10 Kasım 2025 Pazartesi

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

DP`Lİ İLAY AKSOY, AKBELEN MÜCADELESİNİN 2018`E DAYANDIĞINI ANIMSATTI, ESKİ BAKAN PAKDEMİRLİ`YE İŞARET ETTİ: “PAKDEMİRLİ GERÇEKTEN DE BİR DOĞA BİÇME MAKİNESİ”


Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, “Akbelen, yeni bir olay değil. Başlangıcı 2018 yılına dayanıyor. 2018`de, İzmir`den AK Parti milletvekili adayı gösterilip seçilemeyince, üzülmesin diye Bekir Pakdemirli, Tarım Orman Bakanı yapılıyor. 2018 yılında Pakdemirli, Yeniköy ve Kemerköy santrallerini kömür temin etmesi için Limak Holding`e bağlı YK Enerji Şirketi`ne veriyor. Bölge halkının üç kere taşınmak zorunda bırakılmasının yanı sıra talan edilen bölgede, 740 hektarlık bir alanda 200`den fazla bitki, 100`den fazla kuş türü, 30`dan fazla memeli hayvan, şu anda yok ediliyor. Aynı bakan 2019 yılında bölge halkının itiraz davası olmasına rağmen YK Enerji`ye dava sonuçlanıncaya kadar orman kesimine izin vermiş bir insandır. Pakdemirli gerçekten de bir doğa biçme makinesi” dedi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2023 Cuma 15:53   Okunma : 589

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, “Akbelen, yeni bir olay değil. Başlangıcı 2018 yılına dayanıyor. 2018`de, İzmir`den AK Parti milletvekili adayı gösterilip seçilemeyince, üzülmesin diye Bekir Pakdemirli, Tarım Orman Bakanı yapılıyor. 2018 yılında Pakdemirli, Yeniköy ve Kemerköy santrallerini kömür temin etmesi için Limak Holding`e bağlı YK Enerji Şirketi`ne veriyor. Bölge halkının üç kere taşınmak zorunda bırakılmasının yanı sıra talan edilen bölgede, 740 hektarlık bir alanda 200`den fazla bitki, 100`den fazla kuş türü, 30`dan fazla memeli hayvan, şu anda yok ediliyor. Aynı bakan 2019 yılında bölge halkının itiraz davası olmasına rağmen YK Enerji`ye dava sonuçlanıncaya kadar orman kesimine izin vermiş bir insandır. Pakdemirli gerçekten de bir doğa biçme makinesi” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, maden sahasının genişletilmesi için ağaçların kesildiği Akbelen Ormanları ile ilgili açıklama yaptı. Aksoy şunları söyledi:

“Günlerdir; Akbelen halkının ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın çok haklı mücadelesini konuşuyoruz. Esas bu doğa katliamının gerçek failini hiç konuşmuyoruz. Öncelikle özellikle belirtmek isterim ki Akbelen`de yapılan talan Anayasa`mızın 169. Maddesinin tartışmasız ihlalidir.

Akbelen, hepimizin bildiği gibi yeni bir olay değil. Başlangıcı 2018 yılına dayanıyor. Ne tesadüftür ki 2018`de, İzmir`den AK Parti milletvekili adayı gösterilip seçilemeyince, üzülmesin diye Bekir Pakdemirli, Tarım Orman Bakanı yapılıyor. 2018 yılında Pakdemirli, Yeniköy ve Kemerköy santrallerini kömür temin etmesi için Limak Holding`e bağlı YK Enerji Şirketi`ne veriyor. Bölge halkının üç kere taşınmak zorunda bırakılmasının yanı sıra talan edilen bölgede, 740 hektarlık bir alanda 200`den fazla bitki, 100`den fazla kuş türü, 30`dan fazla memeli hayvan, şu anda yok ediliyor.

Aynı bakan 2019 yılında bölge halkının itiraz davası olmasına rağmen YK Enerji`ye dava sonuçlanıncaya kadar orman kesimine izin vermiş bir insandır. Pakdemir gerçekten de bir doğa biçme makinesi. 2018-2022 yılları arasında tam 139 bin 503 hektarlık orman alanı resmen yandı kül oldu.

Pakdemirli`yi tekrar hatırlamamız gerekiyor. Kendisi Kanadalı şirket olan McCain firmasında danışmanlık yaptığı için 25 ilimizde patates ekimini yasakladı. Ama Kanadalılara has özel ithalat izni çıkarmış. Ormanlarımız yanarken Türk Hava Kurumu`nun uçaklarını çürümeye terk etmiş bir insandır. İspanya`dan sahte sağlık sertifikası ile 3 bin hayvan Türkiye`ye getirildiğinde ‘hayvanlara el konulduğunu` ifade eden kişidir. Patates ithal edilsin diye, tohumluk olmayan, taze veya soğutulmuş patateslere gümrük vergisini sıfırlayan kişidir.

800 bin çiftçi, kendi döneminde, resmen çiftçiliği bırakmıştır. Neden? Çünkü hibeler için, baba oğluna bile böyle hibe yapmaz demiştir. Kendisi, Nebati gibi çok iyi bir ekonomisttir. Türk çiftçisinin günün koşullarına göre 2600 liradan aldığı buğdayı iptal edip, yabancılardan 6200 TL`den almıştır.

2019 yılında Trabzon Araklı`da yaşanan sel felaketinin ardından 10 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. Görev yaptığı sürede, 84 bin 565 hektarlık ormanlarımızın, orman dışı faaliyete açıldığını da tekrar hatırlatmak isterim.

Pakdemirli`nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli`yi de unutmamamız gerekir. Zira kendisi Manisa Celal Bayar Üniversitesi`nde eski rektördü. Şu an kendisinin FETÖ`den tutuklu olduğunu da unutmayalım. Ben size soruyorum. Ülkeye bu kadar zarar vermiş bir insan neden şu an yargılanmıyor?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA