17 Mart 2026 Salı

13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “OGÜN SAMAST İYİ HALDEN SERBEST KALIYORSA BU MEMLEKETTE ADALETTİN A`SINDAN BAHSEDEN GERÇEKTEN VİCDANSIZDIR”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in katili Ogün Samast`ın tahliye edilmesine; “Bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektiren ya da ona azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gereken o delikten de çıkarmayı bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu memlekette adalettin a`sından bahseden gerçekten vicdansızdır” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 23:15   Okunma : 672

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in katili Ogün Samast`ın tahliye edilmesine; “Bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektiren ya da ona azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gereken o delikten de çıkarmayı bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu memlekette adalettin a`sından bahseden gerçekten vicdansızdır” sözleriyle tepki gösterdi.

Gazeteci Hrant Dink`i genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin önünde 19 Ocak 2007`de yaptığı silahlı saldırı sonucunda öldüren Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi`nden koşullu salıverilme kapsamında akşam saatlerinde tahliye edildi.

"DEMEK Kİ OGÜN SAMAST`I BİRİLERİ KORUYOR, KOLLUYOR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaret ettiği KKTC`den Samast`ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

“Akıl alır gibi bir şey değil. 16 yıldır tutuklu, yok iyi hali varmış bilmem nesi varmış. Bu kadar canice bir cinayet işleyenin ne iyi hali olabilecek? Demek ki hepimizin gözünün önünde bu kadar açık bir cinayet, sadece bir cinayet değil, tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlenlendirilmiş, gitmiş tatbikat yapmış ve ayrıca Türkiye`deki çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine yapılmış olan inanılmaz büyük bir haksızlık, bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu zaten. Şimdi şu ortaya çıkıyor demek ki Ogün Samast`ı birileri koruyor, kolluyor. Zaten Ogün Samast, cinayetinden sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektiren ya da ona azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gereken o delikten de çıkarmayı bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu memlekette adalettin a`sından bahseden gerçekten vicdansızdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA