24 Ağustos 2025 Pazar

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

MESKİ, SİLİFKE ATIKSU ARITMA TESİSİ REVİZYON İŞİNİ TAMAMLIYOR


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`ni son teknoloji ve kaliteli ekipmanlarla yeniledi. Daha sürdürülebilir ve verimli bir tesis haline gelen Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`nde elektrik sarfiyatı ve teşvik tedbirleri kaynaklı yılda yaklaşık 3,2 milyon lira tasarruf elde edilecek.

 

Tarih : 24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:39   Okunma : 483

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`ni son teknoloji ve kaliteli ekipmanlarla yeniledi. Daha sürdürülebilir ve verimli bir tesis haline gelen Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`nde elektrik sarfiyatı ve teşvik tedbirleri kaynaklı yılda yaklaşık 3,2 milyon lira tasarruf elde edilecek.

Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`ndeki revizyon ve iyileştirme çalışmaları MESKİ`nin deneyimli çalışanları tarafından özenle ve titizlikle yapılıyor. Bu sayede, havalandırma sistemi özelinde malzeme ve işçilik açısından piyasa fiyatından 2 milyon 900 bin lira daha uygun bir maliyetle kazanç sağlandı.

YILDA 3,2 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Plan ve proje çalışmaları tamamlanan yeni Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`nin finansman sürecine geçilmiş olup yapımı tamamlanana kadar kullanmak üzere gerek ekolojik dengenin korunması, gerekse tesis performansının arttırılması için mevcut tesiste çalışmalar yürütülüyor. 7 gün 24 saat durmaksızın büyük bir özveri ve istekle çalışmalarını sürdüren MESKİ, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`nde hem yerin altında hem de yerin üstünde bulunan her türlü ekipman ve sistemi kaliteli malzemelerle yeniledi. Titizlikle yapılan revizyonlar kapsamında; tesis giriş kaba ve ince ızgaraları, tüm pompa, vana ve tam otomatik kontrol sistemleri yenilendi. Havalandırma sistemi özelinde ise teknolojisi ve verimliliği düşük olan ekipmanlar daha üst sınıf sistemler ile değiştirildi.

197 KONUTUN YILLIK ELEKTRİK İHTİYACINA EŞ DEĞER KARBONDİOKSİT SALINIMI ÖNLENDİ

Ayrıca, ekipmanların yenilenmesi ile yapılan iyileştirmeler sayesinde Silifke Atıksu Arıtma Tesisi, daha sürdürülebilir ve verimli bir tesis haline geldi. Yapılan çalışmalar ile elektrik sarfiyatında yıllık 3,2 milyon lira tutarında düşüş sağlandı. Bu sayede 197 konutun bir yıllık elektrik ihtiyacına eşit bin 116 ton karbondioksit salınımına engel olundu. İşletme yöntemlerini en etkin şekilde kullanmaya devam eden MESKİ, böylelikle tesisin enerji tüketiminin yanı sıra karbon emisyonlarının azaltılmasına da katkı sundu.

MESKİ, ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞINA DUYARLI ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

MESKİ, çevrenin ve temiz su kaynaklarının korunmasında yeni teknolojiler içeren sürdürülebilir planları hayata geçirmeye devam ediyor. Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`nde yapılan revizyon çalışmaları ile bir başarıya daha imza atan MESKİ, ‘Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği` kapsamında çevre iznini yenilemeye hak kazandı. Tesislerden deşarj edilen çıkış suları hem tesis bünyesindeki atıksu analiz laboratuvarında hem de MESKİ Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarı`nda analiz ediliyor. MESKİ`nin Mersin genelinde sayısı toplam 11 adete ulaşan Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri ile arıtılmış su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevrimiçi olarak sürekli izlenmeye devam ediyor.

ŞEKER: “563 BİN 130 KİLOWATT ENERJİ TASARRUFU SAĞLANDI”

Silifke Atıksu Arıtma Tesisi sorumlusu olarak görev yapan Aziz Mislina Şeker, “Silifke merkez ve Taşucu mahallelerine hitap eden Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`mize günümüz teknolojisine sahip mekaniksel, elektriksel ve otomasyonel alanda yapılan revizyonlar ile arıtma verimi yüzde 95`e ulaştırılarak hem yıllık 563 bin 130 kilowatt enerji tasarrufu sağlanmış hem de çevre izni almaya hak kazanılmıştır. Bölgeye hitap edecek olan yeni atıksu arıtma tesisimiz yapılana kadar bütün tesislerde olduğu gibi Silifke Atıksu Arıtma Tesisi`mizde de MESKİ Genel Müdürlüğü olarak çevre ve halk sağlığını korumak adına revizyon çalışmalarına devam edilecektir” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA