1 Eylül 2026 Salı

14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’  
 
     
   

TÜGİAD`DAN, EYT DÜZENLEMESİYLE EMEKLİ OLAN İŞVERENLERE, BİR YILLIK MAAŞLARINI DEPREMZEDE KADINLAR YARARINA AFAD`A BAĞIŞLAMALARI ÇAĞRISI


Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, kamuoyunun Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası olarak adlandırdığı düzenleme kapsamında emekli olan işverenlere, bir yıllık maaşlarını depremzede kadınların acılarını hafifletmek, mümkünse onlara iş imkanları yaratabilmek için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`na (AFAD) bağışlamaları çağrısında bulundu.

 

Tarih : 7 Mart 2023 Salı 17:04   Okunma : 710

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, kamuoyunun Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası olarak adlandırdığı düzenleme kapsamında emekli olan işverenlere, bir yıllık maaşlarını depremzede kadınların acılarını hafifletmek, mümkünse onlara iş imkanları yaratabilmek için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`na (AFAD) bağışlamaları çağrısında bulundu.

TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, bugün yaptığı yazılı açıklamada, kendisi gibi iş dünyasından pek çok kişinin EYT Yasası ile emekliliğe hak kazandığını belirtti. Açıklamanın devamında da Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu sorunlar tamamen bitene kadar desteğe devam edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Her zaman olduğu gibi depremzede kadınlarımız birçok zorlukla karşı karşıya. Bu amaçla; ben bir yıllık emekli maaşımı depremzede kadınların acılarını hafifletmek, mümkünse onlara iş imkanları yaratabilmek için AFAD`a bağışlıyorum. Biliyorum ki benim gibi iş dünyasından birçok isim bu yasa ile emekli oldular. Onları da bu amaçla bağış yapmaya davet ediyorum” dedi.

Hem TÜGİAD hem de Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği`nin (DOSABSİAD) ilk kadın başkanı olan Çevikel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, kadınların iş hayatına katılması gerektiğine dikkat çekti. Çevikel`in açıklaması şöyle:  

“KADINLAR EKONOMİK, SOSYAL VE SİYASAL YAŞAMDA DAHA FAZLA ROL ALMALI: Kadınlar, kültürel çevre, aile sorumlulukları, eğitim düzeyi ve benzeri engellerin etkisiyle iş dünyasında erkekler kadar yer alamıyor. Bunun önünde, ticareti erkeklere ait bir dünya olarak gören anlayış kadınların da erkeklerin de zihinlerindeki ilk engeli oluşturuyor. Oysa kadınların iş hayatına daha fazla katılmaları, bir demokrasi ve toplumsal gelişme konusu olarak görülmelidir. Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda daha fazla rol aldığı bir toplum ancak nitelikli dönüşümü sağlayacaktır. Bu nedenle kadınların yaşadıkları toplumda, karar alma mekanizmalarında söz sahibi olmaları için en etkili yol iş hayatına katılmalarıdır.

KADINLAR DAHA ÇOK YÖNETİCİ, GİRİŞİMCİ OLMALI: TÜGİAD ve DOSABSİAD olarak kadınların iş hayatına kazandırılması ve istihdam oranlarının artırılması amacıyla önemli adımlar attık. Kadının iş dünyasında olmasının ekonomik katkıları çok değerli. Biz ‘Bu da yetmez` diyoruz. Kadınlar daha çok yönetici, girişimci noktasında olmalı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bütün dünyadan önce aldığımız bu hakları kullanmak ve çalışmak zorundayız. Kadın yöneticilerin daha fazla olması için elimizden geleni yapıyoruz. Kadınlarla ilgili konuların sadece seçim dönemlerinde ya da dünya emekçi kadınlar gününde gündeme gelip sonra unutulmaması için hepimize önemli görevler düşüyor. Unutmayalım ki sürdürülebilir büyümenin en önemli kilit noktalarından biri istihdam ve bu kilidi açacak en önemli anahtar da kadınlarımızdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA