14 Mayıs 2025 Çarşamba

15:36   DERVIŞOĞLU: “BU IHANETI DURDURMAK, KASTEDENLERIN DE HESAP VERMESINDEN SORUMLUYUZ”   15:35   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI AĞBABA: "DEVLETIN ÇIFTÇIYE DÖNÜM BAŞıNA KOŞULSUZ, ŞARTSıZ DESTEK VERMESI GEREKIYOR"   11:39   YENIŞEHIR BELEDIYESI BEBEK GELIŞIM MERKEZI HIZMETE AÇıLDı   11:09   14 MAYıS ÇIFTÇILER GÜNÜ... TZOB GENEL BAŞKANı BAYRAKTAR: "BIZ ÜRETMEZSEK TÜRKIYE AÇ KALıR"   10:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, YAZ SEZONUNA HAZıRLıK ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   10:14   MERCAN 100`ÜNCÜ YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI, ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASı`NDAN MISAFIRLERINI AĞıRLADı   10:09   NATO DıŞIŞLERI BAKANLARı GAYRIRESMI TOPLANTıSı... BAKAN FIDAN, UKRAYNA, DANIMARKA VE LITVANYA DıŞIŞLERI BAKANLARı ILE GÖRÜŞECEK   10:08   MSB: UZMAN ÇAVUŞ MESUT KARADAĞ YıLDıRıM DÜŞMESI SONUCU ŞEHIT OLDU   09:55   ERHAN ADEM: "22 YıLDıR BU ÜLKEDE NE BAYRAM EDEN ÇIFTÇI NE DE GÜNÜ KUTLANABILEN BIR TARıM KALDı"   09:53   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU, HAFTA SONU KOŞULACAK   09:37   GELECEK PARTISI KONYA MILLETVEKILI HASAN EKICI PARTISINDEN ISTIFA ETTI   08:54   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, UYARı CEZASıYLA PARTIDE KALDı   08:06   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNDA GÖZALTıNA ALıNAN ARKADAŞLARıNA DESTEK IÇIN VATAN EMNIYET`E GITTI   02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN KADIN OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ, KALP SPAZMI GEÇİREN YOLCUYU SAĞLIK EKİPLERİNE ULAŞTIRDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin toplu taşıma hizmeti veren Sarı Limon otobüsü içerisinde yolculuk sırasında kalp spazmı geçiren vatandaş, kadın otobüs şoförü ve Büyükşehir`in sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından 112 ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan 68 yaşındaki Mahmut Akdemir, yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Yaşananlar araç içi güvenlik kameralarına da yansıdı.

 

Tarih : 7 Mart 2023 Salı 09:52   Okunma : 491

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin toplu taşıma hizmeti veren Sarı Limon otobüsü içerisinde yolculuk sırasında kalp spazmı geçiren vatandaş, kadın otobüs şoförü ve Büyükşehir`in sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından 112 ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan 68 yaşındaki Mahmut Akdemir, yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Yaşananlar araç içi güvenlik kameralarına da yansıdı.

Mahmut Akdemir, eşi Emine Akdemir ile birlikte Tarsus merkez Ergenekon Mahallesi`nde bulunan yakınlarının yanına gitmek için Büyükşehir Belediyesi Sarı Limon otobüsüne bindi. Otobüs, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde ilerlerken; Mahmut Akdemir, bir anda fenalaşarak kendinden geçti. Durumu fark eden eşi Emine Akdemir, hemen araç sürücüsü Havva İpekli`ye seslenerek, aracı durdurmasını ve sağlık ekiplerine haber vermesini istedi.

Aracı durduran sürücü Havva İpekli, durumu hemen 112`ye bildirdi. 112 çağrı merkezinden en yakın ambulansın Altaylılar Mahallesi`nde bulunduğu bilgisini alan sürücü Havva İpekli, hastayı bir an önce sağlık ekipleriyle buluşturabilmek için yeniden hareket etti.

İLK MÜDAHALEYİ BÜYÜKŞEHİR`İN SAĞLIK PERSONELİ YAPTI

Tüm bunlar yaşanırken, şoför İpekli, aynı cadde üzerinde ters istikamette ilerleyen ve tesadüfen olay yerinden geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulansını fark ederek,  korna çaldı ve el sallayarak durumu anlattı. Büyükşehir Sağlık ekipleri hızla otobüsün yanına geldi ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`nda görevli sağlık personeli Seda Topçu`nun ilk müdahalesinin ardından Mahmut Akdemir, 112 ambulansı ile hastaneye götürüldü. Hastanede gerçekleştirilen tetkiklerin ardından kalp spazmı geçirdiği anlaşılan Akdemir, yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

EVİNDE ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Toplu Taşıma Grup Amiri Ali Fatih Salman ve kadın sürücü Havva İpekli, Mahmut Akdemir`i, Akşemsettin Mahallesi`nde bulunan evinde ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

MAHMUT AKDEMİR: “ŞU AN ÇOK İYİYİM”

Olay anında kendinden geçtiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen Mahmut Akdemir, “Kendimden geçtim. Havva hanıma da teşekkür ederim. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Şu an iyiyim” dedi.

Emine Akdemir ise olay anında çok korktuğunu belirterek, “Gidiyorduk, beyim hastalandı birden. ‘Boynum ağrıyor` dedi. Korkuttu bizi. Ondan sonra da midesi bulandı. Çok kötü oldu. Boynu düştü. Sağolsun şoförümüz 112`iyi aradı. ‘Hastaneye kavuştururum ben, hiç korkmayın` dedi. Otobüste de iki kişiydik hiç kimse yoktu. Sağolsun çok ilgilendi. Hastaneye kavuşturdular ambulansla. İyi ki varsınız, iyi ki sizler gibi insanlar var” diye konuştu.

Büyükşehir`in kadın otobüs şoförlerinden Havva İpekli de Mahmut Akdemir`i sağlıklı görmekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, “Mahmut amcama çok geçmiş olsun. Böyle sağlıklı görmek beni çok mutlu etti. Çünkü Mahmut amca beni çok korkutmuştu” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA