8 Kasım 2025 Cumartesi

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR  
 
     
   

AMASRA MADEN FACİASI DAVASINA YARIN DEVAM EDİLECEK… TAHLİYE EDİLEN MÜESSESE MÜDÜR YARDIMCISI ATMACA`DAN “BANKAMATİK MEMURU MUSUN” SORUSUNA YANIT: "MESAİM BİTİNE KADAR MASAMDA OTURURUM AMA TARAFIMA GÖREV YERİLMEZ"


Amasra maden faciası davasına yarın, yaralı madenciler ve hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ifadeleriyle devam edilecek. Geçen duruşmada ‘bankamatik memuru` olduğu ortaya çıkan ve tahliye edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesi Müdür Yardımcısı Salih Atmaca`nın, hakimin “Bankamatik memuru musun” sorusuna, “Ben, devlet memuruyum. Sabah mesaiye 09:00`da başlarım. Mesaim bitinceye kadar masamda otururum ama tarafıma görev verilmez” dediği öğrenildi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2023 Pazar 10:32   Okunma : 433

TAMER ARDA ERŞİN

Amasra maden faciası davasına yarın, yaralı madenciler ve hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ifadeleriyle devam edilecek. Geçen duruşmada ‘bankamatik memuru` olduğu ortaya çıkan ve tahliye edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesi Müdür Yardımcısı Salih Atmaca`nın, hakimin “Bankamatik memuru musun” sorusuna, “Ben, devlet memuruyum. Sabah mesaiye 09:00`da başlarım. Mesaim bitinceye kadar masamda otururum ama tarafıma görev verilmez” dediği öğrenildi.

Bartın`ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu`na (TTK) ait müessesede 43 madencinin ölümüyle sonuçlanan 14 Ekim 2022 tarihli faciaya ilişkin 7`si tutuklu 23 sanığın Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılandığı davaya yarın devam edilecek. Yarınki duruşmada yaralı madenciler ve hayatını kaybeden madencilerin aileleri dinlenecek. Duruşmada, maden ocağında verilen işçi sağlığı ve iş güvenliği (İSG) eğitimleri ve İSG önlemlerinin yeterli olup olmadığı tartışılacak.

Edinilen bilgiye göre; mağdur avukatları, yaralı madencilerin ifadesi alınırken İSG önlemleri ve eğitimlerinin yeterli olup olmadığı konusunda yoğunlaşacak. Madende hayati öneme sahip OFK maskesinin kullanımı konusunda madencilere yeterli eğitim verilmediği öne sürülüyor ve bir madencinin bu nedenle hayatını kaybettiği, yaralı kurtulanların ise bu OFK maskesini zamanında takamadığı için ölümden döndüğü biliniyor.

ANKA Haber Ajansı, madende yeterli İSG personeli çalıştırılmadığını ortaya çıkarmıştı. Bu konuda hazırlanan tutanak dava dosyasına girmişti. Tutanakta, ocakta iş yeri hekimi, İSG uzmanı ve mühendis olmadığı görülmüştü. Tutanakta şöyle denilmişti:

“İlgili kurumun göndermiş olduğu listede, norm kadro olarak toplamda 6 adet teknik uzman unvanında personelin olması gerektiği, ancak kurum içinde bu unvanda herhangi bir personelin olmadığı; sivil savunma amiri olarak bir adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken kimsenin olmadığı; şef unvanında toplam 17 adet personelin olması gerektiği, kurumda şef unvanında görevli 13 personeli olduğu; mühendis unvanında toplam 36 adet personelin olması gerektiği, kurumda mühendis unvanında 28 adet personelin olduğu; tekniker unvanında 25 adet personelin olması gerektiği, kurumda tekniker unvanında 19 personelin olduğu; baştabip unvanında bir adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken personelin olmadığı, tabip unvanında iki adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken personelin olmadığı, sağlık memuru unvanında altı personelin olması gerekirken bu unvanda toplam beş personelin olduğu tespit edilmiştir.”

“MASAMDA OTURURUM AMA GÖREV VERİLMEZ” 

Geçen duruşmada ‘bankamatik memuru` olduğu ortaya çıkan ve tahliye edilen Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca`nın, mahkeme başkanının “Bankamatik memuru musun” sorusuna, “Ben devlet memuruyum. Sabah mesaiye 09:00`da başlarım. Mesaim bitinceye kadar masamda otururum ama tarafıma görev verilmez. Görevimin başındayım” dediği öğrenildi.

Atmaca, ANKA Haber Ajansı`nın ortaya çıkardığı Amasra Sulh Ceza Hakimliği`ndeki ifadesinde ise şunları söylemişti:

“2020 Ağustos ayından sonra hiçbir iş yapmadım, talimat almadım, emir vermedim, hiçbir sorumluluk altında da değilim. Sadece oturdum, maaş aldım. Üretim iltisak müdürü olarak boş kadro üzerimde duruyordu, ancak bana bir şey yaptırılmıyordu. Benim 2020 Ağustos ayından sonra iş icabı ocağa girmem, bana bağlı birimlere emir vermem, bilgi almam hem şifahen hem de yazılı olarak yasaklanmıştır.”

Yarınki duruşmada ayrıca, yaralı madenciler ve hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ifadelerinin alınmasının ardından, çarşamba günleri tutukluluk incelemesi yapıldığı için duruşmaya bir günlük ara verilmesi ve perşembe günü savcının ara mütalaasını vermesi bekleniyor. Davanın üçüncü duruşmasının ise adli tatil sonrasında yapılması öngörünülüyor.

FOTOĞRAF: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA