2 Temmuz 2026 Perşembe

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKBELEN ORMANLARININ YOK EDİLDİĞİ GÜNLERDE, DOĞA KATLİAMI ŞİMDİ DE TRABZON UZUNGÖL`E SIÇRADI”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın” dedi.

 

Tarih : 31 Temmuz 2023 Pazartesi 16:36   Okunma : 612

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Akbelen Ormanı`nın ardından Trabzon`daki Uzungöl`de de millet bahçesi yapma gerekçesiyle doğanın tahrip edilmek istendiğini öne sürdü. İlgezdi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın.

"AKP`NİN ZİHNİ SİNİR PROJESİ"

Uzungöl, sahip olduğu endemik türler, su kaynağı ve yeşil dokusuyla ekosistem açısından büyük bir öneme sahiptir. Millet bahçesi projesi bahanesiyle her yere el atan AKP, aslında sadece doğal güzellikleri yok etmekle kalmayıp aynı zamanda Uzungöl ekosisteminin dengesini de yok edecek. Bu yeni talan planlarıyla birlikte, Uzungöl`ün doğal yaşam alanları ve ormanları tahrip edilecek. Yüzlerce ağacın kesilmesi, su kaynağının kirletilmesi ve habitatın yok olması kaçınılmaz olacak. Ekolojik dengeyi bozacak olan bu planlar, bölgede yaşayan canlıların hayatını tehdit ediyor.

"AKP, DOĞA RANTININ ADIDIR"

Dünya ülkeleri küresel ısınmanın önüne geçilmesi için politikalar üretip yeni bakanlıklar kurarken AKP hükumeti son hızla doğayı yok etmekle meşgul. Yandaş şirketlerin kazanç elde etmesi için doğaya ve ekosisteme verilecek zararı göz ardı ediyor. Uzungöl zaten doğal bir bahçedir; buraya Millet Bahçesi yapmak, zihni sinir projesinden başka bir şey değildir. AKP, günü kurtarmanın, talanın derdindedir. ‘Millet bahçesi yapacağız` diye halka söz verdikleri bölgelerde imara açılan yerler var. Vatandaşa önce bunun hesabını versinler. Cumhuriyet`imizin kuruluşundan bu yana doğaya, çiçeğe, toprağa bu kadar düşman, her gördüğü doğal güzelliği tahrip ve talan eden; Beşli Çetelere, yabancılara kaynaklarımızı peşkeş çeken bir iktidar daha görülmemiştir. Millet Bahçesi adı altındaki rant projesinin kimlere peşkeş çekileceğinin takipçisi olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA