1 Eylül 2026 Salı

17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’  
 
     
   

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ BAŞKANI ECE AKTAN: AFAD, DEFALARCA İHTİYAÇ LİSTESİ GÜNCELLEDİ VE HİÇBİR LİSTEYE HİJYENİK PED YAZMADI


29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ece Aktan, deprem bölgesi Osmaniye`de, depremzedelerin çadır ve temel hijyen malzemelerine olan ihtiyaçlarının devam ettiğini belirterek, "AFAD, defalarca ihtiyaç listesi güncelledi ve hiçbir ihtiyaç listesine hijyenik ped yazmadı" dedi.

 

Tarih : 5 Mart 2023 Pazar 11:04   Okunma : 415

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ece Aktan, deprem bölgesi Osmaniye`de, depremzedelerin çadır ve temel hijyen malzemelerine olan ihtiyaçlarının devam ettiğini belirterek, "AFAD, defalarca ihtiyaç listesi güncelledi ve hiçbir ihtiyaç listesine hijyenik ped yazmadı" dedi. 

Ece Aktan, yardım faaliyetlerine katkıda bulunmak için geldiği Osmaniye`de, depremzedelerin ihtiyaçlarına dikkat çekti. Aktan, şunları söyledi:

“KAYIP İNSANLAR, ANNELER, ÇOCUKLAR VAR” 

"Derneğimizin deprem bölgesindeki şube başkanlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve onların yönlendirmesiyle yardıma ihtiyacı olan yurttaşlarımıza yetişmeye çalışıyoruz. Dün Hatay`daydık. Hatay, İskenderun, Adana dolaştık. Bugün de Osmaniye`ye geldik. Aslında sözün bittiği yer. Paylaşacak da çok bir şey yok, acıdan başka. 

Gezdiğimiz sokaklar, yürüdüğümüz yollar, yaklaşık 2-3 gündür gördüklerimiz içimizi kanatmaya yetti. Çok üzgünüz. Kayıp insanlar var. Çocuğunu bulamayan anneler var. Annesini bulamayan çocuklar var. Bunlar tabii hepimiz için çok büyük ve derin yaralar. Evet, yardımlar gelmeye devam ediyor. Biz, Türkiye Cumhuriyeti`nde yaşayan insanlar olarak her zaman dayanışma kültüründe büyüdük ve yetiştirildik. Ben, sadece şunu söylemek istiyorum; evet, yardım ediyoruz ama bir şey daha yapalım ve unutmayalım. Çünkü buradaki sorun, öyle bir ayda, iki ayda çözülecek bir sorun değil; belki yıllar alacak. Bizler de her zaman 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Merkezi`mizde, şubelerimizde buradaki yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

“AFAD`IN LİSTESİNDE HİJYENİK PED YOK” 

Yaklaşık 3 gündür sahada gözlemlediğimiz şu: Öncelikle tüm gönüllülere teşekkür ediyoruz. Özellikle afet dönemlerinde bunu çok daha acı bir şekilde yaşıyoruz. Mesela AFAD, defalarca ihtiyaç listesi güncelledi ve hiçbir ihtiyaç listesine hijyenik ped yazmadı. Biz kadınlar bunu kullanmak zorundayız ve bunu istemekten utanmamalıyız. Doğal afet ve kadın dediğimizde maalesef ki çok spesifik problemlerle karşılaşıyoruz. Resmi verilere göre, kayıtlı olan 226 bin tane hamile kadın var şu anda. Ve hijyen malzemelerine birçoğu yeterli miktarda ulaşamıyorlar. Hem gebelik süreçlerinin devam etmesi, hastalık risklerini en üst boyuta çıkıyor." 

“SÜREKLİ ÇADIR TALEP EDİLİYOR BİZDEN” 

29 Ekim Kadınları Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Fatma Ağca Keskinbaş ise şöyle konuştu:

"Bu şehirlerin bir an önce eksikliklerinin tamamlanması ve çadır ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Şu anda halkımızın en önemli ihtiyacı çadır. Soğuk hava, akşam soğuk olduğu için hani gündüz bahçesinde oturuyor, dışarıda idare edebiliyor ama akşam olduğu zaman oturacak, yatacak yerleri yok. Korkudan evlerine giremiyorlar. Soğuktan da dışarıda donuyorlar. Biz istiyoruz ki halkımıza daha yakın olsunlar ve ihtiyaçları üzerine yoğunlaşsınlar. Osmaniye`de de eminim bu sorunlar vardır, diğer şehirlerin olduğu gibi. Biz, gıdaya ulaşılabiliyoruz iyi kötü. Ondan sonra ne bileyim, ekmekti, giyimdi bunlara ulaşılabiliyor. Ama çadır, çadır, çadır. ‘Sığınma yerimiz yok, sığınmak istiyoruz` diyorlar. Sürekli çadır talep ediliyor bizden."

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 

Detaylar

Ece Aktan 

Fatma Ağca Keskinbaş 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA