19 Haziran 2025 Perşembe

14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı  
 
     
   

TANRIKULU`NDAN, KOBANİ DAVASI AÇIKLAMASI: “AĞUSTOS AYINDA SİNCAN`DA GÖRÜLMESİNİN NEDENİ, ERDOĞAN`IN VE SARAYIN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR MAHKUMİYET KARARI ÇIKARTMAK”


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani davası ile ilgili; “Ağustos ayı adli tatildir. Ama her nasılsa Sincan`daki ağır ceza mahkemesi duruşma günü koydu çünkü Erdoğan`ın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet beklentisi var. Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin verdiği karar var. Anayasa Mahkemesi`nin bir üyesi bütün geleneklere aykırı bir biçimde geçtiğimiz günlerde ‘Ben dosyayı incelemedim o yüzden süre istiyorum` diye dosyanın görüşülmesinin önüne geçti. Şimdi bu yargılamayla hızla bir mahkumiyet kararı çıkartıp olası bir AYM kararının önüne geçilmek isteniyor çünkü Selahattin Demirtaş`ın bir mahkumiyet kararı yok. Bu yargılamanın bu şekilde ağustos ayında Sincan`da görülmesinin nedeni Erdoğan`ın ve sarayın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı çıkartmak aynı zamanda” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 8 Ağustos 2023 Salı 14:30   Okunma : 632

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani davası ile ilgili; “Ağustos ayı adli tatildir. Ama her nasılsa Sincan`daki ağır ceza mahkemesi duruşma günü koydu çünkü Erdoğan`ın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet beklentisi var. Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin verdiği karar var. Anayasa Mahkemesi`nin bir üyesi bütün geleneklere aykırı bir biçimde geçtiğimiz günlerde ‘Ben dosyayı incelemedim o yüzden süre istiyorum` diye dosyanın görüşülmesinin önüne geçti. Şimdi bu yargılamayla hızla bir mahkumiyet kararı çıkartıp olası bir AYM kararının önüne geçilmek isteniyor çünkü Selahattin Demirtaş`ın bir mahkumiyet kararı yok. Bu yargılamanın bu şekilde ağustos ayında Sincan`da görülmesinin nedeni Erdoğan`ın ve sarayın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı çıkartmak aynı zamanda” açıklamasını yaptı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugün TBMM`de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkartılan imzasıyla deprem bölgesine yönelik kararnamelere değinerek konuşmasına başlayan Tanrıkulu;  “4 Ağustos tarihinde bir kararname yayınlandı, deprem bölgesine ilişkin olarak esnafın Halkbankası`na borçlarının altı ay süreyle ertelenmesine ilişkin kararname yayınlandı. Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır`da deprem oldu, 400`den fazla yurttaş yaşamını yitirdi. Afet bölgesi aynı zamanda. Fakat çıkartılan kararnameyle Diyarbakır bu kararnamenin dışında bırakıldı yani Diyarbakır`da esnafın Halkbankası`na borcu varsa ertelenmeyecek” dedi.

"İSTEDİĞİ İNSANA İSTEDİĞİ CEZAYI YAZIYOR, MİKTARI YAZIYOR"

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi`nin (DEDAŞ) Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki bazı uygulamalara vurgu yapan Tanrıkulu; “Başka bir mağduriyet DEDAŞ… Elektrik dağıtımını tek elinde bulunduran bir şirket. Bunun yaptığı zulmü kimse yapmaz. İnsanlara kolektif bir biçimde zulüm yapan başka bir şirket olamaz. Arkasında kamu gücünü almış insanlara zulmediyor. İstediği insana istediği cezayı yazıyor, miktarı yazıyor. Hizmet alamıyorsunuz. Bir köyde yaşıyorsanız bir abonenin borcu yüzünden bütün köy cezalandırılıyor. DEDAŞ; bölgede altı il bakımından söylüyorum Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak bakımından AKP`nin sopası haline getirilmiş” dedi.

Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“SUÇ İŞLİYORLAR. HALEN BULUNAMAYAN KAYIPLAR VAR”

“Cezaevlerinde hamile kadınlar var, çocuklarıyla beraber kalan anneler var. Onlarla ilgili mağduriyetler de devam ediyor. Şartlı salıverme hakları gelmesine rağmen tahliye edilmeyen yüzlerce hükümlü var. Cezaevi infaz kurumları maalesef insanları cezaevlerinde tutmaya devam ediyorlar. Suç işliyorlar. Halen bulunamayan kayıplar var. Yusuf Bilge Tunç 1462 gündür kayıp, 6 Ağustos 2019 tarihinde Ankara`da gözaltına alınmıştı o zamandan bu zamana kendisinden haber yok. Kimin gözaltına aldığını herkes çok iyi biliyor çünkü benzer bir biçimde gözaltına alınanlar serbest bırakılmışlardır, sorgudan geçtik sonra. Ankara`nın merkezinde Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyetin ortak kullandığı mekanlarda işkence gördükleri açığa çıkmıştı. Ama Yusuf Bilge Tunç kayıp. En ağır suçtur zorla kaybedilme.”

“AĞUSTOS AYINDA SİNCAN`DA GÖRÜLMESİNİN NEDENİ ERDOĞAN`IN VE SARAYIN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR MAHKUMİYET KARARI ÇIKARTMAK AYNI ZAMANDA”

Sincan`da Kobane davası devam ediyor. Orada Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve birçok siyasetçi yargılanıyor. O yargılamanın da bir intikam yargılaması olduğunu biliyoruz. 2014-15`te gerçekleşen olaylarla ilgili olarak hazırlanmış iddianame tam 7 yıl sonra kabul edilmiş. Ağustos ayını biliyoruz ki adli tatildir. Ama her nasılsa Sincan`daki ağır ceza mahkemesi duruşma günü koydu çünkü Erdoğan`ın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet beklentisi var. Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin verdiği karar var. Anayasa Mahkemesi`nin bir üyesi bütün geleneklere aykırı bir biçimde geçtiğimiz günlerde ‘Ben dosyayı incelemedim o yüzden süre istiyorum` diye dosyanın görüşülmesinin önüne geçti. Şimdi bu yargılamayla hızla bir mahkumiyet kararı çıkartıp olası bir AYM kararının önüne geçilmek isteniyor çünkü Selahattin Demirtaş`ın bir mahkumiyet kararı yok. Bu yargılamanın bu şekilde ağustos ayında Sincan`da görülmesinin nedeni Erdoğan`ın ve sarayın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı çıkartmak aynı zamanda.

“BENCE YARGI POLİTİKALARINA BİR EL ATIN ÖNCE O TARAFI BİR DÜZELTİN ONDAN SONRA EKONOMİ POLİTİKALARI NOKTASINDA ADIMLAR ATABİLİRSİNİZ”

Tele 1… Basın ve yayın bakımından da ağır ihlaleler var. Tele 1 bir hafta boyunca kapatıldı, Merdan Yanardağ cezaevinde. Bunlar ağır ihlaller. Cumartesi Anneleri…AYM kararına rağmen Galatasaray Meydanı`nda toplantı ve gösteri yürüyüş haklarını kullanamıyor. Bunlar böyle olduğu sürece hiç kimse Türkiye`de yargı bağımsızlığından söz edemez. Sayın Mehmet Şimşek`e sesleniyorum. Bence yargı politikalarına bir el atın önce o tarafı bir düzeltin ondan sonra ekonomi politikaları noktasında adımlar atabilirsiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA