24 Ağustos 2025 Pazar

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

ALİ HAYDAR HAKVERDİ: "KAYBINI ARAYAN AİLE HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILMAZ, MERKEZİ BİR KAYIT SİSTEMİ OLUŞTURULMALI. İKİ BAKAN BİRBİRİYLE KÜS MÜ, NE YAPIYORSUNUZ"


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, birçok ailenin deprem sonrası kaybolan çocuklarını ya da yakınlarını aradığını belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki koordinasyonsuzluğa dikkat çekti. Hakverdi, “Bir kaybını, yakınını arayan aile hastane hastane dolaştırılmaz. Merkezi bir kayıt sistemi hem Aile Bakanlığı`nda hem Sağlık Bakanlığı`nda oluşturulmalı. İki bakan birbiri ile küs mü ne yapıyorsunuz? Bir ay olmuş bu hala yapılmamış, bunu toparlayamamışlar” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 13:21   Okunma : 378

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, birçok ailenin deprem sonrası kaybolan çocuklarını ya da yakınlarını aradığını belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki koordinasyonsuzluğa dikkat çekti. Hakverdi, “Bir kaybını, yakınını arayan aile hastane hastane dolaştırılmaz. Merkezi bir kayıt sistemi hem Aile Bakanlığı`nda hem Sağlık Bakanlığı`nda oluşturulmalı. İki bakan birbiri ile küs mü ne yapıyorsunuz? Bir ay olmuş bu hala yapılmamış, bunu toparlayamamışlar” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, dün TBMM Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Alınması Gereken Tedbirleri Araştırma Komisyonu toplantısına katıldı. Hakverdi, burada partisi tarafından kurulan Depremde Kaybolan Çocuklar Komisyonu`nun çalışmalarına dair son verileri paylaştı. Hakverdi şunları dile getirdi:

“AİLE BAKANI ORTAK ÇALIŞMA TALEBİMİZ İÇİN BİZE DÖNMEDİ”

“Hatay Valisi`ne gittik rakam bilmiyor. Aile Bakanımıza ulaşmak, şunları sormak istedik. Paylaşmadılar bizimle, randevu vermediler. Şunları bir örtüştürelim dedik, muhatap bulamadık. Bakan hanım bize dönmedi, yüzümüze bakmadı. Hastaneleri dolaşıyoruz, acılı aileler de hastaneleri dolaşıyor, bir merkezi kayıt yoktu burada. Sağlık Bakanlığı`nda bir merkezi kaydınız var mı dediğimizde 184 var ya diyorlar.

“DEVLET VARKEN CEMAAT KİM?”

Kamuoyunda bir sürü refakatsiz çocuk konuşuldu, ayağa kalktı millet, bir hassasiyet var. Bu konuda güven problemimiz var bakanlıklara karşı. Devlet varken cemaat kim? Denetlenebilir bir devlet olması gerekirken bizim bu kaygılarımızı giderecek ortaklaşma çabamızın önüne geçildi, yapılmadı.

“KAYBINI ARAYAN HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILMAZ, MERKEZİ BİR KAYIT SİSTEMİ OLUŞTURULMALI”

Evladını arayan baba bize ulaştı, acaba yavrum orada olabilir mi… Niye yavrusunu televizyondan, cemaatten arasın. Devlet nerede? Devlet var ya… Bir kaybını, yakınını arayan aile hastane hastane dolaştırılmaz. Sağlık Bakanlığı`nın ilgili birimine yönlendirir. Merkezi bir kayıt sistemi hem Aile Bakanlığı`nda hem Sağlık Bakanlığı`nda oluşturulmalı. Hastane kapılarında bu aileler çocuklarını aramamalıydı. Çabamız buydu, karşılık görmedik.

“KOORDİNASYONUN BİR AY GEÇMESİNE RAĞMEN SAĞLANAMADIĞI KANAATİNDEYİM”

Evladını arayan bir anne baba Aile Bakanlığı`na mı gitsem, yok Sağlık Bakanlığı`na mı gitsem, hastane hastanemi dolaşsam, adli tıbba mı gitsem diye uğraşmamalı. Şu koordinasyonun bir ay geçmesine rağmen sağlanamadığı kanaatindeyim. Bu verilerin bir merkezde toplanıp ailelerinin dolaştırılmayıp, bakanlar hemen koordinasyon kurup, ben bir anne baba olarak gideceğim bir valiliğe vereceğim bakanlık bana akşamına dönecek, çocuğunuz şurada diyecek. Olmadığını burada gördük. Ben dehşete düştüm, iki bakan birbiri ile küs mü ne yapıyorsunuz? Bir ay olmuş bu hala yapılmamış, bunu toparlayamamışlar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA