AĞBABA: “MALATYA, TARİHİN EN FELAKET GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin vurduğu Malatya`da; "Malatya`da çok sayıda bina yıkılmış durumda maalesef. Enkazdan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Burada en önemli ihtiyaç tecrübeli arama kurtarma ekiplerinin ve vinçlerin olması. Çalışmalar devam ediyor. Malatya, tarihin en felaket günlerinden birini yaşıyor. Belediye başkanları arkadaşlarımız ile birlikte olay yerlerini geziyoruz. Umarım çok fazla can kaybı olmaz, can kaybı daha fazla artmaz" dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2023 Pazartesi 12:31   Okunma : 672

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin vurduğu Malatya`da; "Malatya`da çok sayıda bina yıkılmış durumda maalesef. Enkazdan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Burada en önemli ihtiyaç tecrübeli arama kurtarma ekiplerinin ve vinçlerin olması. Çalışmalar devam ediyor. Malatya, tarihin en felaket günlerinden birini yaşıyor. Belediye başkanları arkadaşlarımız ile birlikte olay yerlerini geziyoruz. Umarım çok fazla can kaybı olmaz, can kaybı daha fazla artmaz" dedi.

Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 04.17`de 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremden Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis`te etkilendi. 

Şu ana kadar resmi verilere göre; 284 yurttaş yaşamını yitirdi, 2 bin 323 yurttaş yaralandı, bin 710 binanın ise yıkıldığı tespit edildi. Depremin ekili olduğu kentler arasında olan Malatya`da 300 bina yıkılırken, 47 kişi hayatını kaybetti, 550 kişi de yaralandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kentte yıkılan binaları incelerken, arama kurtarma çalışmaları konusunda bilgi aldı. Ağbaba, "Malatya`da çok sayıda bina yıkılmış durumda maalesef. Enkazdan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Burada en önemli ihtiyaç tecrübeli arama kurtarma ekiplerinin ve vinçlerin olması. Çalışmalar devam ediyor. Malatya, tarihin en felaket günlerinden birini yaşıyor. Belediye başkanları arkadaşlarımız ile birlikte olay yerlerini geziyoruz. Umarım çok fazla can kaybı olmaz, can kaybı daha fazla artmaz. Şu anda can kaybının çok olduğu bilgisi var elimizde" dedi.

Ağbaba, "Buradan yetişebilen herkese çağrı yapıyoruz; hem arama kurtarma konusunda uzman arkadaşlarımızı hem iş makinesi, kurtarıcı, ahtapot dediğimiz araçlara ihtiyacımız var. Ayrıca ışıklandırma, lamba gibi ihtiyaçlar var. Depremle ilgili ellerinde ne varsa Malatya yardım bekliyor. Sesimizi duyan herkese Malatya`nın yardım istediğini iletmek istiyoruz. Bütün Türkiye`ye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarım çok kısa sürede enkaz altındaki insanlarımız kurtarılır" sözleriyle çağrı yaptı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA