29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VE ULUSLARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ`YLE HİÇ SİNEMAYA GİTMEMİŞ ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2023 Pazar 12:59   Okunma : 470

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde eğitim alan ve aralarında göçle gelenlerin de yer aldığı çocuklar sinemada ilk kez film izleyip, hamburger yedi. Etkinlik, çocukları eğlendirmenin yanı sıra göçmen çocuklarla sosyal uyum sağlanmasını da amaçlıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nın, Uluslararası Göç Örgütü`yle yürüttüğü ve göçmen topluluklara hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle çocuklar farklı bir deneyim yaşadı. Saya Park AVM`de yapılan etkinliğe 5-8 yaş arası yaklaşık 30 çocuk katılım sağladı.

İlk olarak vizyonda olan ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3` filmini izleyen çocuklardan bazıları, sinema salonunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Filmi ilgiyle ve kahkahalarla izleyen çocuklar, eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklara sinemanın ardından, yemek katında hamburger ikramı yapıldı.

"ÇOCUKLAR BİRÇOK ŞEYİ İLK KEZ YAŞADILAR"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ne bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nin sorumlu öğretmeni Ela Canbolat, şunları söyledi:

"Çocuklar otobüse bindikleri andan itibaren filmin ismini duyunca, göç eden arkadaşlarıyla burada kaynaşacaklarını öğrenince çok heyecanlandılar. Buraya geldiler, tanıştılar. Birlikte içeride film izlediler ve ardından da hamburgerlerini yediler. Bu etkinlikle çocuklar arasında uyum sağlamada onlara yardımcı oluyoruz."

"ÇOCUKLAR ARASINDA UYUM SAĞLAMADA, ONLARA YARDIMCI OLUYORUZ"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Yazgı ise şunları ifade etti:

"Bugün sinema etkinliğimize Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nden geldiler. Sosyal uyum faaliyetlerimiz, sinema etkinliğimiz dışında çocuklarımız için ritim ve çizim atölyeleri, bowling turnuvası gibi etkinliklerle devam edecek."

"ÇOK GÜZELDİ, ÇOK HEYECANLIYIM, HER YER ÇOK GÜZELDİ"

Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, şunları anlattı:

“Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi."


Reyhan Engin, izlediği filmi çok beğendiğini ifade ederek, “Film çok güzeldi. Vahap Amca`nın sayesinde ilk defa AVM`ye geldim ve ilk defa sinemada film izliyorum” dedi.

Sinemada filmi değerlendiren bir diğer çocuk da Yağmur Kemçi oldu. Kemçi film için “Çok güzeldi. Çok heyecanlıydım. Her yer çok güzeldi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA