13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

‘Yenişehir Kadının Mutlu Ve Üretici Olduğu Kent Olacak’


CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, belediye başkanı seçilmesi durumunda kadınların örgütlenmesine, istihdam edilmesine, üretmesine destek olacaklarını belirterek, "Öncelikli hedefimiz Yenişehir’de kadın işsizlik oranını sıfıra indirmek. Yenişehir kadının mutlu olduğu, kadının üretici olduğu kent olacak" dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2018 Pazar 02:35   Okunma : 1396

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kadına yönelik şiddet sorununun, ataerkil kapitalist toplumun, gericiliğin, kadını eve hapsetmek isteyen baskıcı rejimlerin yarattığı, büyüttüğü, sürekli hale getirdiği bir sorun olduğuna değinen Öztoprak, bu sorunun ortadan kaldırılması için öncelikle devletin ve toplumun ataerkil bakış açısından kurtulup eşitlikçi bakış açısına kavuşması gerektiğini söyledi.

Kadına şiddet vakasının olağan, sıradan görülemeyeceğini, şiddete herhangi bir gerekçe ya da hafifletici sebep bulunamayacağını ifade eden Halil Öztoprak, kadına yönelik şiddetle mücadele de yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğüne işaret etti.

‘KADIN AÇ KALMAYACAĞINI, AÇIKTA KALMAYACAĞINI BİLMELİ’

Kadınların sadece fiziksel ve cinsel şiddete değil psikolojik ve ekonomik şiddete de uğradığını, ekonomik ve psikolojik şiddet karşısında kendini çaresiz hisseden şiddet mağduru kadınların, fiziksel şiddete katlanmak, şiddeti saklamak zorunda kaldığını ifade eden Halil Öztoprak, "Devlet, belediyeler ve toplum, şiddet gören kadının çaresiz olmadığını yaşamın her alanında göstermelidir. Fiziksel ve cinsel şiddet gören kadın, buna isyan ettiğinde, yargıya gittiğinde aç kalmayacağını, açıkta kalmayacağını, işsiz kalmayacağını bilmeli, bunun güvencesini hissetmelidir" dedi.

‘KADIN ÇALIŞMA YAŞAMINDAN KOPARALIP EVE KAPATILMAK İSTENİYOR’

Yoksulluğu ‘bir toplumun işlemediği bir suçtan dolayı cezalandırılması’ olarak yorumlayan Halil Öztoprak,  “Toplumun tüm kesimleri AKP iktidarında giderek daha yoksul ve eğitimsiz hale getirildi ama en büyük ceza kadınlara verildi. Kadın hem yoksul bırakıldı, hem çalışma yaşamından koparılmak, eve kapatılmak istendi. Yerel yönetimlerin buna dur diyecek potansiyeli var. Biz bu potansiyeli değerlendireceğiz” diye konuştu.

KADINLAR OT DA YETİŞTİRECEK, GDO’SUZ BEBEK MAMASI DA YAPACAK

Yenişehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, kadınların hem toplumsal, hem ekonomik olarak güçlenmesi, görünür olması için projeler geliştireceklerini ifade eden Öztoprak, "İlçemizde Tarım Meclisi, Eğitim Meclisi, Kadın Meclisi kurma hedefimiz var. Öncelikle Kadın Meclisi ve Kadın Meclisi bünyesinde Kadın Üretim Kooperatifi kuracağız. Bu kooperatif aracılığıyla ekonomik değeri olan 40'tan fazla otun üretimini yapacağız. Bu ürünleri kadın üretici pazarında satacağız.  Gül yetiştiriciliği, sahlep yetiştiriciliği, bal ormanı, keçiboynuzu ormanı kurup kadınlar için çalışma alanları yaratacağız. Kadınları ürettiği otları belediyenin yurtlarının, misafirhanelerinin yemekhanelerinde değerlendireceğiz. Türkiye’de bir ilk olarak gıda mühendisi, kimya mühendisi, işletmecisi, muhasebecisi, güvenliği, çalışanı, şoförü tamamen kadınlardan oluşan bir belediye girişimi ile ilk defa yüzde 100 yerli malı,  GDO içermeyen çocuk maması üreten bir girişim kuracağız. Çocuklara, bebeklere yönelik olan bu girişim çocuk maması, takviye gıda üretecek. Bu projede en az bin kişi istihdam edilecek" dedi.

‘HER MAHALLEYE KREŞ AÇACAĞIZ, KADINLAR ÇALIŞMA YAŞAMINA KATILABİLECEK’

Her mahallede açacakları kreşlerde, o mahalledeki kadınları istihdam edeceklerini söyleyen Halil Öztoprak, "Çocuklar sevgi ile ayrımcılıktan ve siyasete bulaştırılmadan sevgi ile büyüyecek. Yenişehir ilçesinde yaşayan kadınlar, çocuklarını güvenli bir kreşe bırakıp çalışma hayatına katılabilecek. Kadınların öncelikle para kazanmasını, kendine güven duymasını sağlayacağız. Yenişehir kadının mutlu olduğu kent ve kadının üretici olduğu kent olacak. Kadınların örgütlenmesi, başta sığınmaevleri, danışma evleri gibi kurumların kurulması, geliştirilmesi sürecinde kadın derneklerinin görüşüne göre hareket edeceğiz. Kadın örgütleriyle birlikte karar alacağız.  Evet bunları ve daha fazlasını yapabiliriz, birlikte yapabiliriz, istersek yapabiliriz. İhtiyacımız olan tek şey istemek ve harekete geçmek" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, YENİŞEHİR İLÇE ÖRGÜTÜ, HALİL ÖZTOPRAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA