21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

SİYASETÇİLERDEN BAYKAL AİLESİNE TAZİYE ZİYARETLERİ… ÖNDER SAV: “DENİZ BAYKAL; KARARLI, DİK BİR İNSANDI. DOĞRULARI İLE YÜRÜDÜ”


Eski ve yeni birçok siyasetçi, bugün sabaha karşı hayatını kaybeden önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal`ın Ankara`daki evine giderek ailesine başsağlığı diledi. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “Deniz Baykal; kararlı, dik bir insandı. Doğruları ile yürüdü. Hiç hak etmediği bir sonla noktalandı ömrü. Allah hepimizin başını sağ etsin ona da yeni dünyasında huzurlu bir yaşam versin” dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 17:39   Okunma : 514

Eski ve yeni birçok siyasetçi, bugün sabaha karşı hayatını kaybeden önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal`ın Ankara`daki evine giderek ailesine başsağlığı diledi. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “Deniz Baykal; kararlı, dik bir insandı. Doğruları ile yürüdü. Hiç hak etmediği bir sonla noktalandı ömrü. Allah hepimizin başını sağ etsin ona da yeni dünyasında huzurlu bir yaşam versin” dedi.

Bugün sabaha karşı 85 yaşında yaşamını yitiren önceki CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal`ın Ankara`daki evine çok sayıda siyasetçi taziye ziyaretinde bulundu.

Baykal ailesinin evine, başsağlığı için gelenler arasında eski bakanlardan Murat Karayalçın, eski CHP Milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Mehmet Haberal ile Baykal`ın genel başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşı olan; eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Vedat Demiröz yer aldı.

Siyasetçiler, taziye ziyaretlerinin ardından Deniz Baykal için şunları söyledi:

MURAT KARAYALÇIN: “Deniz Baykal CHP`nin ve Türkiye siyasetinin en kurumsallaşmış isimlerinden birisiydi. Siyaset, devlet adamımızdı. Cumhuriyet devrimlerimizin ve CHP`nin değerlerinin inançlı, yılmaz bir savunucusuydu. Kendisini sonsuzluğa uğurluyoruz, yüce Allah mekanını cennet etsin.”

ÖNDER AKSAKAL: “Bugün Türk siyasetinin önemli bir ismini kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Türk siyasetinde özgüvenin ve vatan sevgisinin timsali olmuş bir siyasetçiydi Deniz Baykal. Türkiye`nin tarihinde ve kaderinde önemli kilometre taşlarının belirleyicisi olmuştur. Büyük hizmetleri olmuştur. Allah gani gani rahmet etsin.”

HİKMET ÇETİN: Çok üzgünüm, Deniz Bey ile benim 67 yıllık dostluğum var. 1956`dan beri her olaylarda beraber olduk; partide, gençlikte birlikte olduk. Çok üzgünüm. Bir entelektüel kaybettik, bir değerli siyasetçi kaybettik. Bir ülke sevdalısıydı. Ülkeden sonra en değer verdiği şey CHP idi. Büyük mücadeleler içinde oldu. Dünya olaylarını, iç-dış politikayı çok yakından izleyen bunlar için de çok değerli görüşleri olan biriydi. Çok değerli bir arkadaşımı kaybettim.

ÖNDER SAV: “Benim için çok üzüntülü bir gün. Eşi ve çocukları babalarını kaybetti, Türk siyaseti ve CHP önemli bir devlet adamını kaybetti, ben ise 66 yıllık bir dostumu kaybettim. Çok uzun yıllar birlikte çok şeyi bölüştük. Sayın Deniz Baykal`ın Türkiye`de siyaset dünyasındaki yerinin kolay dolacağını sanmıyorum. Önemli bir devlet adamıydı. Akademisyenliğinin yanında siyasette iz bırakan ender insanlardan biriydi. Belki pek çok hizmetleri unutturulmak istenebilir ama 1 Mart Tezkeresi`ndeki duruşu, öncülüğü parlamentodaki etkinliği, olaylara yön verişi unutulamaz. Deniz Baykal, kararlı, dik bir insandı. Doğruları ile yürüdü. Hiç hak etmediği bir sonla noktalandı ömrü. Allah hepimizin başını sağ etsin ona da yeni dünyasında huzurlu bir yaşam versin.”

MUSTAFA ELİTAŞ: “CHP eski Genel Başkanı, değerli siyaset, devlet adamı Deniz Baykal`ın vefatını bu sabah öğrendik. Bugün de kendilerine taziye ziyaretinde bulunduk. Sayın Baykal ile TBMM`de çok uzun hatıramız oldu. Ben 2002 yılında milletvekili olduğumda o da ana muhalefet partisinin Genel Başkanı idi. Ülkesini, devletini seven; çok önemli meselelerde parti menfaati yerine ülke menfaatini ön plana çıkaran önemli bir devlet adamıydı. Milli bir duruşu vardı. Kendisine Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 50 yıllık bir siyasi geçmiş içerisinde bulunan hakikaten önemli hizmetlere imza atmış, katkı sağlamış, muhalefet olarak Türkiye ile ilgili meseleleri ifade ederken çok büyük katkılar sağladığına inanıyorum. Rabbim rahmetiyle muhafaza eylesin diye düşünüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA