15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ATIL OTOBÜSLERİ MOBİL YAŞAM OTOBÜSLERİNE ÇEVİRİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan otobüsleri afet bölgesinde çalışan ekiplerin daha iyi koşullarda çalışabilmeleri için ‘Mobil Yaşam Otobüsü` haline getiriyor. İçerisinde yataklardan buzdolabına, duştan klimaya kadar birçok özelliği olan Mobil Yaşam Otobüsü, gerekli elektriği ise üzerinde bulunan paneller aracılığı ile güneşten elde ediyor.

 

Tarih : 8 Ağustos 2023 Salı 10:21   Okunma : 277

Mersin Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan otobüsleri afet bölgesinde çalışan ekiplerin daha iyi koşullarda çalışabilmeleri için ‘Mobil Yaşam Otobüsü` haline getiriyor. İçerisinde yataklardan buzdolabına, duştan klimaya kadar birçok özelliği olan Mobil Yaşam Otobüsü, gerekli elektriği ise üzerinde bulunan paneller aracılığı ile güneşten elde ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesindeki ekiplerin daha iyi koşullarda çalışabilmeleri için atıl durumda bulunan otobüsleri ‘Mobil Yaşam Otobüsü`ne çeviriyor. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Makine İkmal, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Murat Eren, 6 Şubat`ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede görev alan ekiplerin istek ve talepleri ile projeyi geliştirdiklerini söyledi. 

Ekiplerin daha sağlıklı koşullarda görev yapabilmesi için atıl durumda otobüsler için gerekli tasarım çalışmalarını yaptıklarını belirten Eren, şunları söyledi:

“Öncelikle Büyükşehir otobüs filomuza kattığımız 272 adet otobüsten sonra toplu taşıma hizmetlerinde kullanım ömrünü tamamlamış olan otobüslerimizi atölyemize çekerek gerekli bakım onarımlarını yaptık. Daha sonrasında ise içerisinde 8 yatak, duş, tuvalet, giyinme-soyunma bölümleri olan, buzdolabı, klima ve televizyon için gerekli enerjiyi üstünde yer alan güneş panellerinden sağlayan, son teknolojiyi kullanarak yenilikçi tasarımlara sahip olan Mobil Yaşam Otobüsü`müzü yaptık.”

Çalışmanın ardından Mobil Yaşam Otobüsü ile ekiplerin daha sağlıklı çalışma imkanı bulmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Eren, Ekiplerimiz, personelimiz afet bölgelerinde daha sağlıklı çalışma imkanı bulabilmektedirler. Şimdiye kadar 1 tane yaptık ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı hizmetine sunduk. Aynı zamanda 4 tanenin daha yapım aşaması bitmek üzeredir. Mersin Büyükşehir Belediyemiz afetlere artık daha hazırlıklıdır” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA