15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

TUNCAY ÖZKAN: “İSTİSMARIN YAŞANDIĞI EVDE SANIK İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKAN DÖNEMİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU`NUN ŞANLIURFA İLİNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASININ GEREKÇESİ NEDİR?”


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne atadığı Asım Sultanoğlu`yla ilgili; “2016 Yılında Karaman`da yaşanan istismar olayının sanığını tanımadığını ifade eden ve sonrasında istismarın yaşandığı evde sanık ile birlikte fotoğrafları ortaya çıkan dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu`nun Şanlıurfa iline İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının gerekçesi nedir? Makamına iki sokak uzaklıktaki bir evde on çocuğumuza yönelik istismar vakasını engelleyemeyen ve bu kaçak ev-yurtlara şikayet olmadığı sürece yaptırım uygulayamayacaklarını ifade eden Asım Sultanoğlu, hangi özelliklerinden dolayı Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdür olarak atanmıştır” diye sordu.

 

Tarih : 8 Ağustos 2023 Salı 19:04   Okunma : 521

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne atadığı Asım Sultanoğlu`yla ilgili; “2016 Yılında Karaman`da yaşanan istismar olayının sanığını tanımadığını ifade eden ve sonrasında istismarın yaşandığı evde sanık ile birlikte fotoğrafları ortaya çıkan dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu`nun Şanlıurfa iline İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının gerekçesi nedir? Makamına iki sokak uzaklıktaki bir evde on çocuğumuza yönelik istismar vakasını engelleyemeyen ve bu kaçak ev-yurtlara şikayet olmadığı sürece yaptırım uygulayamayacaklarını ifade eden Asım Sultanoğlu, hangi özelliklerinden dolayı Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdür olarak atanmıştır” diye sordu.

Karaman`da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası`nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, atandığı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde göreve başladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Sultanoğlu hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Özkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

Özkan, önergesinde 2016 yılında Karaman`da yaşanan çocuk istismarı olayının araştırılması için bölgeye giden CHP heyetinin tespitlerine ve Sultanoğlu`nun, kendisiyle yaptıkları görüşmedeki ifadelerine de yer verdi. Özkan önergede şunları ifade etti:

“2016 yılında Karaman`da yaşanan istismar olaylarının araştırılması için Cumhuriyet Halk Partisi heyeti bölgeye gitmiş, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Eğitim-İş ve Eğitim Sen şube yöneticileri gibi isimlerin yanı sıra yurttaşlarla birebir görüşmeler yapmıştır.

O tarihlerde bu görüşmelerden ve çocukların adliyeye yansıyan dosyalarından edindiğimiz bilgiler bir rapor haline getirilmiştir. Bu rapora dayalı olarak 2016 yılında dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu heyetimizle yapığı görüşmede:

‘Sanığın 1992 yılında Diyarbakır`da göreve başladığı, 1996 yılında Karaman ilinin Ayrancı ilçesine tayin olduğu, ?1999-2003 yılları arasında Ayrancı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü, 2003 yılında İstanbul`a tayin istediği, 2010 yılında tekrar Karaman`a döndüğünü, cinsel istismar vakalarının yaşandığı evlerden haberdar olmalarının mümkün olmadığı, savcılığın kendisine bilgi vermesi ile durumdan haberdar olduğunu, Karaman`da vakıf ya da dernekler tarafından tutulmuş kaç evin olduğunu bilmediğini, kaçak açılan bu evlerle ilgili kendilerine bir şikayet yansımadığı sürece yaptırım uygulama yetkilerinin olmadığını, çocuklara cinsel istismarda bulunan şahsın 2014/2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, “annesinin bakıma muhtaç olduğu gerekçesiyle” altı aylık bir süre için Ayrancı ilçesi Ağızboğaz İlkokulu`na, bir üniversitenin Dekan Yardımcısının eşi ile becayiş yaptırılarak görevlendirildiğini, sanığın Ağızboğaz İlkokulu`na görevlendirildiğinde bazı velilerin evine ziyarete gittiğini, sanığın temiz bir geçmişi olduğu, cinsel istismar yönünde herhangi bir olaya adının karışmadığını, cinsel istismar olayından haberdar olduğu an Milli Eğitim Bakanlığı`na bilgi verdiğini, Rehberlik Araştırma Merkezi ile görüştüğünü, bazı çocukların aileleri tarafından bu evlerden geçmiş dönemde alındığını, ancak çocukların evlere geri dönmek istediğini, cinsel istismar vakalarının yaşandığı evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmediğini, sanığın sınıfındaki öğrencilere cinsel istismarda bulunup bulunmadığını bilmediğini, sanığın çalıştığı okul yöneticilerinin olaylardan haberdar olmadığını, sanığın boş zamanlarında bu evlerde bulunması nedeniyle herhangi bir yerden ücret alıp almadığını bilmediğini` ifade etmiştir.

Görüşme esnasında Asım Sultanoğlu`na istismarcı öğretmeni tanıyıp tanımadığı sorulduğunda, ‘tanımıyorum` demiştir. Bu görüşmeden hemen birkaç gün sonra Asım Sultanoğlu`nun, çocukların istismara uğradığı evde istismarcı öğretmenle birlikte çekilmiş fotoğrafları basına düşmüştür. Öte yandan bazı yurttaşlar tarafından Asım Sultanoğlu`nun istismarın yaşandığı eve sık sık gittiği ifade edilmiştir.”

“İSTİSMARIN YAŞANDIĞI EVDE SANIK İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKAN DÖNEMİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU`NUN ŞANLIURFA İLİNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASININ GEREKÇESİ NEDİR?”

 

Tuncay Özkan, Yusuf Tekin`e şu soruları yöneltti:

“2016 Yılında Karaman`da yaşanan istismar olayının sanığını tanımadığını ifade eden ve sonrasında istismarın yaşandığı evde sanık ile birlikte fotoğrafları ortaya çıkan dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu`nun Şanlıurfa iline İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının gerekçesi nedir?

-Makamına iki sokak uzaklıktaki bir evde on çocuğumuza yönelik istismar vakasını engelleyemeyen ve bu kaçak ev-yurtlara şikayet olmadığı sürece yaptırım uygulayamayacaklarını ifade eden Asım Sultanoğlu, hangi özelliklerinden dolayı Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır?

-Asım Sultanoğlu`nun Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde, mevzuata aykırı bir şekilde, istismarcı öğretmenin becayiş yöntemi ile tayini yapılmıştır. İstismarcı öğretmeni tanımadığını ifade eden ancak sonrasında bu öğretmeni yakından tanıdığı ortaya çıkan ve mevzuata aykırı bir şekilde istismarcı öğretmenin tayinini yapan Asım Sultanoğlu`nu ne zaman görevden almayı düşünüyorsunuz?

-On çocuğumuzun istismara maruz kalmasında görevini ihmal eden ve görevi kötüye kullanan Asım Sultanoğlu`nun tarafınızca Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması vicdanınızda nasıl bir karşılık bulmuştur?

-Karaman İl Milli Eğitim Müdürü iken görev yaptığı ilde yasaya aykırı kaç ev-yurt olduğunu bilmeyen bu şahsın Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapabileceğini düşünüyor musunuz?

-Milli Eğitim Bakanı olarak çocuklarımızı koruyup kollama görevini, Asım Sultanoğlu gibi şahısları İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atayarak mı yapacaksınız?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA