26 Ağustos 2026 Çarşamba

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VE ULUSLARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ`YLE HİÇ SİNEMAYA GİTMEMİŞ ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2023 Pazar 12:59   Okunma : 713

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde eğitim alan ve aralarında göçle gelenlerin de yer aldığı çocuklar sinemada ilk kez film izleyip, hamburger yedi. Etkinlik, çocukları eğlendirmenin yanı sıra göçmen çocuklarla sosyal uyum sağlanmasını da amaçlıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nın, Uluslararası Göç Örgütü`yle yürüttüğü ve göçmen topluluklara hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle çocuklar farklı bir deneyim yaşadı. Saya Park AVM`de yapılan etkinliğe 5-8 yaş arası yaklaşık 30 çocuk katılım sağladı.

İlk olarak vizyonda olan ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3` filmini izleyen çocuklardan bazıları, sinema salonunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Filmi ilgiyle ve kahkahalarla izleyen çocuklar, eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklara sinemanın ardından, yemek katında hamburger ikramı yapıldı.

"ÇOCUKLAR BİRÇOK ŞEYİ İLK KEZ YAŞADILAR"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ne bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nin sorumlu öğretmeni Ela Canbolat, şunları söyledi:

"Çocuklar otobüse bindikleri andan itibaren filmin ismini duyunca, göç eden arkadaşlarıyla burada kaynaşacaklarını öğrenince çok heyecanlandılar. Buraya geldiler, tanıştılar. Birlikte içeride film izlediler ve ardından da hamburgerlerini yediler. Bu etkinlikle çocuklar arasında uyum sağlamada onlara yardımcı oluyoruz."

"ÇOCUKLAR ARASINDA UYUM SAĞLAMADA, ONLARA YARDIMCI OLUYORUZ"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Yazgı ise şunları ifade etti:

"Bugün sinema etkinliğimize Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nden geldiler. Sosyal uyum faaliyetlerimiz, sinema etkinliğimiz dışında çocuklarımız için ritim ve çizim atölyeleri, bowling turnuvası gibi etkinliklerle devam edecek."

"ÇOK GÜZELDİ, ÇOK HEYECANLIYIM, HER YER ÇOK GÜZELDİ"

Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, şunları anlattı:

“Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi."


Reyhan Engin, izlediği filmi çok beğendiğini ifade ederek, “Film çok güzeldi. Vahap Amca`nın sayesinde ilk defa AVM`ye geldim ve ilk defa sinemada film izliyorum” dedi.

Sinemada filmi değerlendiren bir diğer çocuk da Yağmur Kemçi oldu. Kemçi film için “Çok güzeldi. Çok heyecanlıydım. Her yer çok güzeldi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA