2 Temmuz 2026 Perşembe

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

CHP GENÇLİK KOLLARI`NDAN ARAÇ GEÇİŞ GARANTİLİ KÖPRÜLERDE EYLEM: "BU KÖPRÜDEN GEÇENLER NEDEN DOLAR KURUNA GÖRE ÖDEME YAPIYOR?"


CHP Gençlik Kolları, araç geçiş garantili olarak işletilen köprülerde eylem yaptı. Gençlik kolu üyeleri basın açıklamasının ardından, “Bu köprüden geçenler neden dolar kuruna göre ödeme yapıyor? Döviz bürosuna hoşgeldiniz, Dikkat! Soygun var” yazılı pankart ve dövizleri köprülere astı.

 

Tarih : 6 Ağustos 2023 Pazar 11:51   Okunma : 923

CHP Gençlik Kolları, araç geçiş garantili olarak işletilen köprülerde eylem yaptı. Gençlik kolu üyeleri basın açıklamasının ardından “Bu köprüden geçenler neden dolar kuruna göre ödeme yapıyor? Döviz bürosuna hoş geldiniz, Dikkat! Soygun var” yazılı pankart ve dövizleri köprülere astı.

CHP Gençlik Kolları, araç geçiş garantili olarak işletilen Çanakkale 1915 Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nde eylem yaptı. Köprülerin önünde basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları üyeleri daha sonra “Bu köprüden geçenler neden dolar kuruna göre ödeme yapıyor? Döviz bürosuna hoş geldiniz, Dikkat! Soygun var” yazılı pankart ve dövizleri köprülere astı. Yapılan çıklamada ise şunlar kaydedildi:

“VATANDAŞIMIZ TL ÜZERİNDEN MAAŞ ALIP DOLAR KURU ÜZERİNDEN ÜCRET ÖDEMEKTEDİR”

“Bugün burada olmamızın sebebi yap-işlet modeliyle yapılan ve halkımızın dolar kuru üzerinden geçiş ücreti ödediği Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Kamuoyunda ‘mega yapı` olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmiştir. Devletimizin bu projeleri üstlenen şirketlere geçiş garantisi verdiği, geçişlerin sınırın altında kalması halinde aradaki farkı da devletimizin ödeyeceği belirtilmiştir. Özel sektörün işlettiği köprümüzdeki geçiş ücretleri de maalesef dolar kuru üzerinden hesaplanmaktadır. Kurdaki artış geçiş ücretlerine doğrudan yansımaktadır. Yani vatandaşımız TL üzerinden maaş alıp dolar kuru üzerinden ücret ödemektedir. Verilen geçiş garantisiyle devletimiz milyonlarca lira zarara uğratılmaktadır.

“BU SOYGUN NETİCESİNDE DEVLETİN KASASINDAN ÇIKAN PARA 3,6 MİLYAR TL”

Köprünün faaliyete geçtiği günden bugüne günlük olarak verilen 40 bin araç geçiş taahhüdü döviz üzerinden ödenmeye devam ediyor. TL değer kaybı ve enflasyon göz önüne alınmadan verilen bu taahhütler neticesinde 7 yılda geçen 70 milyon araca karşılık taahhüt edilen araç geçiş sayısı 102 milyon. Yani aradaki 32 milyonluk araç geçiş farkı döviz üzerinden araç başına 35 dolar artı KDV olarak ödenmeye devam ediyor. Bu soygun neticesinde devletin kasasından çıkan para 3,6 milyar TL.

“GARANTİ EDİLEN HER 8 ARAÇTAN SADECE 1`Sİ KÖPRÜYÜ KULLANDI”

1915 Çanakkale köprüsü bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl 18 Mart 2022 tarihinde hizmete girdi. Maliyeti 2 milyar 545 milyon euro olarak açıklanan ve tepkilere rağmen yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen köprüyü yapan yüklenici firmalara 16 yıl 2 ay 12 gün işletme hakkı verildi. Ayrıca köprü için günlük 45 bin araç geçiş garantisi de verildi. Verilen garantide araç başı ücret 15 euro artı KDV olarak belirlendi. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Ulaştırma Bakanlığı`nın verilerine göre geçtiğimiz mart ayına kadar köprüden 2 milyon 200 bin aracın geçtiği açıklandı. Buna göre garanti edilen her 8 araçtan sadece 1`si köprüyü kullandı. Geriye kalan 7 aracın geçiş ücretini Hazine karşılamak zorunda kaldı.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA