5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

ÇAKIRÖZER: EVİ İÇİN ‘AĞIR HASARLI` RAPORU VERİLDİĞİ HALDE DEPREMZEDELERİN YARDIMLARA ULAŞAMAMASININ GEREKÇESİ NEDİR


Eskişehir`e gelen depremzedeler kendilerini ziyaret eden CHP milletvekili Utku Çakırözer`e, evlerine ağır hasarlı raporu verildiği halde yardımları alamadıklarını belirtti. Önergeyle konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, “Evi için ‘ağır hasarlı` raporu verildiği halde depremzedelerin bu yardımlara ulaşamamasının gerekçesi nedir” diye sordu.  

 

Tarih : 5 Mart 2023 Pazar 16:55   Okunma : 502

Eskişehir`e gelen depremzedeler kendilerini ziyaret eden CHP milletvekili Utku Çakırözer`e, evlerine ağır hasarlı raporu verildiği halde yardımları alamadıklarını belirtti. Önergeyle konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, “Evi için ‘ağır hasarlı` raporu verildiği halde depremzedelerin bu yardımlara ulaşamamasının gerekçesi nedir” diye sordu.  

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, afet bölgesinden Eskişehir`e gelen depremzedeleri hafta içerisinde ziyaret etti. Depremzedeler, evlerine ağır hasarlı raporu verilmesine rağmen 10 bin liralık yardımdan faydalanamadıklarını aktardı. Çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`a soru önergesi yöneltti.

Çakırözer, şunları sordu:

“10 bin liralık Hane Başına Destek Ödemelerinden yararlanan depremzede yurttaşlarımızın sayısı nedir? Bu yardımların kaç vatandaşımıza verilmesi planlanmaktadır? 10 bin liralık deprem yardımlarının dağıtılmasında herhangi bir koşul/şart var mıdır? Evi için ‘ağır hasarlı` raporu verildiği halde depremzedelerin bu yardımlara ulaşamamasının gerekçesi nedir? Hasar tespiti yapılmayan depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı verilmemekte midir? Evi yıkılan, ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan depremzedelere ihtiyaç duydukları andan itibaren bu yardımları sağlamayan sorumlular kim ya da kimlerdir?”

“DEPREMZEDELERİ İLK İKİ GÜN BOYUNCA YALNIZ BIRAKANLAR, DEPREM YARDIMLARINI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAKTAN DA ACİZ”

Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen yardımların ihtiyaç sahibi depremzedelere ödenmemesini eleştiren Çakırözer, “Depremin üzerinden bir ay geçti! Aradan geçen sürede 25 binden fazla depremzedemizin konakladığı Eskişehir`de ziyaretlerimizde depremzede yurttaşlarımız 10 bin TL deprem yardımlarına ulaşamamaktan dert yanıyor. Yurtlarda, misafirhanelerde, ev ziyaretlerinde çoğu depremzede evlerine ağır hasarlı rapor verilmesine rağmen yardımları alamadıklarını söylüyor. Yasını, acısını dahi yaşayamamış depremzede yurttaşlarımız birçok derdi aynı anda çözmek için çare ararken, ihtiyaç duydukları ekonomik desteğe de ulaşamaması büyük vicdansızlık. Depremzedeleri ilk iki gün boyunca yalnız, çadırsız, gıdasız bırakanlar, deprem yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan da aciz” açıklamasını yaptı.

“KAYMAKAMLIĞA, AFAD`A GİDİYORUZ BİLGİ ALAMIYORUZ”

Depremzedeler sıkıntılarını şöyle anlattı:

“Eskişehir`e geleli 3 haftadan fazla oldu. Şimdilik kalacak yerimiz var, yemeğimiz var ama ihtiyaçlarımız sadece bunlarla sınırlı değil. Evlerimize ağır hasarlı raporu verildiği halde 10 bin liralık yardımları alamadık. Kaymakamlığa gidiyoruz, AFAD`a gidiyoruz onlar da bilmiyor. Bir miktar para verip bizi geri gönderiyorlar. Bu yardımlara en acilinden ulaşmamız lazım. Sesimiz duyulsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA