1 Kasım 2025 Cumartesi

16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ 27 TEMMUZ`DA BAŞLIYOR


Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz`da başlıyor. Tercih Kılavuzu`nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanlar uyarıyor. Buna göre öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.

 

Tarih : 25 Temmuz 2023 Salı 10:19   Okunma : 547

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz`da başlıyor. Tercih Kılavuzu`nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanlar uyarıyor. Buna göre öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.

TERCİHE BAĞLI HAZIRLIK BÖLÜMÜ VARSA SEÇİN

Üniversite ve bölümlerin pek çoğunda zorunlu veya tercihe bağlı hazırlık bölümleri bulunuyor. Uzmanlar, öğrencilerin, her hangi bir dil öğrenerek üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatında hızlı adımlarla ilerleyebileceklerini söylüyor. İş bulma, kendini alanında geliştirme, işini dünya çapında yapabilme konusunda öğrencileri öğrenecekleri bir yabancı dilin onları öne çıkaracağını söyleyen İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül`ün açıklaması şöyle:

“Bu sebeple, muhakkak seçeceğiniz bölümde en kolay öğrenilebilen bir dil olan İngilizceyi öğreneceğiniz hazırlık var mı dikkat edin. Ancak sadece bir yıl boyunca alacağınız dil eğitimi ile yetinmeyip, yabancı dilinizi iyi derecede öğrenmek için bu bir seneyi maksimum değerlendirin. İlaveten dili sadece sınavları geçmek için değil, İngilizceyi gerçek anlamda ustaca kullanmak için öğrenin. Yan sonuç olarak zaten bölüm sınavlarında başarılı olacaksınız. Yani İngilizce`deki başarınız sadece kağıt üzerinde kalmamalıdır.

İŞ OLANAKLARINA GÖRE TERCİH YAPMAYIN

Bu süreçte herkes tercih yapacak öğrencilere iş olanaklarına göre tercih yapması gerektiğini söylemiş olabilir. Lakin, siz ‘Gelecekte ben kolaylıkla iş bulabilir miyim` diye değil, Ben bu işi tüm dünyaya tanıtacak derecede iyi yapacak kadar tutkuyla icra edecek miyim diye sorgulamanız gerekir. Çünkü ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önem arz ediyor. Bu nedenle, ne yaparsanız yapın, hedefiniz işinizi tüm dünya insanına fayda sağlayacak mecralara taşımanız olmalı. Bunun için de yabancı dil daha bir önemli hale geliyor. Tercih yapacağınız üniversitede dil öğrenmek için Erasmus ve yurtdışı fırsatı sunulup sunulmadığı da çok önemli. Dilinizi geliştirecek ve dünya insanı olabilme imkanı sunacak üniversite ve bölümler seçmeye özen gösterin.”

ÇİFT DAL İMKANI VAR MI BAKIN

Uzmanlara göre üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yan dal ve çift ana dal fırsatı sunulup sunulmadığı. Artık pek çok öğrencinin 4 yıllık bir bölüm okurken ikinci bir ana dal öğrenme fırsatını araştırdığını belirten uzmanlar, bunun 4 yılda iki katı bilgiye temas etme anlamına geldiğini ve bu şekilde alacakları bilgilerin hayatları boyunca onlara ister iş olanakları ister üretkenlik anlamında oldukça faydalı olacağını açıklıyor. Burs olanakları da üniversite ve bölüm tercih ederken olmazsa olmazların arasında yer alıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA