2 Temmuz 2026 Perşembe

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

NLP UZMANI BURAK DALGÜL: “SİLAH RUHSATI ALACAKLARA ZİHİN EGİTİMİ ŞARTI GETİRİLSİN”


İstanbul-Esenyurt`ta silahlı bir grubun girdikleri tekel bayinde 2 kişiyi pervasızca öldürdüğü görüntüler Türkiye`yi ayağa kaldırırken bireysel silahlanma konusu yeniden tartışılmaya başlandı. NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül, silahların değil, eğitimsizliğin tehlikeli olduğunu söyledi. Dalgül, silah ruhsatı almak isteyenlere zihin eğitimi şartı getirilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemizde yakın zamanda yaşanan silahlı saldırı olaylarına bakarsak; genel anlamda eğitimsiz ve zihni olarak yetersiz insanların bireysel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimlerinin sonucunda bu saldırıların yaşandığını görüyoruz. İnsanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin; kolaylıkla sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz. Silah sahibi olacak bir insanın öncelikle bir zihin eğitimi alması gerekir" dedi.

 

Tarih : 6 Ağustos 2023 Pazar 11:20   Okunma : 727

İstanbul-Esenyurt`ta silahlı bir grubun girdikleri tekel bayinde 2 kişiyi pervasızca öldürdüğü görüntüler Türkiye`yi ayağa kaldırırken bireysel silahlanma konusu yeniden tartışılmaya başlandı. NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül, silahların değil, eğitimsizliğin tehlikeli olduğunu söyledi. Dalgül, silah ruhsatı almak isteyenlere zihin eğitimi şartı getirilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemizde yakın zamanda yaşanan silahlı saldırı olaylarına bakarsak; genel anlamda eğitimsiz ve zihni olarak yetersiz insanların bireysel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimlerinin sonucunda bu saldırıların yaşandığını görüyoruz. İnsanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin; kolaylıkla sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz. Silah sahibi olacak bir insanın öncelikle bir zihin eğitimi alması gerekir" dedi.

Silah kullanımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dalgül, silahları tehlikeli yapan şeyin eğitimsiz insanların silahlanması ve silah kullanması olduğunu ifade etti.

Dalgül şunları kaydetti:

NEDEN HER GEÇEN GÜN SİLAH KULLANIMI ARTIYOR?

"İnsanoğlunun hayatta kalma mücadelesinde silahların büyük bir önemi var. Eğer antik çağlarda yaptığımız ilkel silahları hem avlanmak hem de hayatta kalmak için saldırı ve savunma maksatlı kullanmayı beceremeseydik bugün insanlık olarak ne hayatta kalabilirdik ne de bugünkü gibi bir medeniyet kurulabilirdi. Bugün toplumumuzda silahlar hakkında en çok kullanılan cümleler; ‘Silahlar tehlikelidir, silahı şeytan doldurur` gibi düşünce yapıları. Ama duran bir silah, tehlikeli mi? Duran bir silah tehlikeli değildir. Silahları tehlikeli yapan şey; eğitimsiz bir insanın silahlanması ve silah kullanması.

"SİLAH KULLANANLAR ZİHNİ OLARAK YETERSİZ İNSANLAR"

Ülkemizde yakın zamanda yaşanan silahlı saldırı olaylarına bakarsak; genel anlamda eğitimsiz ve zihni olarak yetersiz insanların bireysel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimlerinin sonucunda bu saldırıların yaşandığını görüyoruz. Eğer kişinin herhangi bir hastane geçmişi yoksa sağlıklı görülerek bulundurma ruhsatını kolaylıkla alabiliyor. Bu insanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin; kolaylıkla sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz.

KONTROLSÜZ İÇ GÜDÜLERE SİLAH EKLENİYOR

Eğitimsiz silah sahibi bir zihin içgüdüleriyle hareket eder ve öfke gibi güçlü bir duyguyu hissettiğinde etrafa o silahla zarar verir. Oysaki eğitimli bir zihin ise öfke gibi güçlü ve faydasız bir duygunun esiri değildir. Çünkü gerçek patron, duyguları değil; zihniyle neyi nasıl algılayıp akabinde ne şekilde hangi duyguları hissedeceğini belirleyen kendisidir.

ÖNCE ZİHİN EĞİTİMİ ALSINLAR

Silah sahibi olacak kişilerin öncelikle bir zihin eğitimi alması gerekir. Çünkü; zihnimiz, hayatımızın içerisinde var olan herhangi bir durumu nasıl algılayacağımızı belirleyen algılama aracımız. Böylece sadece eğitimli bir zihin, silah ruhsatı alabilme hakkı kazanır. Sonrasında da kişi hayatın içerisinde yaşadığı herhangi bir sorunda hiçbir zaman sarılacağı şeyin sahip olduğu silahı olmayacağını zaten bilir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA