24 Mayıs 2025 Cumartesi

15:04   DEPREMDE 78 KIŞIYE MEZAR OLAN HAKIMBEY APARTMANı DAVASı... DOSYA ESAS HAKKıNDAKI GÖRÜŞÜNÜ HAZıRLAMASı IÇIN TEKRAR SAVCıYA GÖNDERILECEK   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:17   ALMAN ŞEHIRLER BIRLIĞI`NDEN TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: İMAMOĞLU SERBEST BıRAKıLSıN   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   09:18   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "AYNı KIŞILERI TEKRAR TEKRAR GÖZALTıNA ALMAK ADALETIN DEĞIL, KEYFIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   09:15   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… MAHMUT TANAL: “BU ARTıK HUKUK DEĞIL, AÇıK INTIKAM SIYASETIDIR”   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR  
 
     
   

TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nın (TOKİ) 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan ve evleri teslim edilmeyen yurttaşlar, peşinatlar ve taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle İstanbul`daki Maltepe Meydanı`nda eylem yaptı. Mağdurlar, “2024 yerel seçimler öncesi Sayın Murat Kurum, TOKİ mağdurlarını dinleyeceğini ve bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacağını belirtti. Yıl 2024 Mayıs, aradan 5 yıl geçti. Hâlâ inşaat seviyeleri çok düşük ve inşaatlar yavaş ilerliyor” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 12 Mayıs 2024 Pazar 14:45   Okunma : 427

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nın (TOKİ) 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan ve evleri teslim edilmeyen yurttaşlar, peşinatlar ve taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle İstanbul`daki Maltepe Meydanı`nda eylem yaptı. Mağdurlar, “2024 yerel seçimler öncesi Sayın Murat Kurum, TOKİ mağdurlarını dinleyeceğini ve bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacağını belirtti. Yıl 2024 Mayıs, aradan 5 yıl geçti. Hâlâ inşaat seviyeleri çok düşük ve inşaatlar yavaş ilerliyor” açıklamasını yaptı.

TOKİ tarafından 2019 yılında başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahiplerinin mağduriyeti sürüyor. Mağdurlar da taleplerini dile getirmek için eylemlerine devam ediyor. Onlarca kişi, İstanbul`daki Maltepe Meydanı`nda bugün eylem yaptı.

Eylemde “100 bin konut nerede”, “Görmezden gelemezsiniz, öyle bir şey yok” ve “Hani biz dar gelirliydik” yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, “Mağdurlar burada, devlet nerede”, “Sabit ödeme hakkımız, söke söke alırız” ve “Yüzde 1 KDV, hani nerede” sloganları attı. Mağdurlar adına açıklamayı Gökmen Yavuz okudu.

“MURAT KURUM, MAĞDURİYETİN ÇÖZÜLECEĞİ SÖZÜ VERDİ”

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüştüklerini belirten Yavuz, şunları söyledi:

“TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut gerekçe olarak pandemi ve depremi gerekçe gösterse de gecikmenin arsa bulunamamasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştır. Çözüm olarak Tuzla`ya yapılacak konutların 3 etabın Tuzla`ya, 7 etabın da Maltepe`deki askeri alana yapılacağı söylendi. Bu süreçte Murat Kurum, mağduriyetimizin giderileceğini, başlangıç fiyatları ve koşulları çerçevesinde evlerimizin teslim edileceğine dair bizlere söz verdi ve aynı şekilde TOKİ resmi sitesinde bir duyuru yapıldı. Yerler belirlendi ve Maltepe 2. Etap harici bütün ihaleler yapılmaya başlandı. İnşaatlar belli bir seviyeye ulaşınca fiyatlar açıklandı. Fiyatları görünce hepimiz şok geçirdik. 3 milyonla 4 milyon 250 bin TL arası fiyatlar ve aylık ödemenin ortalama 20 bin TL olması bizlere bir başka mağduriyet yaşattı. Geciken evlerimizn yanı sıra KDV`nin yüzde 1`den yüzde 10`a çıkarılması, sabit taksiti kaldırarak yerine her 6 ayda bir MMA artışlarını yansıtmaları, dar gelirli hak sahiplerini oldukça mutsuz etti.

“DEFALARCA EYLEM YAPTIK”

Bütün hak sahipleri olarak defalarca sokaklarda eylem yaparak aramaya kalktık. 2024 yerel seçimler öncesi Sayın Murat Kurum, TOKİ mağdurlarını dinleyeceğini ve bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacağını belirtti. Bizlerle bir araya gelerek yüzde 25`i indirim ve KDV konusunda da inşaat alanlarını rezerv alan ilan edip yüzde 10`dan yüzde 1`e düşürüleceği sözünü verdi. Yıl 2024 Mayıs, aradan 5 yıl geçti. Hâlâ inşaat seviyeleri çok düşük ve inşaatlar yavaş ilerliyor. Maltepe 1. Etabı yapan Arsaş firması, 5 aydır zarar ettiği gerekçesiyle işi bırakmış, 5 ayın sonunda fesih işlemi ancak tamamlanmıştır. Ne zaman tekrar başlanacağı konusunda aradığımızda ise verdikleri cevap, 2 ay kadar tekrar ihale edilip alan firmanın etaba devam edecek denmesi. Ne hikmetse 1. Etabı bırakan Arsaş firması, 2. Etabın ihalesini alarak hemen yanındaki etaba başlamıştır. 1. Etabı zarar etme gerekçesi ile yüzde 12 seviyesinde bırakan inşaat firmasının şu an devam ettiği Maltepe 2. Etabı da bırakmayacağının garantisi ne yazık ki bulunmamaktadır.”

“KDV ORANI YÜZDE 1`E DÜŞÜRÜLMELİ”

Yavuz, taleplerini de şöyle sıraladı.

“- KDV oranınına yüzde 10`dan yüzde 1`e düşmesi.

- 6 Ayda bir olacak MMA artışının belli bir rakamda sabitlenmesi.

- Ocak 2025`te ödeyeceğimiz yüzde10`luk peşinattan kalan kısmın silinerek fiyatların bir nebze daha dar gelirli bütçesine uygun hâle gelmesi.

- 1,5 senede teslim sözü verilen evler için 5`inci seneye girmişken inşaatların bir an önce tamamlanması.”

Mağdurlardan Fırat Balta da seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA