4 Mayıs 2025 Pazar

09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

AMASRA MADEN FACİASI DAVASINDA YENİ GELİŞME: BİR NUMARALI SANIĞIN AVUKATLIĞINI MHP İL BAŞKAN YARDIMCISI ÜSTLENDİ… TTK, FACİADAN ÖNCE YAPILMAYAN HAVALANDIRMA SİSTEMİNİ “FİRMA ÜCRETİNİ İSTİYOR” DİYE ŞİMDİ YAPMAK İSTİYOR


Amasra maden faciası davasına yarın devam edilecek. İlk duruşmada “Vicdanım rahat” diyen ancak iddianamede facianın ilk sorumluları arasında yer alan dönemin müessese müdürü Selçuk Ekmekçi`nin avukatlığını MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Rahmi Ertürk`ün üstlendiği öğrenildi. Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), defalarca yapımı ertelenen ve facianın sebepleri arasında görülen havalandırma sistemini ihaleyi alan firma “ücretini istediği” için yapmak istediğini mahkemeye bildirdi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2023 Pazar 23:15   Okunma : 418

TAMER ARDA ERŞİN

Amasra maden faciası davasına yarın devam edilecek. İlk duruşmada “Vicdanım rahat” diyen ancak iddianamede facianın ilk sorumluları arasında yer alan dönemin müessese müdürü Selçuk Ekmekçi`nin avukatlığını MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Rahmi Ertürk`ün üstlendiği öğrenildi. Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), defalarca yapımı ertelenen ve facianın sebepleri arasında görülen havalandırma sistemini ihaleyi alan firma “ücretini istediği” için yapmak istediğini mahkemeye bildirdi.

Bartın`ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu`na (TTK) ait müessesede 43 madencinin ölümüyle sonuçlanan 14 Ekim 2022 tarihli faciaya ilişkin 7`si tutuklu 23 sanığın Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılandığı davaya yarın devam edilecek.
Bu arada, facianın olduğu dönem işletme müdürlüğünü yapan tutuklu sanık Selçuk Ekmekçi`nin avukatlığını MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Rahmi Ertürk`ün aldığı ortaya çıktı. Ekmekçi, davasını Ertürk`ün takip edeceğini vekaletname le mahkemeye bildirdi.

“VİCDANIM BU KONUDA RAHATTIR”

Ekmekçi, her bir madenci için “olası kast ile adam öldürme” suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Ekmekçi ilk duruşmada ölen madencileri sorumlu tutarak, “Olaydan 20 gün önce kartiyeye gittiğimde barutçunun üzerinde gaz ölçüm cihazı yoktu, yazılı tutanak tuttum. Bu zincirlemede bir halka görevini yapmazsa kaza kaçınılmazdır. Ben denetim görevimi yerine getirdim. Vicdanım bu konuda rahattır” demişti.

“FİRMA PARA İSTİYOR” DİYE YAPIM İZNİ İSTEDİLER

Öte yandan madende facia olmadan önce yapımı defalarca ertelenen ve faciada ihmal olarak değerlendirilen havalandırma sisteminin yapımı için TTK, mahkemeden izin istediği ortaya çıktı. TTK`nın pervane ile ilgili olarak mahkemeye yolladığı yazıda, “firmanın ücretini istediği” belirtildi. TTK yazısında şunları kaydetti:

“Müessesemizde maden işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği 10.22 (Ek3:RG-10/3/2015-29291) Havalandırma sistemi acil hallerde ve ihtiyaç halinde kullanılabilmesi için hava yönünü ters çevirebilecek özellikte olur denildiğinden; 24.12.2021 tarihinde Alfer Mühendislik Taah Tic San. A.Ş ile sözleşme imzalanmıştır. Fakat firma tarafından 24.05.2022 tarihinde yazılan ek: 1 de belirtilen sebeplerden dolayı montaj daha ileri bir tarihe alınmış olup 21.10.2022 tarihinde firma tarafından Ek 2 de belirtilen yazı ile montaj işlerine başlayabileceği belirtilmiştir. İlgili firma hazır olan aspiratör ünitesinin montajını sözleşmedeki şartları yerine getirerek ücretini almak da istemektedir. Ancak 02.11.2022 tarihinde kurumumuz tarafından firmaya 14.10.2022 tarihindeki maden kazasından dolayı ana aspiratör ünitesine herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığı belirtilerek firmaya işe başlayabileceği tarihin daha sonra bildirileceği belirtilmiştir. Ana aspiratör ünitesinin maden işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği ilgili maddesine uygun hale getirilebilmesi için Genel müdürlüğümüz, Müessesemiz ve ilgili firma arasında gerekli görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda 19.06.2023 tarihi itibari ile Ek.3 de belirtilen program kapsamında Ana aspiratör ünitesinin modernizasyon çalışmalarının uygun görmeniz halinde başlatılmasını talep etmekteyiz. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA