3 Eylül 2026 Perşembe

20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’  
 
     
   

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HATAY`I YENİDEN SUYA KAVUŞTURDU


Depremin ilk gününden itibaren Hatay`ın çöken su sistemini ayağa kaldırmak için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Soğukpınar, Serinyol ve Mezbaha üretim tesislerinden bugün sisteme su arzına başladı. Böylece Hatay`a yedi noktadan su verilmeye başlanmış oldu. ASAT, kanalizasyonlarda da temizlik çalışması başlattı.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 15:19   Okunma : 559

Depremin ilk gününden itibaren Hatay`ın çöken su sistemini ayağa kaldırmak için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, depremden zarar gören Hatay`ın su sisteminde yaptığı onarımlarla  Hatay`ı yeniden suya kavuşturdu. Yapılan çalışmalar sonucunda, Hatay`ın Soğukpınar, Serinyol ve Mezbaha üretim tesislerinden bugün sisteme su arzına başladı. Böylece Hatay`a yedi noktadan su verilmeye başlanmış oldu. ASAT, kanalizasyonlarda da temizlik çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, Hatay`da depremin ilk gününden bu yana çöken şebeke suyunu hayata geçirmek için çalışıyor. Şehri yeniden suya kavuşturmak için aralıksız çalışan ASAT ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi`nin Hatsu Genel Müdürlüğü`ne ait 4 su üretim tesisi ve  bir içme suyu arıtma tesisini, makine, ekipman ve teknik desteği ile faaliyete geçirdi. Mahallelerdeki kuyulardan da temiz su teminine başlayan ASAT, bugün de 3 su üretim tesisini sisteme dahil etti.

ANA HATLARDA TAMİRAT DEVAM EDİYOR

ASAT, Hatay`da Hassa, Aktepe, Kırıkhan, Mezbaha, Seriyol, Soğukpınar ve merkez içme suyu tesisi ile arıtma tesisi ishale hatlarını faal duruma getirdi. Yapılan çalışmalarla, ana şebekeye verilen su ile depremin neden olduğu kırılmalar tespit edilip onarımı gerçekleştiriliyor.  Hassa ilçesi Yuvalı Mahallesi`nde zarar gören 350 metrelik su şebeke borusu ASAT ekiplerince değiştirildi.

ARAZÖZLER İLE TEMİZ SU TAŞINIYOR

Hatay`da 46 araç ve 80 personel ile Hatay`ın su şebekesini ayağa kaldırmak için çalışan ASAT, depremden kurtulan vatandaşlara temiz su ulaşabilmesi için 24 saat esasıyla çalışıyor. ASAT arozözleri 24 saat boyunca suyun iletilemediği mahallelerdeki vatandaşlara temiz su taşıyor, sağlam olan cami su depolarının dolumunu sağlıyor. ASAT`ın kombine araçları ise tıkandığı tespit edilen kanalizasyonların temizliğini yapıyor.

SİSMİK CİHAZLA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, diğer yandan da su arızalarını tespit için kullanılan akustik cihazlarla çöken binalarda depremzede arıyor. Hatay`da akustik cihaz kullanan 12 ASAT ekibi, onlarca kişinin bulunduğu noktayı tespit edip, sağ olarak çıkartılmasına öncülük ediyor. 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA