26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"


TBMM Genel Kurulu`nda Erzincan İliç`te meydana gelen maden faciasında toprak altında kalanları arama çalışmaları ile ilgili DEM Parti ve AKP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, facianın meydana geldiği sahada cansız bedenleri kayıp olan işçilerin değil liç yığının içindeki altının arandığı ve çıkarıldığını savundu. AKP İstanbul Milletvekili Şengül Karslı`nın "Buradan bir siyasi kazanım beklentisi olmaksızın bu çalışmaları titizlikle yürütmemiz gerektiğini düşünüyorum" sözlerine Kordu, "Sorumlulukları var, böyle savunma psikolojisiyle cevap vermesinler" diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 20:20   Okunma : 616

(ANKARA)- TBMM Genel Kurulu`nda Erzincan İliç`te meydana gelen maden faciasında toprak altında kalanları arama çalışmaları ile ilgili DEM Parti ve AKP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, facianın meydana geldiği sahada cansız bedenleri kayıp olan işçilerin değil liç yığının içindeki altının arandığını savundu. AKP İstanbul Milletvekili Şengül Karslı`nın "Buradan bir siyasi kazanım beklentisi olmaksızın bu çalışmaları titizlikle yürütmemiz gerektiğini düşünüyorum" sözlerine Kordu, "Sorumlulukları var, böyle savunma psikolojisiyle cevap vermesinler" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu`nda DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, gündem dışı söz alarak İliç`teki maden kazasıyla ilgili konuşma yaptı. Kordu, geçen hafta İliç Komisyonu`nun bölgede yaptığı incelemelere işaret ederek, burada soru sordukları yetkililerin sorumluluk almadığını ve herkesin sorumluluğu birbirine yüklediğini söyledi.

Kordu, şöyle konuştu:

"Orada zihniyet şu, İliç`te maden ocağındaki belli denetimsizlikleri açığa çıkartarak, bu maden çalışmaya nasıl devam eder, bu felaket nasıl devam eder... Hala altın peşindeler çünkü, öğretim üyesi de açıkladı, `Orada akan liç sadece liç değildir, içinde altın var` denildi. Dolayısıyla o liç şu an pek çok kamyonla ve kepçeyle `ana mermer ocağı` denilen yere yığılmış durumda. `İşçileri arıyoruz`, diyerek çalışmaları yürütmekteler ama asıl derdin altın olduğu çok açık bir gerçektir. Fırat`ın hemen yanı başında olan ve temiz su varlığının olduğu bu bölgede liç geçici bir yere taşınırken, gözlem kuyularının liç yığınının altında kaldığı Komisyon`da söylendi. Yine, orada İTÜ Jeoloji Mühendisliğinden İrfan Yolcubal yığın liçin yer altı sularını etkileyip etkilemediğini henüz bilmediklerini çok açık söyledi.

Bu sorumluluğu yüklenmeyen Bakanlıklar, altın madenlerine hala onay vermeye devam ediyorlar. Kapitalizmin kar hırsıyla madenler, doğamız, çevre sömürülmeye devam ediyor. Orada bir ekokırım, insanlık suçu işlenmeye devam ediyor. Fırat Nehri Basra Körfezi`ne kadar zehirlenmeyle çok açık karşı karşıya. Numunenin hangi standartlarda alındığı belli değil. Orada maden ocağı faaliyetleri durdurulmalıdır. Siyanürle ağır altın madenciliği yapan işletmelere ruhsat verilmemelidir. Ruhsat iptal edilmelidir."

"SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

Kordu`nun konuşmasının ardından AKP İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, İliç Komisyonu`nun üyesi olduğunu belirterek, "Henüz bu araştırma neticelenmemiş, dolayısıyla bu kazanın meydana gelme sebepleri tam olarak ortaya çıkmamıştır. Dolayısıyla hem milletimizi yanıltmamak hem yanlış bir kanaate ulaştırmamak, bir de buradan bir siyasi kazanım beklentisi olmaksızın bu çalışmaları titizlikle yürütmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şundan milletimiz müsterih olsun, kazayla ilgili kafalarda tek bir soru işareti kalmayıncaya kadar sorumluları ortaya çıkaracağız" dedi.

DEM Parti`li Kordu söz alarak "Neden cevap verildi bilmiyorum. Sayın Milletvekili Komisyonda da böyle çok yapıyor, söz alınca arkadan niyeyse bir savunma psikolojisiyle sürekli cevap verme gereği duyuyor. Acaba iktidar vekili diye mi böyle yapıyor bilmiyorum" şeklinde konuştu.

"BUNLAR, AK PARTİ VE YANDAŞLARININ ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇIKAN YASALARLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

Kordu, şunları söyledi: 

 

"Açık beyan var, üstelik daha ileri giderek deprem kuşağı olmadığını, oranın deprem fay hattında olmadığını söylediler. Biz burada kamuoyuyla, halkımızla, Meclisle bu bilgileri paylaşıyoruz. Buna ilişkin böyle savunma psikolojisiyle cevap vermenin bir anlamı yok. Buradan çıkan yasalarla bu yapılıyor, AK Parti ve yandaşlarının öncülüğündeki çıkan yasalarla gerçekleştiriliyor. Sorumlulukları var, böyle savunma psikolojisiyle cevap vermesinler lütfen."

AKP`Lİ Karslı ise maden sahasında bir faaliyet olmadığını, buna sahaya inerek baktıklarını kaydetti. Karslı, " `Cenazeler araştırılmıyor, altın çıkarılıyor` dediniz. indik, baktık, orada faaliyet yok" karşılığını verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA