31 Mayıs 2026 Pazar

10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR  
 
     
   

MURAT EMİR: İKTİDARIN SORUNU İNKAR EDEREK GETİRDİĞİ NOKTADA 10 YAŞINDA ÇOCUKLARIMIZDA DAHİ UYUŞTURUCU KULLANIMI GÖRMEYE BAŞLADIK


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çekerek, "Uyuşturucu kullanımı, gençlerimiz hatta çocuklarımız için giderek önemli bir tehlike olmaya devam ediyor. Çığ gibi büyüyor ve biz bu çığ gibi büyüyen bu sorunu maalesef seyretmekle yetiniyoruz. Maalesef iktidar gerçek rakamları ya bilmiyor ya da bizimle paylaşmıyor. İçişleri Bakanlığı`na yılda yakalanan uyuşturucu kullanım sayısı, uyuşturucuya başlama sayısını soruyoruz, bilinmiyor. Aynı şekilde bunların yaş dağılımını soruyoruz çünkü neredeyse 10 yaşına inmiş durumda uyuşturucu kullanımı. Bunun için bu sorunun boyutların çok iyi anlamamız gerekiyor ama bu sorunları maalesef anlayacak bir anlayış yok. Bu sorunu inkar ederek, bu sorunu hafife alarak, `zaten mücadele ediyoruz` diyerek getirdikleri noktada da 10 yaşında çocuklarımızda dahi uyuşturucu kullanımını görmeye başladık" dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2023 Pazartesi 15:54   Okunma : 669

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çekerek, "Uyuşturucu kullanımı, gençlerimiz hatta çocuklarımız için giderek önemli bir tehlike olmaya devam ediyor. Çığ gibi büyüyor ve biz bu çığ gibi büyüyen bu sorunu maalesef seyretmekle yetiniyoruz. Maalesef iktidar gerçek rakamları ya bilmiyor ya da bizimle paylaşmıyor. İçişleri Bakanlığı`na yılda yakalanan uyuşturucu kullanım sayısı, uyuşturucuya başlama sayısını soruyoruz, bilinmiyor. Aynı şekilde bunların yaş dağılımını soruyoruz çünkü neredeyse 10 yaşına inmiş durumda uyuşturucu kullanımı. Bunun için bu sorunun boyutların çok iyi anlamamız gerekiyor ama bu sorunları maalesef anlayacak bir anlayış yok. Bu sorunu inkar ederek, bu sorunu hafife alarak, `zaten mücadele ediyoruz` diyerek getirdikleri noktada da 10 yaşında çocuklarımızda dahi uyuşturucu kullanımını görmeye başladık" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yaptığı açıklamayla ortaokul yaş seviyesine düşen uyuşturucu kullanımının engellenmesine dair iktidarın uyguladığı politikalara tepki gösterdi. Emir, uyuşturucu kullanımının 10 yaşa kadar indiğini belirterek şunları söyledi:

"UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10 YAŞINA İNMİŞ DURUMDA"

"Uyuşturucu kullanımı, gençlerimiz hatta çocuklarımız için giderek önemli bir tehlike olmaya devam ediyor. Çığ gibi büyüyor ve biz bu çığ gibi büyüyen bu sorunu maalesef seyretmekle yetiniyoruz. Maalesef iktidar gerçek rakamları ya bilmiyor ya da bizimle paylaşmıyor. Özellikle Sağlık Bakanlığı`na soruyoruz, `Yılda kaç gencimiz, kaç çocuğumuz uyuşturucu nedeniyle tedavisi hastanelere başvuruyor, AMATEM`lere başvuruyor? Kaç tanesi sonuç alıyor?` diye soruyoruz. Cevap yok. İçişleri Bakanlığı`na yılda yakalanan uyuşturucu kullanım sayısı, uyuşturucuya başlama sayısını soruyoruz, bilinmiyor. Aynı şekilde bunların yaş dağılımını soruyoruz çünkü neredeyse 10 yaşına inmiş durumda uyuşturucu kullanımı. Bunlara dönük de somut veriler maalesef verilmiyor. Biz de kimi diğer verilerden durumu anlamaya, öğrenmeye çalışıyoruz çünkü sahadan biliyoruz ki uyuşturucu yaşı 10`lu yaşlara düştü ve bu sorun çığ gibi büyüyor ve gençlerimiz, çocuklarımız uyuşturucunun pençesine düşmüş durumda.

"SORUNU İNKAR EDEREK GETİRDİKLERİ NOKTADA 10 YAŞINDA ÇOCUKLARIMIZDA DAHİ UYUŞTURUCU KULLANIMI GÖRMEYE BAŞLADIK"

ALO 191 hattı var. Bu hat, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele hattı. Bu sorundan kurtulmak isteyenlerin aradığı hat ve ortalama yılda bu hattın aranma miktarının 60 binler civarında olduğunu biliyoruz ama bu yıl sadece ilk 6 ayda 41 bin 500 küsur başvuruda bulunuldu. Yani 41 bin kişi uyuşturucu hattını aradı ve uyuşturucu ve bağımlılıktan kurtulmak istediğini söyledi. İlk 6 ayda neredeyse 1 yıllık rakama yaklaşılmış. Yani 2023 rakamları 2022 rakamlarının neredeyse iki katına ulaşmış. Bu da bu sorunun katlanarak arttığını gösteriyor. İktidarın bu noktada ciddi olması gerekiyor çünkü uyuşturucu hepimizin hep birlikte mücadele edeceği bir sorun. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve hükümetin bütün birimlerinin bu konuda mücadele etmesi gerekiyor. Bunun için bu sorunun boyutların çok iyi anlamamız gerekiyor ama bu sorunları maalesef anlayacak bir anlayış yok. Bu sorunu inkar ederek, bu sorunu hafife alarak, `zaten mücadele ediyoruz` diyerek getirdikleri noktada da 10 yaşında çocuklarımızda dahi uyuşturucu kullanımını görmeye başladık."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA