21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

10 İLDE İLAN EDİLEN OHAL KAPSAMINDA YARGI ALANINDA ALINACAK TEDBİRLERE İLİŞKİN KARARNAME YAYINLANDI


Depremden etkilenen 10 ilde, 3 ay süreyle ilan edilen OHAL kapsamında yargı alanında alınacak tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmî Gazete`de yayınlandı. Yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikâyet, itiraz gibi süreler; 6 Şubat`tan itibaren 6 Nisan 2023`e kadar durduruldu. “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimleri bakımından ilgili kanunlarda düzenlenen süreler” bu düzenlemenin kapsamı dışında tutuldu.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 15:17   Okunma : 444

Depremden etkilenen 10 ilde, 3 ay süreyle ilan edilen OHAL kapsamında yargı alanında alınacak tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmî Gazete`de yayınlandı. Yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikâyet, itiraz gibi süreler; 6 Şubat`tan itibaren 6 Nisan 2023`e kadar durduruldu. “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimleri bakımından ilgili kanunlarda düzenlenen süreler” bu düzenlemenin kapsamı dışında tutuldu.

OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikâyet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat`tan itibaren 6 Nisan 2023`e kadar durduruldu.

Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, bugün; Resmî Gazete`nin mükerrer sayısında yayınlandı.

8 Şubat 2023 tarihinde, depremden etkilenen 10 ilde, 3 ay süreyle OHAL ilan edilmişti. Bugün yayınlanan kararnamede, OHAL ilan edilen illerde, yargı alanında hak kayıplarının önlenmesi amacıyla alınacak tedbir düzenlendi.

Buna göre;

. Dava açma, icra takibi başlatma, şikâyet, ihtar, zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri; 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 6 Nisan 2023 tarihine kadar durduruldu.

. İcra ve İflas Kanunu`nda belirtiler süreler; 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 6 Nisan 2023 tarihine kadar durduruldu.

. Nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere tüm icra ve iflas takipleri, ihtiyati haciz kararlarının icra ve infazına ilişkin işlemler; 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 6 Nisan 2023 tarihine kadar durduruldu.

Ancak; TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri bakımından ilgili kanunlarda düzenlenen süreler, söz konusu süre durdurma düzenlemesinin kapsamı dışında bırakıldı.

OHAL ilan edilen illerdeki sulh ceza hakimlikleri veya mahkemelerin verdiği yakalama emri üzerine yakalanan bir kişi, eğer; 24 saat içinde yetkili hâkim veya mahkeme önüne çıkarılamazsa sorgusu yakalandığı yerin sulh ceza hakimi veya mahkemesi tarafından yapılabilecek.

OHAL kapsamındaki kararname ile hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, yakalama anından itibaren 4 günü geçemeyecek, Cumhuriyet savcısı gözaltı süresini 3 gün uzatabilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA