20 Nisan 2026 Pazartesi

11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ`NE “SAĞLIĞI GELİŞTİREN BELEDİYE” SERTİFİKASI


Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü "Sağlığı Geliştiren Belediye Programı" kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim ekibinin yaptığı değerlendirme sonucunda Mezitli Belediyesi Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye oldu.

 

Tarih : 9 Ağustos 2023 Çarşamba 15:35   Okunma : 670

Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü "Sağlığı Geliştiren Belediye Programı" kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim ekibinin yaptığı değerlendirme sonucunda Mezitli Belediyesi Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye oldu.

Belediyenin farklı tesislerini ziyarette bulunarak yerinde incelemeler yapan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan ekip ve çalışanlarla da görüşerek değerlendirme raporu hazırladı. Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi, Bale Kafe, Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi pek çok sağlıklı yaşam alanlarımız yerinde ziyaret ederek bilgiler alan ekipler, yapılan değerlendirmeler sonrası Mezitli Belediyesini “Sağlığı Geliştiren Belediye” olarak belirledi ve sertifika verdi.

“Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası sürecini değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yaptığımız başvuru ve görüşmeler sonrası Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan ekip ve Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ekibi tarafından belediyemizin farklı tesislerini ziyarette bulunarak yerinde incelemeler yapılmıştır. Mezitli Belediyesi Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi, Bale Kafe, Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi pek çok sağlıklı yaşam alanlarımız yerinde ziyaret edildi. Yapılan incelemeler sonrası Sağlığı Geliştiren Belediye Sertifikası almaya hak kazandık” dedi. 

Sağlıklı bir kent için yaptığı çalışmalar sonrası daha önce Sağlıklı Kentler Birliğine üye olmak adına çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye olduklarını söyledi.

Bu alanda yaptıkları çalışmaların sonuçlarını almanın mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak Sağlıklı Kent Mezitli için; aktif birey, kapsayıcı toplum, yaşanabilir çevre ve katılımcı yönetim öncelikleri ile halkımız ve kentimizin sosyal alt yapısını güçlendirmekte, sportif etkinlikleri arttıracak faaliyetler düzenlemekte ve bu doğrultuda projeler hazırlamaktayız. Vatandaşlarımızın günlük yaşantılarının mümkün olan her anında fiziksel olarak aktif olmalarını sağlamak için onları fiziksel aktivite konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor, farkındalık artırmaya yönelik projeler ortaya koyuyoruz. Onların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını sağlayacak kent oluşumu için projeler ve mekanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA