26 Ağustos 2026 Çarşamba

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU, “AKBELEN” GÜNDEMİYLE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI… BURCU KÖKSAL: "MİLLİYETÇİLİK BEŞLİ ÇETEYE ARKA ÇIKARAK DEĞİL BU ÜLKENİN AĞACINI, SUYUNU, HAVASINI KORUYARAK OLUR"


CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, CHP`nin çağrısı üzerine Akbelen`deki ağaç kıyımı ile ilgili olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu`nda, “Siz de kendinizi sözde milliyetçi, muhafazakar adlandırıyorsunuz ya. Siz ağacı, kuşu, sincabı, taşı toprağı muhafaza edeceğinize beşli çetenin parasını muhafaza ediyorsunuz. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik beşli çeteye arka çıkarak değil bu ülkenin ağacını, taşını, toprağını, suyunu, havasını koruyarak olur" dedi. AKP Eskişehir Milletvekili, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`i eleştiren Köksal, "Madem bu kadar başarılıydınız, niye bakanlıkta kalmadınız, niye bakanlıktan affedildiniz" diye konuştu. 

 

Tarih : 8 Ağustos 2023 Salı 18:39   Okunma : 540

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, CHP`nin çağrısı üzerine Akbelen`deki ağaç kıyımı ile ilgili olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu`nda, “Siz de kendinizi sözde milliyetçi, muhafazakar adlandırıyorsunuz ya. Siz ağacı, kuşu, sincabı, taşı toprağı muhafaza edeceğinize beşli çetenin parasını muhafaza ediyorsunuz. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik beşli çeteye arka çıkarak değil bu ülkenin ağacını, taşını, toprağını, suyunu, havasını koruyarak olur" dedi. AKP Eskişehir Milletvekili, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`i eleştiren Köksal, "Madem bu kadar başarılıydınız, niye bakanlıkta kalmadınız, niye bakanlıktan affedildiniz" diye konuştu. 

TBMM Genel Kurulu bugün, CHP`nin talebi üzerine Akbelen`deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. AKP ve MHP milletvekilleri, daha önce vergi artışları ve zamları görüşmek üzere yapılan olağanüstü toplantıda olduğu gibi, yine TBMM Genel Kurulu Salonu`na, toplantı yeter sayısına ulaşıldığının belirlenmesinin ardından girdi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, AKP`li milletvekillerine “Siz de kendinizi sözde milliyetçi, muhafazakar adlandırıyorsunuz ya. Siz ağacı, kuşu, sincabı, taşı toprağı muhafaza edeceğinize beşli çetenin parasını muhafaza ediyorsunuz. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik beşli çeteye arka çıkarak değil bu ülkenin ağacını, taşını, toprağını, suyunu, havasını koruyarak olur. Siz kendinize milliyetçiyim diyorsunuz ya, milliyetçilik kendi vatandaşının feryadına kulak tıkayarak değil, onun sesine ses, mücadelesine nefes olarak olur. Milliyetçilik yandaş müteahhidin kesesine değil, milliyetçilik Akbelen`deki köylünün mücadelesine sahip çıkmakla olur” dedi.

AKP Eskişehir Milletvekili, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in açıklamalarını eleştiren Köksal, şöyle devam etti:

“Bir de burada çıkmış sayın önceki bakan madem bu kadar başarılıydınız, niye bakanlıkta kalmadınız, niye bakanlıktan affedildiniz? İkincisi, burada çıkıp şu kadar ağaç diktim, bu kadar orman yaptım diyorsunuz. Siz bu zamlarla, bu hayat pahalılığı ile bu ülkeyi yaşanmaz hale getirerek, olsa olsa vatandaşın ocağına incir ağacı diktiniz” diye konuştu.

CEVİZLERİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer de AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez`in Genel Kurul`da zeytinyağı gösterdiğini anımsatarak “Dedi ki ‘Bu zeytinler oralarda üretiliyor`. Arkadaşlar zeytinyağını bırakın, Akbelen İkizköy`deki cevizlerin haline bakın haline. Ben o zeytinyağını nereden getirdiniz bilmem ama ben size Akbelen`den ceviz getirdim. Buyurun, buraya koyuyorum. Afiyetle yiyin. Ben 10 gündür Akbelen`deyim. Marjinal diyorsanız, evet marjinalim. Ama şunu da bilin ki orada eli kınalı, başı yazmalı analara marjinal dedirtmem. Ben de çoluğumun çocuğumun geleceği için ormanına, suyuna, kurduna, kuşuna sahip çıkmak için 10 gündür oradayım. Daha da orada olacağım, istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ama orada silah yakalananı, sahte kimliği ispat etmezseniz, siz de namertsiniz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA