10 Kasım 2025 Pazartesi

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

DERYA YANIK`TAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN MENZİL TARİKATININ EVLERİNDE KALDIĞI İDDİASINA YANIT: "AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE KALDIKLARI GÖRÜLMÜŞTÜR"


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, CHP`li komisyon üyelerinin depremzede refakatsiz çocukların Adıyaman`da Menzil tarikatının Buhara evlerinde kaldığı iddialarının yerinde incelenmesi için komisyon başkanlığına yaptığı başvuruya yanıt verdi. Derya Yanık`ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde hazırlanan yanıtta “Yapılan inceleme ve gözlemlerde refakatsiz olarak hiçbir çocuğun barınmadığı, çocukların aile bütünlüğü içerisinde ailesi ile birlikte kaldığı, ailelerin ise kendi istekleri ile kaldıkları görülmüştür” denildi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2023 Cuma 11:25   Okunma : 323

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, CHP`li komisyon üyelerinin depremzede refakatsiz çocukların Adıyaman`da Menzil tarikatının Buhara evlerinde kaldığı iddialarının yerinde incelenmesi için komisyon başkanlığına yaptığı başvuruya yanıt verdi. Derya Yanık`ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde hazırlanan yanıtta “Yapılan inceleme ve gözlemlerde refakatsiz olarak hiçbir çocuğun barınmadığı, çocukların aile bütünlüğü içerisinde ailesi ile birlikte kaldığı, ailelerin ise kendi istekleri ile kaldıkları görülmüştür” denildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyeleri Sezgin Tanrıkulu, Gülizar Biçer Karaca, Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal ve Aysu Bankoğlu, komisyona başvururak Menzil Tarikatı`na ait Buhara evlerinde tutulduğu ileri sürülen deprem mağduru çocukların durumuna ilişkin yerinde inceleme talebinde bulunmuştu.

KOMİSYON BAŞKANI OLARAK KENDİ BAKANLIĞI DÖNEMİNDE HAZIRLANAN YANITI GÖNDERDİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın yanıtını CHP`li milletvekillerine gönderdi. Gönderilen yanıtın, Derya Yanık`ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde hazırlandığı görüldü.

“ÇOCUKLARIN AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İÇERİSİNDE AİLESİ İLE BİRLİKTE KALDIĞI, AİLELERİN İSE KENDİ İSTEKLERİ İLE KALDIKLARI GÖRÜLMÜŞTÜR”

Yanık`ın ilettiği yanıtta, söz konusu çocukların Menzil tarikatının örgütlendiği Adıyaman Menzil`de kaldığı iddiasına ilişkin Aile Bakanlığı ekipleri tarafından inceleme yapıldığı aktarılarak, şunlar belirtildi:

“Durak (Menzil) köyü Buhara evlerinde refakatsiz çocukların kaldığı haberlerine istinaden, Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Menzil köyünde inceleme yapılmıştır. Ailelerin kaldığı çadır kentler tek tek gezilmiştir. Yapılan inceleme ve gözlemlerde refakatsiz olarak hiçbir çocuğun barınmadığı, çocukların aile bütünlüğü içerisinde ailesi ile birlikte kaldığı, ailelerin ise kendi istekleri ile kaldıkları görülmüştür.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA