3 Eylül 2026 Perşembe

21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’  
 
     
   

KAHRAMANMARAŞ`TA YIKILAN BURÇ APARTMANI`NDA YAKINLARINDAN HABER BEKLEYEN YURTTAŞ: "BUGÜN HERHALDE CUMHURBAŞKANI GELECEK DİYE BU ARAÇLAR GELDİ. DAHA ÖNCE KİMSE YOKTU"


Kahramanmaraş merkezli olarak 10 ilde yıkıma yol açan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş`ın Onikişubat ilçesi Şazi Bey Mahallesi`nde yıkılan Burç Apartmanı`nda enkaz altındaki yakınlarını çıkarmak için Şanlıurfa`dan gelip 3 gündür çalışan yurttaş, "Ne bir Kızılay var ne bir AKUT var ne de AFAD var. Bugün herhalde Cumhurbaşkanı gelecek diye bu araçlar geldi. Daha önceden kimse yoktu" dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2023 Çarşamba 20:25   Okunma : 429

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

Kahramanmaraş merkezli olarak 10 ilde yıkıma yol açan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş`ın Onikişubat ilçesi Şazi Bey Mahallesi`nde yıkılan Burç Apartmanı`nda enkaz altındaki yakınlarını çıkarmak için Şanlıurfa`dan gelip 3 gündür çalışan yurttaş, "Ne bir Kızılay var ne bir AKUT var ne de AFAD var. Bugün herhalde Cumhurbaşkanı gelecek diye bu araçlar geldi. Daha önceden kimse yoktu" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depreminin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yıkımı en ağır şekilde hisseden ilçelerden biri olan Onikişubat ilçesinde Şazi Bey Mahallesi`nde de pek çok bina yıkıldı. Mahallede birçok insana mezar olan ve hala daha altında insanların kurtarılmayı beklediği Burç Apartmanı`nda enkaz altında kalanların yakınları da halen bireysel çabalarla arama kurtarma yapmaya çalışıyor.

"CANLI GÖRÜYORUZ AMA MÜDAHALE EDEMİYORUZ"

Kendileri de Şanlıurfa`da depreme yakalanan, daha sonra Kahramanmaraş`a gelerek enkaz altındaki yakınlarına ulaşmaya çalışan bir depremzede şunları söyledi:

"Enkazdakiler akrabalarımdır. Bir dairede 5-6 kişi kalıyor. Burada 2 kişiyi sağ çıkardık. Diğerlerini de kendi imkanlarımızla çıkardık. İmkanlar kısıtlı. Urfa`dan geldik. Herhangi bir yardım yok. Bugün geldiler. Buradaki vinç bugün geldi, daha başlamadı. Ekskavatör daha önce buradaydı, o da zaten sivil. Dağıtılan yemekleri insanlar kendi imkanlarıyla dağıtıyorlar. Devlet tarafından kurtarma ya da başka hiçbir şey yok. Isınmak için arabalarda kalıyoruz. Ne bir Kızılay var ne bir AKUT var ne de AFAD var. Bugün herhalde Cumhurbaşkanı gelecek diye bu araçlar, insanlar geldi. Daha önceden kimse yoktu. Üç günden beri buradayız, hala duruyor. Canlı görüyoruz ama müdahale edemiyoruz, kurtaramıyoruz. (yanındaki hiltiyi göstererek) Kendi araçlarımızla kurtarıyoruz. Kendimiz kırıyoruz, cenaze çıkarıyoruz, eğer sağ varsa sağ çıkarıyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA