22 Haziran 2026 Pazartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

YAŞLILIK MAAŞI YETMEDİĞİ İÇİN ŞALVAR SATAN KADİRLİLİ VATANDAŞ: "ŞİMDİ `AL GÜLÜM VER GÜLÜM` DİYORLAR, VERESİYE DEVRİ BİTTİ"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde yaşlılık maaşıyla geçinemediği için seyyar satıcılık yapan İbrahim Gülmüş, veresiye mal alma döneminin bittiğini söyledi. Gülmüş, "Adamın 3 bin liralık mal alırsak bin lirasını, 2 bin lirasını veriyoruz. Yarısı kalıyor onu haftaya verelim diyoruz onu da şimdi bırakmıyorlar. Şimdi `al gülüm ver gülüm` diyorlar. Devir o devir oldu. Eskiden para kıymetliydi, 5- 10 bin lira veresiye alırdık, haftaya verirdik. Bir ay sonra verirdik şimdi `günlük zam var` diyor" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 12 Mayıs 2024 Pazar 11:20   Okunma : 353

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

(OSMANİYE)- Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde yaşlılık maaşıyla geçinemediği için seyyar satıcılık yapan İbrahim Gülmüş, veresiye mal alma döneminin bittiğini söyledi. Gülmüş, "Adamın 3 bin liralık mal alırsak bin lirasını, 2 bin lirasını veriyoruz. Yarısı kalıyor onu haftaya verelim diyoruz onu da şimdi bırakmıyorlar. Şimdi `al gülüm ver gülüm` diyorlar. Devir o devir oldu. Eskiden para kıymetliydi, 5- 10 bin lira veresiye alırdık, haftaya verirdik. Bir ay sonra verirdik şimdi `günlük zam var` diyor" ifadelerini kullandı.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde yaşlılık maaşı ile geçinemediği için seyyar olarak şalvar satan 68 yaşındaki İbrahim Gülmüş, önceden veresiye mal aldığını ancak şimdi günlük fiyat artışları nedeniyle bunun mümkün olmadığını söyledi.

"ESKİDEN VERESİYE ALIRDIK ŞİMDİ MÜMKÜN DEĞİL"

İbrahim Gülmüş şunları söyledi:

"65 yaş maaşı olarak 3 bin 500 lira ayda para alıyoruz. O da işimiz yok tablacılık yapıyoruz. Şalvar satıyoruz. 150 liraya alıp 170 liraya satıyoruz. Alan yok, veresiye gidiyor. Millette sıkıntı var `yarın bir gün verdik` diyor. Elimizdeki de veresiye takılıyor zarar ediyoruz. 65`lik maaşı da kahveye çıkıyoruz çay parasına gidiyor, torunların harçlığına yetmiyor. Çok sıkıntılıyız bugünlerde. Kurban almak mümkün mü efendim nereden alacağız? Maaşı 3 bin lira alıyoruz, gidiyoruz buraya servis geliyor, Adana`dan, Hatay`dan. Onunla gidiyoruz 20- 30 tane gücümüz ne yeterse şalvar alıyoruz. Onu haftaya satıp bazısını veresiye. Adamın 3 bin liralık mal alırsak bin lirasını, 2 bin lirasını veriyoruz. Yarısı kalıyor onu haftaya verelim diyoruz onu da şimdi bırakmıyorlar. Şimdi `al gülüm ver gülüm` diyorlar. Devir o devir oldu. Eskiden para kıymetliydi, 5- 10 bin lira veresiye alırdık, haftaya verirdik. Bir ay sonra verirdik şimdi `günlük zam var` diyor. Mümkün değil vermiyor adam malını. `Ben sana veririm bir hafta sana 100 liraya verdiğim mal 150 liraya çıkar` diyor." 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA