2 Mayıs 2026 Cumartesi

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER KONUDA DEPREMZEDELERİN YANINDA”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte deprem bölgesinde yaptıkları incelemeleri Fox TV canlı yayınında anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler olarak depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Seçer “Buraya gelen vatandaşlarımız için geçici olarak yurtlar var, belediyemizin tesisleri var, kapalı spor salonları var. Birçok otelle anlaştık, daha önce rezervasyon yaptırdık, oraya yerleştirdik” dedi.

 

Tarih : 9 Şubat 2023 Perşembe 15:20   Okunma : 458

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte deprem bölgesinde yaptıkları incelemeleri Fox TV canlı yayınında anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler olarak depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Seçer “Buraya gelen vatandaşlarımız için geçici olarak yurtlar var, belediyemizin tesisleri var, kapalı spor salonları var. Birçok otelle anlaştık, daha önce rezervasyon yaptırdık, oraya yerleştirdik” dedi.

Depremin Mersin’de yıkım veya can kaybına yol açmadığının tespitinden sonra komşu illere odaklandıklarını söyleyen Başkan Vahap Seçer “Komşu illerde durum iç açıcı değil. Biz aynı gün kendi kentimizde tedbirleri aldık. Doğal olarak vatandaş sarsıntıdan dolayı psikolojik olarak etkilendi ve o gece evlerine giremedi. Ama belediye olarak da ben de asıl odaklandığımız nokta,komşu illerde meydana gelen ağır hasarlı deprem oldu. Adana'da da 16 bina yıkıldı ama Adana sonrası daha farklı durumda” dedi.

“Açıklanan rakamlarda göreceksiniz birkaç gün sonra çok çok anlamsız kalacak”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte 2 gündür depremin çok şiddetli yıkımlarının yaşandığı il ve ilçelerde olduklarını aktaran Başkan Seçer “Hatay merkez gerçekten görülmesi gerekir. Anlatılacak bir durum değil. Çok çok büyük hasar var. Bunun çok çok büyük sonuçları olacağını ben şimdiden kestirebiliyorum. Açıklanan rakamlarda göreceksiniz birkaç gün sonra çok çok anlamsız kalacak.Oradaki tabloyu ben birkaç cümleyle böyle özetleyebilirim” diye konuştu.

‘Kriz her zaman olacaktır, önemli olan krizi yönetmektir’

Gelinen noktada ne yapıldığına bakılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Seçer, kendisinin baştan beri ‘Kriz her zaman olacaktır, önemli olan krizi yönetmektir’ mantığı ile konulara yaklaştığını vurgulayarak “AFAD onun için var. AFAD onun için toplantılar, tatbikatlar yapıyor. Kurumları zaman zaman yıl içerisinde çağırır, eğitimler verir ya da bir arada toplantılar yapılır. Neden? İşte bu olağanüstü şartlara hazırlanmak için. Gördüğüm şu; yardım malzemesi gidiyor, gitmiyor değil. Zaten vatandaşlarımız da çok duyarlı, devletten çok daha fazla duyarlı ve daha erken harekete geçti ama sevk ve idarede muazzam bir gecikme olduğunu söyleyebilirim. Neticede depremle uğraşıyorsunuz. 72 saatten sonra yapacağınız her işlem anlamsız kalıyor. Bundan sonra her geçen dakikada enkazın altından vatandaşlarımızı bulup çıkartmak artık sürpriz haline gelecek. Ama önemli olan bu saatten sonra ne yapacağız? Mersin bunun neresinde? Lojistik anlamda birçok önemli bir yer. Çünkü hava alanları orada tahrip olmuş. Adana Havaalanı, Mersin’in ortak kullandığı havaalanı” ifadelerini kullandı.

“Mersin’e akın akın insanlar geliyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye,çadır kentler oluşturmak, sıcak aş sağlamak,toplu arama kurtarma çalışmalarında bulunmak, gıda maddeleri göndermek gibi birçok konuda destek verdiğini söyledi. Depremzedelerin akın akın Mersin’e geldiklerine de dikkat çeken Başkan Seçer şunları kaydetti: “Buraya sadece 1 gün içinde 1000 kişi geldi. Adana'nın diğer bölgelerinden, özellikle Hatay'dan, Adıyaman'dan Kahramanmaraş’tan. O bölgelerden çok yoğun insan geliyor buraya. Geçici olarak barınmak istiyorlar. Bundan sonra burası ara istasyon olarak kullanılıyor.  Mersin’e gelmek isteyen, Mersin’de barınmak isteyenlerin bize şehir dışından 444 8 185 numaralı telefondan ulaşmasını istedik. Buraya gelen vatandaşlarımız için geçici olarak yurtlar var, belediyemizin tesisleri var, kapalı spor salonları var. Birçok otelle anlaştık, daha önce rezervasyon yaptırdık, oraya yerleştirdik. Mersin dışındalar ise ‘444 8 185’ numaralı telefondan, eğer buraya kadar gelmişlerse direkt ‘Alo 185’veya ‘TEKSİN Mersin’ uygulamasına girdikleri zaman karşılarına çıkacak arkadaşlarımız kendilerini yönlendireceklerdir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA