27 Şubat 2026 Cuma

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN TARIMSAL DESTEKLERİ ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin verdiği tarımsal destekle Mersinli çiftçiler toprağını ekme imkanına kavuşup, üretimi büyütüyor. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiyi desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak adına kent genelinde sağladığı hibeli ve alım garantili tohum, fide, fidan, ekipman ve ilaç desteği ile hem çiftçilere umut oluyor hem de çiftçinin gelir düzeyini artırıyor.

 

Tarih : 4 Ağustos 2023 Cuma 11:37   Okunma : 559

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin verdiği tarımsal destekle Mersinli çiftçiler toprağını ekme imkanına kavuşup, üretimi büyütüyor. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiyi desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak adına kent genelinde sağladığı hibeli ve alım garantili tohum, fide, fidan, ekipman ve ilaç desteği ile hem çiftçilere umut oluyor hem de çiftçinin gelir düzeyini artırıyor.

Her geçen gün girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı toprağını ekemeyen çiftçiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kent genelinde sağlamış olduğu hibeli ve alım garantili tohum, fide, fidan, ekipman ve ilaç desteği ile rahat bir nefes alıyor. Üretime can suyu olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi; çiftçinin gelir düzeyinin de artmasına katkı sunuyor.

2021 yılında, atalık tohumları gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje oluşturduklarını ve Gülnar`ın 8 mahallesinde söz konusu projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Teknikeri ve Bitkisel Üretim Şefi Hakan Haykut, şunları kaydetti:

“2021 yılında Gülnar ilçesinde ilk kez hayata geçirdiğiğimiz proje ile Bereket, Dayıcık, Şeyhömer, Konur, Kayrak, Göktürk, Yassıbağ ve Üçoluk mahalleleri olmak üzere 8 mahallede 355 dekar alan için 9`u kadın 48 üreticiye toplam 4 bin 260 kilogram nohut tohumu desteği sağladık. Dışarıdan bu nohuta talep çok fazla. Tohum desteği ile birlikte, bölge halkı tarafından önceden çok düşük miktarda satılan, unutulmaya yüz tutmuş bu nohut cinsi, yeniden üretime kazandırılarak, aile gelirine çok büyük bir katkı sağlayacak.”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, atalık nohut tohumu desteğini Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirmeye devam ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş atalık tohumlardan biri olan nohutun yaygınlaşmasını ve sürdürülebilir kılınmasını sağlayan proje ile Gülnar İlçesi`nin Konur Köyü`nde yaşayan çiftçi Mehmet Beyaz, Büyükşehir Belediyesi`nin sağlamış olduğu tohum desteğinden faydalanarak ilk kez hasat sevinci yaşadı. 

Gülnar ilçesi Konur Mahallesi`nde atalık nohut tohumu desteğinden faydalanan yerli üretici Mehmet Beyaz, şunları söyledi:

“Bahar aylarında muhtarımız aracılığıyla, Vahap Başkan`ımızın sunduğu bu destekten haberim oldu. Tohumlarımızı alıp, ekimlerimizi yaptık. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde de hasadımızı yaptık. Verim çok iyi. 1`e 6 olarak verim alıyoruz. Bu nohut çok eskiden beri vardı, ama gitgide tohumunu bulmak zorlaşmıştı. Bizler ata tohumumuzu kaybetmemek için, üreticiler olarak bunu ekmeye ve üretmeye devam edeceğiz.”

Konur Mahallesi vatandaşlarından Tenzile Yadigar ise “Yıllar önce yapılması gereken bir proje olduğunu düşünüyorum. Alım garantili olduğunu duyunca, gerçekten çok sevindim. Çünkü, köylü ürettiğini çoğu zaman satamıyor ve tüccarlar tarafından ucuza alınıyor. Üreticiler, bu anlamda hep desteklenmeli” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA