21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

MÜSİAD: KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN`DA BİN EVLİK KONTEYNER KENT KURACAĞIZ


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 6 Şubat`ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin merkezlerinden Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde bin evlik konteyner kent kuracağını duyurdu.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 17:33   Okunma : 459

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 6 Şubat`ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin merkezlerinden Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde bin evlik konteyner kent kuracağını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa`da binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve büyük bir yıkıma neden oldu. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürerken, ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları afetzedeler yardım ulaştırmak için çalışıyor.

MÜSİAD`dan yapılan yazılı açıklamada da İçişleri Bakanlığı`nın izni ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda depremlerin merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde bin evlik konteyner kent kurulacağı belirtildi.

Açıklamada, depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine 2000`den fazla sevkiyat eden MÜSİAD, 500 bin adet hazır gıda, 800 bin adet ekmek, 4 milyon 200 bin adetten fazla su, 65 bine yakın mont ve bot, 150 binden fazla battaniye ve 200 adet karavanı depremzedelerin hizmetine sunduğu belirtildi. Yurdun dört bir yanından afet bölgesine ulaşan MÜSİAD gönüllülerinin de çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğü ifade edildi.

MAHMUT ASMALI: AFET BÖLGESİNDE SAHRA HASTANESİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da deprem bölgesine yönelik yaptıkları çalışmalara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"MÜSİAD`ın yurt içi şubelerinde kurduğu eşleştirme koordinasyonu ve görev paylaşımları ile 10 ilde oluşturulan sahra mutfakları depremden etkilenen vatandaşlarımıza aralıksız sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Bununla birlikte gönüllü ekiplerimiz depremden etkilenen köy ve mahallelerde vatandaşlarımıza gıda ve temel ihtiyaç maddesi yardımında bulunuyor. Yurdun dört bir yanındaki tesis ve depolardan temin ettiğimiz temel gıda ve ihtiyaç maddelerini afet bölgesindeki lojistik merkezlerimizde toplayarak, ihtiyaç bölgelerine anında sevk ediyoruz. Afet bölgesinde sahra hastanesi kurmak için çalışmalara başladık.

"TIR KONVOYLARI YURT DIŞINDAKİ FARKLI LOKASYONLARDAN YOLA ÇIKTI"

Yurt dışı üyelerimizin katkıları ve koordinasyonunda hazırlanan jeneratör, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, battaniye, ısıtıcı ve temel ihtiyaç malzemeleri ile dolu TIR konvoyları yurt dışındaki farklı lokasyonlardan afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda iş makinesi ile destek verdik. Gün birlik olma günüdür. Yaralarımızı birlikte saracak, beraber ayağa kalkacağız. Ülkemiz için tüm teşkilatlarımızla omuz omuzayız, milletimiz için bir ve beraberiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA