15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ‘ÜNİVERSİTELİ DOSTU BELEDİYELER RAPORU`NDA İLK 5`TE


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu`nda, 30 büyükşehir belediyesi arasında 5. sırayı aldı. 

 

Tarih : 3 Ağustos 2023 Perşembe 10:25   Okunma : 521

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu`nda, 30 büyükşehir belediyesi arasında 5. sırayı aldı. 

Türkiye`deki büyükşehir belediyelerinin üniversiteli öğrencilere sunduğu hizmetler, olanaklar ve öğrencilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların değerlendirildiği araştırmada ilk 5`e giren Mersin Büyükşehir Belediyesi; özellikle sosyal tesisleri, burs imkanları, ücretsiz internet, ücretsiz çamaşırhane ile kültür ve sanat etkinlikleri, 1 liraya ulaşım ve 6 liraya 3 çeşit yemek gibi projeleriyle dikkat çekti.

Kamu Teknoloji Platformu tarafından Türkiye`deki büyükşehir belediyelerinin öğrencilere sunduğu imkanların değerlendirildiği ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu` açıklandı. Platform tarafından Türkiye`deki 30 büyükşehir belediyesinin faaliyet raporları, stratejik belgeleri ile internet siteleri 6 ay boyunca incelendi ve büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sunduğu imkânların çeşitliliği dikkate alınarak, belli bir sisteme göre puanlandı. Araştırma sonucunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir belediyesi arasında 5. sırada yer aldı. 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kamu Teknoloji Platformu Başkanı Çağrı Işıklıoğlu, Mersin Büyükşehir`in son yıllarda üniversite öğrencilerine sağladığı imkanlarda gözle görülür bir artış olduğunu belirtti. Araştırmalarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği etkinlikler, barınma, yeme içme, sosyal tesis gibi olanakların öne çıktığını söyleyen Işıklıoğlu, bunların da üniversite öğrencilerinde pozitif bir isteklendirme yarattığını aktardı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin gerek sahil şeridinde sağladığı sosyal tesisler, gerek üniversite öğrencilerine sağladığı olanaklar, bisiklet yolları, burs imkanları, barınma imkanları, çok uygun fiyata sağladığı yeme içme, 1 liraya ulaşım, 6 liraya 3 çeşit yemek gibi projelerin, gençler üzerinde pozitif bir etki yarattığını sözlerine ekleyen Işıklıoğlu, TEKSİN uygulamasının üniversite öğrencilerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ve bu açıdan da Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin özellikle Akdeniz Bölgesi`ndeki diğer büyükşehir belediyeleri arasından pozitif yönde ayrıştığına dikkat çekti.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA