12 Aralık 2025 Cuma

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 8 MART`TA DEPREMZEDE KADINLARI ‘DEPREM HUKUKU` KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Deprem Hukuku` konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından Tarsus`ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı konaklayan depremzede kadınlara hijyen seti dağıtıldı. 

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 10:47   Okunma : 591

Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Deprem Hukuku` konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından Tarsus`ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı konaklayan depremzede kadınlara hijyen seti dağıtıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde, deprem bölgesinden Mersin`e gelen ve Büyükşehir Belediyesi`nin merkez ve Tarsus konaklama alanlarında kalan kadınlara yönelik, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi`nden avukatların eşliğinde bilgilendirme programı düzenledi. Gönüllü avukatlar, depremzede kadınlara; deprem sonrası yaşanabilecek hukuki süreç, hakları ve afet sonrası hukuki süreçte neler yapmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirmede bulundu. Ardından, içerisinde kişisel bakım malzemelerinin bulunduğu hijyen seti kadınlara teslim edildi.

Bilgilendirme gezisi ve hijyen paketi dağıtımı hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program düzenledik. Depremzede kadınları; bu yaşadıkları zor süreçte gerekli bilgiler, hukuki süreç, bu süreçteki hakları, hakların başvuru süreleri ve başvuru yöntemleri gibi konular hakkında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi`nden bize destekte bulunan gönüllü avukatlarla birlikte bilgilendirdik.”

Depremden etkilenen kadınlara, acil ihtiyaçları olabilecek kişisel hijyen malzemelerini de ulaştırdıklarını belirten Sahil, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, bir hijyen seti hazırladık. İçerisinde el kremi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu, tarak, rol-on, deodorant, dudak nemlendirici gibi ürünlerin bulunduğu bu paketi tüm depremzedelere sevgiyle ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Tarsus`ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara da hijyen setleri dağıtıldı. 

Hatay`da yaşanan yıkıcı depremin ardından ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Tarsus Berdan Konukevi`ne sığınan Nesibe Fırıncıoğulları, Kadınlar Günü`nde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Burada barınma ihtiyacımız, yiyecek-içecek ve diğer temel ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılandığını söyleyebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`e ve bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizi unutmadı. Bizlere ayrı ayrı hediyelerini sundu. Onun için de çok teşekkür ediyorum.” 

Bir başka depremzede kadın Nimet Yalçınkaya da “Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan, hizmet verenlerden. Eksiksiz ve kusursuz ilgi, alaka, hizmet yapıldı. Bütün Mersin ve Tarsus halkına çok teşekkür ediyoruz. Bütün kadınların Kadınlar Günü`nü kutlarım” diye konuştu.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA