9 Kasım 2025 Pazar

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

ESKİŞEHİR`DE KYK YURTLARINDA KALAN DEPREMZEDELER YURTLARDAN ÇIKARILIYOR. UTKU ÇAKIRÖZER: BU VİCDANSIZLIKTIR. BİR HAL ÇARESİ BULUNSUN. BURADA KALMALARINA İZİN VERİLSİN


Eskişehir`de Hızırbey KYK yurtlarında kalan depremzedelerden yurtları boşaltmaları istendi. Depremzedeler, yurttan çıkarılmalarına ilişkin karara tepki gösterdi. Depremzedeleri dün ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Buraya depremden sonra 2 binin üzerinde depremzede gelmişti. Şu an burada kalan depremzedelerin yüzlercesinden yarından (bugünden) itibaren burayı boşaltmaları isteniyor. Buraya gelen Bakanların da kendilerine ‘1 yıl burada kalabilirsiniz` diye verdiği sözler var. Ama bu sözler unutulmuş. 24 saat içinde burayı tahliye etmeleri isteniyor. Bu yapılan vicdansızlıktır. Bu yapılan insafsızlıktır. Bugüne kadar bu sözleri verenlere, ‘bir yıl burada kalacaksınız merak etmeyin` diyenlere çağrımız; mutlaka buna bir imkan verilsin, buna bir hal çaresi bulunsun. Burada kalmalarına izin verilsin” dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2023 Pazar 12:22   Okunma : 524

Eskişehir`de Hızırbey KYK yurtlarında kalan depremzedelerden yurtları boşaltmaları istendi. Depremzedeler, yurttan çıkarılmalarına ilişkin karara tepki gösterdi. Depremzedeleri dün ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Buraya depremden sonra 2 binin üzerinde depremzede gelmişti. Şu an burada kalan depremzedelerin yüzlercesinden yarından (bugünden) itibaren burayı boşaltmaları isteniyor. Buraya gelen Bakanların da kendilerine ‘1 yıl burada kalabilirsiniz` diye verdiği sözler var. Ama bu sözler unutulmuş. 24 saat içinde burayı tahliye etmeleri isteniyor. Bu yapılan vicdansızlıktır. Bu yapılan insafsızlıktır. Bugüne kadar bu sözleri verenlere, ‘bir yıl burada kalacaksınız merak etmeyin` diyenlere çağrımız; mutlaka buna bir imkan verilsin, buna bir hal çaresi bulunsun. Burada kalmalarına izin verilsin” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen depremin ardından Eskişehir`de KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerden yurtları boşaltmaları istendi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, dün  depremzedeleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Bir depremzede, “Ben iki çocuk okutuyorum. Bir engelli yakınım var. Ben onlara bakmak zorundayım oraya dönemem. Artık devletimizden ümit kesildi” dedi. Yurtta kalan bir depremzede ise, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun kendilerine vaatlerde bulunduğunu belirterek, “‘Siz 1 yıl boyunca kalacaksınız` dedi. ‘Ne istiyorsanız size yapacağız` dedi. Bize söz verdikten sonra böyle kapı dışarı etmek…” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise depremzedelerin KYK yurtlarından çıkarılmak istenmesini “vicdansızlık” olarak nitelendirdi. Çakırözer şunları söyledi:

“Buraya depremden sonra 2 binin üzerinde depremzede gelmişti. Şu an burada kalan depremzedelerin yüzlercesine yarından (bugünden) itibaren burayı boşaltmaları isteniyor. Valilikle konuştular. Onlar ‘boşaltacaksınız boşaltmazsanız burada size yemek yok. Hiçbir hizmet yok…` Burada kağıtlar imzalatılmış depremzedelere ‘ya konteyner vereceğiz ya da 3 bin TL kira yardımı yapacağız` denmiş. Ama ne Eskişehir de ne deprem bölgelerinde 3 bin liraya ev bulma şansı hiçbirinin yok. Kendilerine verilmiş sözler var. Buraya gelen Bakanların da kendilerine ‘1 yıl burada kalabilirsiniz` diye verdiği sözler var. Ama bu sözler unutulmuş. 24 saat içinde burayı tahliye etmeleri isteniyor. Bu yapılan vicdansızlıktır. Bu yapılan insafsızlıktır. Buradan çağrımız, kendi imkanlarını yaratana kadar devletin sahip çıkması gerekir. Buradan çıkarılmaları kabul edilemez. Bunun mutlak surette çözülmesi lazım. Onlara `24 saat içinde burayı terk edin` demek devlet ciddiyetiyle vicdanla, adaletle, hukukla bağdaşmaz. Buradan çağrıda bulunuyorum. Bugüne kadar bu sözleri verenlere, ‘bir yıl burada kalacaksınız merak etmeyin` diyenlere çağrımız mutlaka buna bir imkan verilsin, buna bir hal çaresi bulunsun. Burada kalmalarına izin verilsin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA