20 Haziran 2025 Cuma

21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

HOPA`DA SOL PARTİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ORTAK “DEPREM” AÇIKLAMASI: “TEK ADAM REJİMİ KOLONLARIYLA BİRLİKTE ÇÖKTÜ”


Artvin Hopa`da Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Halkevleri ve SOL Parti; Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgimi açıklama yaptı. SOL Parti Artvin yöneticilerinden Ezgi Eriman, “Ülkemizi derinden sarsan deprem faciasının üzerinden tam bir ay geçti. Geçen bir ayın ardından hala birçok noktada devletin yardımları ya yok ya da eksik. Tek adam rejimi taşıyıcı tüm kolonlarıyla birlikte çöktü" dedi.

 

Tarih : 6 Mart 2023 Pazartesi 19:08   Okunma : 418

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Hopa`da Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Halkevleri ve SOL Parti; Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgimi açıklama yaptı. SOL Parti Artvin yöneticilerinden Ezgi Eriman, “Ülkemizi derinden sarsan deprem faciasının üzerinden tam bir ay geçti. Geçen bir ayın ardından hala birçok noktada devletin yardımları ya yok ya da eksik. Tek adam rejimi taşıyıcı tüm kolonlarıyla birlikte çöktü" dedi.

Hopa`da Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Halkevleri ve SOL Parti; “Deprem değil rant öldürür, dayanışma yaşatır” pankartıyla yürüdü. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı`nda açıklama yapıldı.

"SORUMLU AKP-MHP İKTİDARIDIR"

SOL Parti il yöneticisi Ezgi Eriman, şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizi derinden sarsan deprem faciasının üzerinden tam bir ay geçti. Resmi rakamlarla 49 bini aşkın yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 100 bini aşkın yurttaşımızın yaralandığı felaketin yaralarını saracak noktadan henüz çok uzağız. Geçen bir ayın ardından hala birçok noktada devletin yardımları ya yok ya da eksik. Olan yerlerde ise uzun süre devletin eksikliğinde, halkın seferberliği ile kurulabilen faaliyetler, devletin organizasyonsuzluğu sebebiyle yeterli etkiye ulaşamıyor.  Ülkenin mevcut deprem protokolleri siyasal hesaplarla iptal edilmiş, afetler için görevli kurumlar olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı AFAD ve Kızılay liyakatsiz kadrolara teslim edilmiş, tarikatlar kurumları sarmış, halkın kaynakları çarçur edilmiş, neticede afet sonrası planlama ve kurtarma konusunda devlet felç edilmiştir. Tek adam rejiminin, bu büyüklükte bir insanlık krizinde devleti organize edemediği, geçmiş örneklerde de görüldüğü gibi yeniden ortaya çıkmıştır. Sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır!

“TEK ADAM REJİMİ KOLONLARIYLA BİRLİKTE ÇÖKTÜ”

Özelleştirme ve kamusal hizmetlerin ticarileşmesiyle kurdukları rant düzeni ülkeyi bir mezarlığa çevirdi. Deprem sonrasında hayat kurtaracak AFAD`ları günlerce ortalıkta görünmedi. Kızılay can pazarında çadır satmakla meşgul oldu. Diyanet`i evlatlıkla evlenilebilir fetvaları verip tarikatları çocukların peşine düştü. Tek adam rejimi taşıyıcı tüm kolonlarıyla birlikte çöktü. Toplumun her kesimi ise birleşerek bu yıkıntının içinde büyük bir dayanışma örgütlemeyi başardı. İktidarın etnik ve mezhepsel ayrımlarla birbirine düşman etmeye çalıştığı insanların büyük dayanışma seferberliğine Yunanistan`dan İsrail`e, Ermenistan`dan Irak`a kadar her ülkeden insanlar yürekten katıldı. Büyük insanlık ve dayanışma kazandı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA