Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında hem bölgesel hem de küresel düzeyde barışın ve kardeşliğin önemine değinen Palamut, Mersin Akdeniz ilçesinin farklı kimlik ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı örnek bir kent olduğunu vurguladı.
Başkan Semih Palamut açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:
"İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı sonuçlarının ardından insanlığın ortak vicdanı olarak kabul edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü, bugün de dünyanın dört bir yanında barışa duyulan ihtiyacı yeniden hatırlatmaktadır. Savaşların, çatışmaların ve gözyaşının hüküm sürdüğü bir dünyada; barışı savunmak sadece bir söylem değil, insanlığa ve geleceğimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
Kadim kentimiz Akdeniz; farklı dillerin, inançların ve kültürlerin yüzyıllardır omuz omuza, huzur içinde yaşadığı bir barış havzasıdır. Akdeniz’de yakaladığımız bu kardeşlik ruhunu ve dayanışmayı tüm Türkiye’de ve dünyada egemen kılmak en büyük hedefimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinin ışığında; adil, eşit ve savaşsız bir dünya mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm yurttaşlarımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, dünyamıza huzur ve adalet getirmesini diliyorum."