8 Kasım 2025 Cumartesi

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI  
 
     
   

ALİ GÖKÇEK: "SALÇALI MAKARNA VE YOĞURT MENÜSÜ BİLE ARTIK ÖĞRENCİLER İÇİN BİR LÜKS HALİNE GELDİ"


CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, “Başta öğrenci evleri olmak üzere, dar gelirli sofraların kurtarıcı öğünü olan salçalı makarna ve yoğurt menüsü bile artık öğrenciler için bir lüks haline geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne geçişle birlikte toplumun alım gücü düştü. Bu düşüşten en çok etkilenen kesimlerden biri de ne yazık ki öğrenciler oldu. 2018 yılında KYK bursu 470 TL`ydi. Bununla 209 paket makarna alınabiliyordu. Aradan geçti 5 yıl. Bugün öğrenci bursu 1250 TL. Güncel burs miktarı ile ise yalnızca 90 paket makarna alınabiliyor” dedi.

 

Tarih : 21 Temmuz 2023 Cuma 12:01   Okunma : 489

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, “Başta öğrenci evleri olmak üzere, dar gelirli sofraların kurtarıcı öğünü olan salçalı makarna ve yoğurt menüsü bile artık öğrenciler için bir lüks haline geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne geçişle birlikte toplumun alım gücü düştü. Bu düşüşten en çok etkilenen kesimlerden biri de ne yazık ki öğrenciler oldu. 2018 yılında KYK bursu 470 TL`ydi. Bununla 209 paket makarna alınabiliyordu. Aradan geçti 5 yıl. Bugün öğrenci bursu 1250 TL. Güncel burs miktarı ile ise yalnızca 90 paket makarna alınabiliyor” dedi.

Ali Gökçek, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu`nun (KYK) üniversite öğrencilerine verdiği öğrenim kredisinin 2018 ve 2023 yıllarındaki alım gücünü karşılaştırdı. Gökçek, açıklamasında şunları kaydetti:

"SALÇALI MAKARNA VE YOĞURT MENÜSÜ BİLE ARTIK ÖĞRENCİLER İÇİN BİR LÜKS HALİNE GELDİ"

"Başta öğrenci evleri olmak üzere, dar gelirli sofraların kurtarıcı öğünü olan salçalı makarna ve yoğurt menüsü bile artık öğrenciler için bir lüks haline geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne geçişle birlikte toplumun alım gücü düştü. Bu düşüşten en çok etkilenen kesimlerden biri de ne yazık ki öğrenciler oldu. 2018 yılında KYK bursu 470 TL`ydi. Bununla 209 paket makarna alınabiliyordu. Aradan geçti 5 yıl. Bugün öğrenci bursu bin 250 TL. Güncel burs miktarı ile ise yalnızca 90 paket makarna alınabiliyor.

"AKP`NİN EKONOMİYİ İFLAS ETTİREN POLİTİKALARININ SONUCUNDA, SON 5 YILDA ÖĞRENCİLERİN ALIM GÜCÜNDE BÜYÜK BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI"

“On binlerce üniversite öğrencisinin tek geçim kaynağı, KYK`dan aldıkları burs ve krediler. Özellikle ailelerinden ayrı başka bir şehirde yaşayan öğrenciler için bu burslar hayati bir öneme sahip. Ancak AKP`nin ekonomiyi iflas ettiren politikalarının sonucunda, son 5 yılda öğrencilerin alım gücünde büyük bir düşüş yaşandı. Enflasyon karşısında öğrenci kredi ve bursları eridi. İşçinin, emeklinin, memurun sofrasının da tadı kalmadığı gibi öğrencilerin sofrasının da beti bereketi kalmadı. AKP iktidarı, gariban öğrencinin sofrasından 119 paket makarnasını, 20 adet yoğurdunu, 20 adet salçasını, 23 adet ayçiçeği yağını çaldı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA