21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

MERAL AKŞENER: “HALA ENKAZLARDAN CANLI ÇIKIYOR. ARAMA KURTARMA, DİNLEME FAALİYETLERİNİN BİTİRİLMEMESİ LAZIM. MUCİZELERİN GERÇEKLEŞMESİ SÖZ KONUSU”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antakya deprem bölgesinde; “Hala enkazlardan canlı çıkıyor. Dolayısıyla, arama kurtarma, dinleme faaliyetlerinin bitirilmemesi lazım. Dolayısıyla mucizelerin gerçekleşmesi söz konusu. Bunun devamı lazım” dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 15:17   Okunma : 447

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antakya deprem bölgesinde; “Hala enkazlardan canlı çıkıyor. Dolayısıyla, arama kurtarma, dinleme faaliyetlerinin bitirilmemesi lazım. Dolayısıyla mucizelerin gerçekleşmesi söz konusu. Bunun devamı lazım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay Antakya`da deprem bölgesini ziyaret etti. Bölgedeki ihtiyaçlara ilişkin konuşan Akşener, şunları söyledi:

“Deprem, bu büyük felaketten sonra il il, ilçe ilçe geziyoruz biz. Depremin ilk saatlerinden itibaren önce milletvekili arkadaşlarımızı bütün il ve ilçelere dağıttık. Oradan gelen bilgiler ışığında İYİ Parti`yi bir büyük STK haline çevirerek yardım organize ettik. Yani bilfiil siyasi parti teşkilatı gibi değil bildiğiniz bir büyük sivil toplum örgütü gibi yardım organize ettik. Sahadan gelen bilgileri de gerekli mercilere, eksikleri gedikleri de bildirerek çözülmesini sağladık.

Şimdi ben de aynı şekilde milletvekili arkadaşlarımızın, genel başkan yardımcısı konumunda; gençlik kollarımız burada. Her yerdeler. Belediye Başkanımız ki bu konuda Eceabat Belediye Başkanı, Ermenek Belediye Başkanımız burada. Onlar da bu konunun uzmanıdır. Dolayısıyla doğru bilgileri alıp, doğru bir şekilde kendimiz çözebiliyorsak kendimiz çözdük. Çözemediklerimizi de ilgili makamlara bildirip takibini yaptık. Biz böyle bir görev edindik kendi kendimize. Çünkü bu büyük bir yangın. Bu yangının söndürülmesi lazım. Bu yangını söndürmek birinci önceliğimiz olmalıdır. Yangından mal kaçırmak söz konusu değil bizim için.

“ARAMA KURTARMA, DİNLEME FAALİYETLERİNİN BİTİRİLMEMESİ LAZIM”

Şu anda biz buraya gelirken İBB`nin koordinasyon merkezine gelirken şehrin merkezini gezdik. Yıkıntıları gördük. Bir, her bir enkazın üstünde iki, ister sivil ister devlet görevlisi isterse bir başka gönüllü alandan gelen iki kişiye oranın zimmetlenmesi lazım ama devletin bilgisi dahilinde. Hala enkazlardan canlı çıkıyor. Dolayısıyla, arama kurtarma, dinleme faaliyetlerinin bitirilmemesi lazım. Dolayısıyla mucizelerin gerçekleşmesi söz konusu. Bunun devamı lazım.

“CİDDİ MANADA ÇÖP SÖZ KONUSU”

Ciddi manada çöp söz konusu. O nedenle eğer toplama imkanı yok ise henüz o organizasyonlar yapılamıyor ise derhal kireç atılması lazım. Aksi taktirde kemirgenler başlar ve sonuçta salgın hastalıklar devam eder.

“CİDDİ MANADA TUVALET OLMASI GEREKİYOR”

Bütün deprem bölgesinde mutlaka tuvalet… Konteyner evlere derhal geçilmesi lazım. Çadır kentler kurulduğu zaman gördük ki bir tanesinde iki tane tuvalet var. Ciddi manada tuvalet olması gerekiyor.

“KEFENE İHTİYAÇ VAR”

Bir başkası, cenazesi çıkmadığı sürece insanı bir başka şehre tahliye etmeniz mümkün değil. Cenazesini bekler. Mesela benden kefen isteniyor şu anda cenazelerin defin için kefene ihtiyaç var.

“ÇOCUKLAR AÇISINDAN VE İNSANLAR AÇISINDA BARINMANIN YANINDA MUTLAKA ISINMA LAZIM”

Çocuklarımızın durumu zorda. Şimdi burada geceleri soğuk oluyor, gündüz fena değil ama diğer yerlerde gece de gündüz de soğuk. Elbistan`da gündüz -5 gece -19`u gördüm. Çocuklar açısından ve insanlar açısında barınmanın yanında mutlaka ısınma lazım. Çocuk ilaçlarına ihtiyaç var. Bazı bölgelerde ishal başladı bu çok önemli. Onun için mutlaka çocuklarımızı anneleriyle beraber tahliye etmemiz gerekiyor. Erkek arkadaşlarımız cenazelerinin başında kalabilir. Erkek arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarına katılabilir ama çocuk ve annelerini depremden etkilenmeyen illere götürülmesi lazım. Biz, İYİ Parti olarak hem Antalya`da hem İstanbul`da hem Ankara`da bu manada bir çalışmanın içerisindeyiz. Tahliye yapmaya çalışıyoruz.

“DAHA FAZLA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN DEPREM BÖLGESİNE SEVKİYATININ YAPILMASI LAZIM”

Bir diğer konu, mutlaka insanların ziynet eşyaları ve ekonomik manada değerli eşyaları vardır. Onların da muhafaza edilmesi lazım. Çünkü onlar insanlara çok lazım şu an itibariyle. Mutlaka ve mutlaka daha fazla güvenlik görevlisinin deprem bölgesine sevkiyatının yapılması lazım. Hem yağma hem güvenlik açısından çok önemli.

“HATAY`DAN BAŞLAYARAK BÜTÜN TÜRKİYE`DE TOPRAK SATIŞINI VE MÜLK SATIŞININ YABANCIYA YASAKLANMASI LAZIM”

Mutlaka Hatay`dan başlayarak bütün Türkiye`de toprak satışını ve mülk satışının yabancıya yasaklanması lazım. Bunun takipçisi olacağız. Ne dediğimi Hataylılar anlıyor. Mutlaka ve mutlaka yasaklanması lazım. Toprak ve mülk satışını… Derhal para yardımlarının devamı lazım. Evlerin tekrar hangi süre içerisinde yapılacağının bildirilmesi lazım. Annesi babası hayatını kaybetmiş çocukları, devlete teslim edin. Çeşitli nedenlerle çocuk çalınır. Organı için çalınır. Başka ailelere evlat edindirmek için satılır. Onun için çocuklar, çocuklar, çocuklar…”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA