2 Temmuz 2026 Perşembe

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

AKBELEN`DE BÜYÜK BULUŞMA...OYUNCU LEVENT ÜZÜMCÜ: "VATAN BİR ŞİRKET GİBİ YÖNETİLMEZ"


Muğla`nın Milas ilçesinde YK Enerji`nin maden sahası için Akbelen Ormanı`nda ağaç kesimini protesto etmek üzere düzenlenen "Büyük Buluşma”ya Türkiye`nin dört bir yanından yurttaşlar katıldı. Oyuncu Levent Üzümcü, "Buradaki köylülerin topraklarını satın alıp onların üzerine çöken insanlara sormak lazım, ülke bir şirket yönetilir gibi mi yönetilir? Belki cümleyi böyle kurarsan anlaşılabilir ama vatan bir şirket gibi yönetilmez" dedi. 

 

Tarih : 6 Ağustos 2023 Pazar 18:29   Okunma : 612

KERİM UĞUR

Muğla`nın Milas ilçesinde YK Enerji`nin maden sahası için Akbelen Ormanı`nda ağaç kesimini protesto etmek üzere düzenlenen "Büyük Buluşma”ya Türkiye`nin dört bir yanından yurttaşlar katıldı. Oyuncu Levent Üzümcü, "Buradaki köylülerin topraklarını satın alıp onların üzerine çöken insanlara sormak lazım, ülke bir şirket yönetilir gibi mi yönetilir? Belki cümleyi böyle kurarsan anlaşılabilir ama vatan bir şirket gibi yönetilmez" dedi. 

Muğla`nın Milas ilçesinde YK Enerji`nin madeni için Akbelen Ormanı`nda ağaçların kesilmesini protesto etmek üzere düzenlenen "Büyük Buluşma”ya, ülkenin dört bir yanından yurttaşlar katıldı. Akbelen direnişinin 16. gününde bir araya gelen yurttaşlar, ormanda forum düzenlendi. Forumda kesilmiş bir ağaca kefen giydirilerek, saygı duruşunda bulunuldu. Forumun ardından Akbelen Ormanı`na giden yol üzerinde insan zinciri oluşturuldu.

Akbelen`deki Büyük Buluşma`ya katılan oyuncu Levent üzümcü ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi: 

"Şurada orman yansa biz buradaki arkadaşlarla birlikte gideceğiz o ormanın ateşini söndüreceğiz. Hepimizi karşı karşıya getiriyorlar, bu çok acı bir şey. Buradan 5`li çetenin patronuna sesleniyorum. Birazcık vatanını sev. Şu alanda toprak kazılarak, toprağın üzerinde orman bir daha olmamacasına orman yok edilerek, linyit toplanacak. Toplanan bu linyitlerle bunu yapabilmek için buradan Milas`a ve Bodrum`a giden su kanallarını yok ediyorlar. Birkaç milyar dolar için yapıyorlar bunu. Bodrum`un yıllık turizm gelirinin üzerine çökmek demektir bu. Ama oradan paylarını tabii ki alamıyorlar buradaki paylarını rahat alabiliyorlar. Zamanında buradaki köylülerin topraklarını satın alıp onların üzerine çöken insanlara sormak lazım, ülke bir şirket yönetilir gibi mi yönetilir? Belki cümleyi böyle kurarsan anlaşılabilir ama vatan bir şirket gibi yönetilmez."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA